Sirene in luči, kaj uporabljate?
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Sirene in luči, kaj uporabljate?
Mene bolj zanimajo sirene in luči. Kaj imate na avtih Varkar izdelave in kako ste zadovoljni?
Sem namreč bolj iz te stroke...
Sem namreč bolj iz te stroke...
Na strehi vozila sta dve rotacijski luči, sprejdaj v višini maske vozila pa dve utripajoči tako tudi na zadnji strani vozila. Sirene klasične takšne kot jih uporablajo reševalci in policija za proizvajalca pa bi mogo pogledat. Vozilo je izdelave varkar!
http://www.pgd-zgornjabistrica.si/vozila.php?vozilo=2
Samo po moje bi bilo najbolje, če bi vsa gasilska vozila bila opremljena z zračnimi sirenami (uvedba tipizacije) kajti mislim, da imajo najboljšo slišnost.
Prav tako je opaziti, da v večini evropskih držav intervenciska vozila reševalcev in gasilcev uporablajo to vrsto siren.
http://www.pgd-zgornjabistrica.si/vozila.php?vozilo=2
Samo po moje bi bilo najbolje, če bi vsa gasilska vozila bila opremljena z zračnimi sirenami (uvedba tipizacije) kajti mislim, da imajo najboljšo slišnost.
Prav tako je opaziti, da v večini evropskih držav intervenciska vozila reševalcev in gasilcev uporablajo to vrsto siren.
Tehnika nam lajša življenje!
Sej v SLO je tudi tako... Sirene pa so od TEGRADA-klasične, katere imajo 4 različne tone... + Zračne (najboljši efekt imajo, če so na strehi vozila-rešilec... Nekateri vem, da jih imajo pri motorju, vendar jih je slabše slišati)Dušan napisal/-a:
Seveda je najboljša kombinacija obeh skupaj
Mislim, da tu ni kaj razmišljati, zakon na tem področju je podjetje PREMIER-HAZARD. Imajo že narejen zvočno svetlobne bloke, tako da v kompletu dobiš popolnoma funkcionalno enoto, sveda pa lahko blok prilogidiš svojim željem (rotacija, stroboskop, LED).
Sicer pa imamo na novem GVC-ju na srehi rotacije (pač so že bile zdobavljen z podvozjem), v maski vozila dve stoboskopovski utripajoči luči, prav tako na zadnji strani nadgradnje.
Sirena je klasična štritonska, montirana ob braniku.
Sicer pa imamo na novem GVC-ju na srehi rotacije (pač so že bile zdobavljen z podvozjem), v maski vozila dve stoboskopovski utripajoči luči, prav tako na zadnji strani nadgradnje.
Sirena je klasična štritonska, montirana ob braniku.
gapi napisal/-a:Mislim, da tu ni kaj razmišljati, zakon na tem področju je podjetje PREMIER-HAZARD. Imajo že narejen zvočno svetlobne bloke, tako da v kompletu dobiš popolnoma funkcionalno enoto, sveda pa lahko blok prilogidiš svojim željem (rotacija, stroboskop, LED).
Pozdrav Gapi
To kar si navedel ponuja čisto vsak proizvajalec siren na svetu in tudi pri nas- poleg navedenega še FEDERAL SIGNAL in edini domači proizvajalec 3-DIM.
Torej nimaš kaj razmišljati, preizkusiš oz. bolje rečeno si ogledaš par blokov in se odločiš za tistega ki ti najbolje odgovarjablisk napisal/-a:
To kar si navedel ponuja čisto vsak proizvajalec siren na svetu in tudi pri nas- poleg navedenega še FEDERAL SIGNAL in edini domači proizvajalec 3-DIM.
Da, pod oznako super kvalitetno se prodajajo le v Sloveniji...kl23 napisal/-a:Na področju svetilne tehnike za intervencijska vozila je Premier-Hazard sigurno eden izmed boljših.
V glavnem so skoraj vsi proizvodi Premier Hazard narejeni na Kitajskem!!!
Tukaj je najbrž tudi razlog zakaj imajo homologiranih le nekaj luči.
V Angliji so že zdavnaj bolj v ozadju- trenutno je zakon firma Woodway ali pa Whelen- vendar so njihove reči pasje drage...
Pa da ne nalagam, si lahko pogledaš na angleške forume-tule je eden boljših kar se tiče specialnih vozil- toliko o kvaliteti
http://forum.emergencyvehicles.org.uk/i ... wtopic=213
Tukaj je nekaj posnetkov siren. So pa malo bol slabe kvalitete, ker sem jim moral spremeniti dolzino in kvaliteto.
- Priponke
-
- Bosch Starkton.wma
- Bosch Starkton
- (95.74 KiB) Prenešeno 3266 krat
-
- Bosch_Martin.wma
- Bosch - Martin
- (169.08 KiB) Prenešeno 3268 krat
-
- Flammhorn.wma
- Flammhorn