Mladinsko državno tekmovanje 2006
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
damjan toplak
Mladinsko državno tekmovanje 2006
Ker se tekmovanje hitro približuje bi vas prosil za nekaj inf. glede motorne brizgalne.
V razpisu gasilske zveze slovenije piše da je potrebno imeti motor. bri. Tomos MP2 450l/min, v tekmovalni knjižici pa MP2 500l/min, nekje sem prebral da tudi obstaja 350l/min.
Ampak v nasem drustvu imamo kolikor vem 300l/min in zdaj res nevem katera je prava.
Ce se kdo v to razume prosim da napise kaj vec.
V razpisu gasilske zveze slovenije piše da je potrebno imeti motor. bri. Tomos MP2 450l/min, v tekmovalni knjižici pa MP2 500l/min, nekje sem prebral da tudi obstaja 350l/min.
Ampak v nasem drustvu imamo kolikor vem 300l/min in zdaj res nevem katera je prava.
Ce se kdo v to razume prosim da napise kaj vec.
Problem? .... bom jaz ocenil situacijo sem prostovoljni gasilec.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Mladinsko državno tekmovanje 2006
Mogoče boš odgovor našel v tejle temi viewtopic.php?p=68313#68313damjan toplak napisal/-a:V razpisu gasilske zveze slovenije piše da je potrebno imeti motor. bri. Tomos MP2 450l/min, v tekmovalni knjižici pa MP2 500l/min, nekje sem prebral da tudi obstaja 350l/min.
Mene pa zanima kako se pri mladiski vaji ocenjuje delo C2 pri sklapanju sesalnega voda.Ali lahko on kakor koli prijema in pripravlja na tleh ležečo sesalno cev naprimer tako kot je to dovoljeno pri članski hitri mokri vaji(C2 lahko vstavi ležečo cev z to katero pridržuje C1, pod pogojem seveda da spojke ne sme speti).
lp Boštjan
PGD Leskovec
lp Boštjan
PGD Leskovec
Mladinci
Pozdravljeni,
Zanima me, kako mislijo izpeljati naslednjo zadevo. Konkretno sprašujem za naše mladince, ker sta se na državno tekmovanje uvrstili obe ekipi mladincev.
Problem je v tem, da za vajo mladincev potrebujemo svoje orodje. Prva ekipa tekmuje na progi A, medtem pa se po časovni razpredelnici druga ekipa pripravlja na progi B. Ko prva ekipa zaključi vajo, je takoj na vrsti druga ekipa, ki tekmuje na progi B.
Ker pa imamo eno orodje, me zanima, kako naj v tako kratkem času celotno orodje prestavimo na drugo progo.
Ne vem, kako si to predstavljajo, ali bodo spremenili urnik ali pa bodo dovolili, da druga ekipa tekmuje na isti progi, torej na progi A.
Kaj vi mislite o tem?
Na koga naj naslovimo ta problem, da kasneje na samem tekmovanju ne bi prišlo do kakšne zmede?
Gasilski pozdrav vsem
Zanima me, kako mislijo izpeljati naslednjo zadevo. Konkretno sprašujem za naše mladince, ker sta se na državno tekmovanje uvrstili obe ekipi mladincev.
Problem je v tem, da za vajo mladincev potrebujemo svoje orodje. Prva ekipa tekmuje na progi A, medtem pa se po časovni razpredelnici druga ekipa pripravlja na progi B. Ko prva ekipa zaključi vajo, je takoj na vrsti druga ekipa, ki tekmuje na progi B.
Ker pa imamo eno orodje, me zanima, kako naj v tako kratkem času celotno orodje prestavimo na drugo progo.
Ne vem, kako si to predstavljajo, ali bodo spremenili urnik ali pa bodo dovolili, da druga ekipa tekmuje na isti progi, torej na progi A.
Kaj vi mislite o tem?
Na koga naj naslovimo ta problem, da kasneje na samem tekmovanju ne bi prišlo do kakšne zmede?
Gasilski pozdrav vsem
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Re: Mladinci
Če ne boš nič naredil, bo ostalo tako, kot je napisano. Forum žal ni za reševanje takšnih problemov, bo treba sestaviti dopis na GZS in jih na napako opozoriti.weah napisal/-a: Ne vem, kako si to predstavljajo, ali bodo spremenili urnik ali pa bodo dovolili, da druga ekipa tekmuje na isti progi, torej na progi A.
Kaj vi mislite o tem?
Gasilski pozdrav vsem
Potem boš pa dobil nov termin za drugo ekipo uradno, ali pa ti bodo na tekmovanju omogočili, da druga ekipa počaka, da bo orodje prosto.
Torej panika zaenkrat še ni potrebna, pisati pa le začni.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Ne to ne pomeni le čelade in pasi, pač pa tudi MB (obvezno 450 l/min), ročnika premer ustnika 12 mm in vse ostalo kar je potrebno za vajo gre skozi pregled pri komisiji A za vsako enoto v celoti.vinta napisal/-a:Z čeladami in pasi če si mislil to opremo, če pa mi boš povedal kdaj točno to potrebuješ pa ti bom jas posodil to opremo če bo treba.
LP
Miha
Miha
Zdaj pa že malo kompliciraš! Orodje se pregleda na progi, kajti tam je en sodnik posebej zadovžen za to. Še nikjer nisem videl da bi nosili opremo z enega konca na drugi konec in tudi pri nas ne bo tako. Z vozilom se boste pripeljali do točno določenega dela pred progo kjer boste raznosili opremo na tekmovalno progo. Pred izvedbo vaje bo sodnik pregledal orodje in podal mnenje ali je orodje ustrezno ali ni potem enota izvede vajo po končani vaji pa pospravi orodje nazaj v vozilo ali prikolico in se umakne na parkirno mesto. Pri tebi bo pač to drugače ko končate na eni progi boste stopili skupaj na hitro zvili cevi jih prestavili za deset metrov v levo in izvedli vajo. Lepo normalno brez vsake ihte in prenašanja opreme pred A komisijo. Če še te kaj zanima kar vpraša!
Naš prosti čas za vašo varnost !
Pri nas jih uporabljamo vedno in to pri mladinkah in mladincih, pri vaji in štafeti. A mpak ne takšnih kot jih imamo za člane ampak manjše in ožje.mailo napisal/-a:Eno vprašanje: Na regijskem tekmovanju sem videl, da so nekatere ekipe uporabljale pas, nakaterega so tekmovalci pritrdili npr. celne pritrdilce, da so imeli proste roke za ostalo delo.
Zanima me, ali je uporaba pasu obvezna ali ne?
Naš prosti čas za vašo varnost !