zaščitna obleka
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Re: zaščitna obleka
V obleko lahko posega le proizvajalec, vsaj taka so priporočila. Pokliči dobavitelja obleke, on bo verjetno najbolje vedel rešitev za problem.
-
tomaz112
Odg: zaščitna obleka
Mi lahko kdo pove kakšna je okvirna cena obleke texport fire twin nomex. Hvala. LP
Pošlji mi ZS, mam neke informacije.tomaz112 napisal/-a:Mi lahko kdo pove kakšna je okvirna cena obleke texport fire twin nomex. Hvala. LP
-
Napadalec2
Kdo je zastopnik za deva obleke?
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Prodaja jih Stami, zastopa pa Rock.
http://www.mehurcek.si/ <- sem vprašaj ukvarjajo se tudi z popravilom gasilskih zaščitnih oblektweety1986 napisal/-a:Pozdravljeni!
V društvu uporabljamo Deva obleke. Na eni se nam je raztrgala zadrga.Zanima me, kam bi lahko dali zamenjati zadrgo? Ali lahko sami zamenjamo zadrgo?
Hvala za odgovore!
Lp
Nekaj me zanima. Če jaz obleko kupim letnik 2009 v Angliji, in ima standard EN469, ali se lahko obleka uporablja za požare nasploh, tudi če ni tipizirana z strani GZS? Nabava pa je v lastni režiji! Ne preko PGD, kot rezerva za poplave itd. 
Ogenj je enak kot v Angliji, ali je pri nas bolj vroč? Fire twin pbi od texporta tudi nima znaka GZS, pa jih uporablja veliko poklicnih enot + nekatere prostovoljne... Je obleka z znakom kaj boljša kot brez njega?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
No hvala, samo to me je zanimalo. Hvala lepa 
Odg: Re: zaščitna obleka
važno je kaj pravi zakonodaja...in ta pravi, da je 'znakec' za nas, prostovoljne gasilce - obvezen. Kaj pa imajo poklicni gasilci nas ne more zanimati. Tako kot to velja za gasilska vozila...Zbiljc napisal/-a:Ogenj je enak kot v Angliji, ali je pri nas bolj vroč? Fire twin pbi od texporta tudi nima znaka GZS, pa jih uporablja veliko poklicnih enot + nekatere prostovoljne... Je obleka z znakom kaj boljša kot brez njega?
- smoke jumper
- Kraj: Bovec
Zakonodaja...seveda.
Najbolj pomembno je, da ti nudi zadovoljivo zaščito ter da se v obleki kar se da udobno počutiš. Če bi upoštevali zakonodajo in razne pravila naše krovne organizacije bi bili naši občani v marsičem prikrajšani.
LP, Jernej
LP, Jernej
Primož, se ne strinjam s tabo.
Zakonodaja predpisuje standarde. Ti pa so prisotni tudi pri oblekah brez znakca GZS
Problem je tipizacija, ki zahteva da mi kupujemo točno določene artikle.
Mi v društvu smo nabavli 25 kompletov intervencijskih oblek, ki zadostujejo standardu niso pa tipizirane.
Prišparali smo par tisočakov, in v njih delamo isto dobro kot v oblekah ki jih potrdi GZS.
Zakonodaja predpisuje standarde. Ti pa so prisotni tudi pri oblekah brez znakca GZS
Mi v društvu smo nabavli 25 kompletov intervencijskih oblek, ki zadostujejo standardu niso pa tipizirane.
Prišparali smo par tisočakov, in v njih delamo isto dobro kot v oblekah ki jih potrdi GZS.
ko bo kaj narobe bodo ustrezne služben najprej pogledale, če je vse v skladu s predpisi...tako to je.smoke jumper napisal/-a:Zakonodaja...seveda.Najbolj pomembno je, da ti nudi zadovoljivo zaščito ter da se v obleki kar se da udobno počutiš. Če bi upoštevali zakonodajo in razne pravila naše krovne organizacije bi bili naši občani v marsičem prikrajšani.
LP, Jernej
Odg: Re: zaščitna obleka
Preberi si kaj predpisuje zakonodaja in ne zavajaj!wyx napisal/-a:Primož, se ne strinjam s tabo.
Pravila gasilske službe 18. člen '' Gasilska zaščitna in reševalna oprema ''
Gasilska zaščitna oprema je oprema za osebno in skupinsko zaščito gasilcev pri opravljanju operativnih nalog gasilstva.
Gasilska reševalna oprema je vsako orodje, naprava ali sredstvo, ki je izdelano ali pridobljeno z namenom, da se uporablja za izvajanje operativnih nalog gasilstva.
Uporablja se lahko le gasilsko zaščitno in reševalno opremo, ki je standardizirana in za prostovoljne gasilce tudi tipizirana v skladu z akti Gasilske zveze Slovenije. Gasilska zaščitna in reševalna oprema mora biti v skladu z veljavnimi standardi za tako vrsto opreme. Gasilci jo lahko prilagodijo za opravljanje svoje dejavnosti, če s tem ne zmanjšajo varnosti in ogrožajo zdravja pri njeni uporabi.
Torej problem ni 'tipizacija' ,ampak PGS, ki so tipizaciji 'nadrejena' pravila. Zaenkrat imamo tako zakonodajo...pa mislim, da je dovolj jasna. Vam ni všeč? Lobirajte za spremembo!
Čisto nič ne zanima zavarovalnico ko se ti kaj zgodi!!! Imam osebno izkušnjo glede tega, vse kar zanima zavarovalnico so samo standarti ki veljajo v evropi! Se pravi EN469,...
Njim je čisto vse eno če maš gor znakec od Gasilske zveze slovenije ali ne!
Jasno pa je da Gasilska zveza slovenije zahteva da mate tipizirano opremo ker pol one dobijo denar od tega. Mislem da bi se vsaki boro za tisto od česa ima korist!
Njim je čisto vse eno če maš gor znakec od Gasilske zveze slovenije ali ne!
Jasno pa je da Gasilska zveza slovenije zahteva da mate tipizirano opremo ker pol one dobijo denar od tega. Mislem da bi se vsaki boro za tisto od česa ima korist!