Predlagam pa , ker vidim , da se galerija lepo polni , da objavljamo fotografije vozil TAM pod kotom 45 stopinj tako da se vidita dve strani vozila od spredaj.
Posnetek cisterne od daleč pa še samo sprednja stran nam bolj malo pokaže.
Se strinjate ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Sedaj vas mam pa dovolj. Slike tamčkov se naj objavljajo v galeriji, ki je za to odprta.
Vse objave brez pomena sem zbrisal.
Patrikusu velja posebno opozorilo.
jezni moderator
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Po mojem lajičnem mnenju pa mislim, da ni bilo v proizvodni 6x6 TAM 260, vsaj za gasilce ne. Drugače pa dobri stari vozniki pravijo, da z TAM 260 sploh ne potrebujejo dodatnega pogona. Gradbena izvedba kiperji so iz Save vozili prod in to v zelo divjih razmerah pa jih to ni ustavlo. (je enkrat pravil en šofer)
Priponke
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
Vozilo je bilo v uporabi do leta 2000 v GBL, vozilo je bilo izdelano za potrebe večjega požara-ogroženosti, v javnih skladiščih in IC v MOL in regiji (bivše občine LJ) in je bilo narejeno skupaj z ti. dvojčkom vozilo TAM 260 cisterna z 9000 l vode in penilom (nisem čisto prepričan) in tudi to vozilo je bilo v GBL do 2000, sedaj pa je v uporabi pri PGD Zg. Kašelj.
Ko smo pa že pri cisternah TAM 260 6x4 je še ena v Ljubljani pri PGD Bizovik (in vsa vozila so obnovljena) in dobro delujejo v sistemu JGS.
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
Samci nekaj me zanima: kaj pomeni oznaka BVG?? Za BV vem (B-trampus kabina nad motorjem, V- vozilo z vitlom), kaj pa G, je to s tem mišljeno- gasilsko??
Za ostale: a kdo ve a so bila gasilska vozila Tam 150 za gasilce izdelana serijsko ali samo po naročilu. Večina omenjenih je bila namenjena za vojsko. V službi vozim te Tam-e 150 in jih zraven gasilcev in Elektra Maribor nisem še nikjer drugje v civilstvu zasledil. A ta gasilska vozila imajo vgrajen sistem za avtomatsko polnjenje in praznenje vseh pnevmatik in ali so kabine 1+1 ali 1+2, ker vojaške so vse 1+1 (Tam 110 in 150), a so vozila opremljena z Webastom. A imajo vse 150-ke vgrajene vitlo, ker vojaške nimajo vse.
Če ima še kdo drug kakšne fotke gasilskih Tamov tipa 150 B ali BV itd. ga prosim da jih objavi da malo primerjamo nadgradnje. Nekaj teh vozil sem že videl na Primorskem, na Štajerskem jih je bolj malo (večinoma 110, 130, 125, 190). Če pa me spomin ne vara ima PGD Bled TRV-2d na podvozju Tam 150.