Pozdravljen GRUBE!
23. julij 2006, 0:35 si napisal:
Pozdravljeni soborci!!!!
Najprej vsem veliko sreče jutri pri boju z rdečim vragom.
Tudi sam sem danes pomagal pri gašenju požara na Krasu. Vodenje intervencije (Golac) je bilo obupno!!! 4je GVGPji so bili porabljeni za pihanje v pepel pogorišča, ki je ostalo od včeraj, kolege pa so 3x prestavili in na drugih lokacijah pa sploh niso imeli dela
Srce se nam je trgalo, ker nismo mogli pomagat kolegom, ki so pomoč potrebovali. Mi smo si dejansko praskali jajca.
To se je na Krasu zgodilo že drugič in mene ne vidijo več, če ne uredijo zadev glede vodenja. 2003 niso vedeli kdo smo, kje smo in kaj tam delamo (ko so nas že poslali na požarišče)
Ali lahko detajliraš kaj te je mučilo na intervenciji v Golcu. Ne razumem prav kaj je bilo z vodenjem intervencije na Golcu narobe, ali to, da ste morali pihati požarno linijo (vsi vemo, da na krasu ob sušnem obdobju ni konec intervencije, ko pogasiš, ampak šele čez par dni obhodov, pihanja, gašenja žarišč, štorov, korenin... nekdo pač mora to opraviti, domači gasilci so bili izmučeni in ti kakor razumem bi bil rajši na pravi akciji. Ali je kaj drugega šepalo? Če ne bomo izvedeli kaj je narobe, se tudi popraviti ne bo dalo.
Če se prav spomnim omenjaš na forumu, da ste pomagali na Golcu PGD Šentlambert, PGD Mlinše in PGD Loke. Prav gotovo so tudi vaš prispevek pri pomoči na požarni liniji znali ceniti domači gasilci.
lp
GASILC DREJC