Kakšna pogodba je to z reševalci? A imate pogodbo da vas oni aktivirajo al kak?9390 napisal/-a:Tako pa smo bili alarmirani na podlagi pogodbe o medsebojnem sodelovanju, ki je med gasilci, reševalci in županoma občin podpisana že vrsto let.
REŠEVANJE S POBOČJA NANOSA
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Saxtenor3! Kot sem omenil, lahko tako ekipa NMP kot tudi gasilci aktivirajo na podlagi pogodbe drug drugega za pomoč, katera se ne zaračuna. Reševalci nas pokličejo npr. ob prenosu pacienta iz težje dostopnega kraja, mi pa reševalce ob npr. večjem požaru.
Aktiviranje pa poteka izključno na zahtevo vodje "reševalske" ali gasilske intervencije, tako da je ReCO v bistvu samo posrednik informacije.
Upam, da je moj odgovor dovolj jasen.
Aktiviranje pa poteka izključno na zahtevo vodje "reševalske" ali gasilske intervencije, tako da je ReCO v bistvu samo posrednik informacije.
Upam, da je moj odgovor dovolj jasen.
Pa se je le premaknilo....http://www.gore-ljudje.net/objave_view.php?pid=6234
Ne bom komentiral reševanja, vsekakor pa je moje mišlenje, če neka postaja GRS pokriva katerokoli območje, se mora predvsem zavedati, da se nesreče dogajajo najrajši takrat, ko se to najmanj pričakuje. Zaradi tega, bi morali imeti in gorski reševalci in kinologi in jamarji itd. vedno vsaj dva do tri člane, ki bi se pač odpovedali izletom v lepem vremenu in so dežurni za primer posredovanja v nesrečah. Posebej gorski reševalci bi morali imeti vedno nekako na dosegu enega člana reševalca-letalca in zdravnika-letalca (za gasilce to ni noben problem, vedno se odzove toliko članov, da ni problem učinkovito izpeljati intervencijo).
Posebej Nanos je še ena taka zelo kritična točka (sneg, megla), katero pokriva postaja GRS Ljubljana, ki je zelo oddaljena od območja reševanja in je čas prihoda na kraj nesreče dokaj dolg. Je pač tako, da krajši ne more biti, ampak, če že pokrivajo tudi to območje, se je potrebno zavedati, da se nesreče dogajajo tudi na Nanosu in to niti ne poredko.
Naj samo dam za primer postajo GRS Kranj. K sreči se mi zdi, da nimajo veliko intervencij, vendar so organizirani tako, da imajo dežurstvo 4-ih članov skozi celo leto. In ko pride do posredovanja, ni nikoli izgovora, da je lepo vreme, katerega so želeli izkoristiti z željo, da si omogočijo izlet v lastni režiji, ampak vedo, da so dežurni in morajo posredovati, kadar je to potrebno.
Posebej Nanos je še ena taka zelo kritična točka (sneg, megla), katero pokriva postaja GRS Ljubljana, ki je zelo oddaljena od območja reševanja in je čas prihoda na kraj nesreče dokaj dolg. Je pač tako, da krajši ne more biti, ampak, če že pokrivajo tudi to območje, se je potrebno zavedati, da se nesreče dogajajo tudi na Nanosu in to niti ne poredko.
Naj samo dam za primer postajo GRS Kranj. K sreči se mi zdi, da nimajo veliko intervencij, vendar so organizirani tako, da imajo dežurstvo 4-ih članov skozi celo leto. In ko pride do posredovanja, ni nikoli izgovora, da je lepo vreme, katerega so želeli izkoristiti z željo, da si omogočijo izlet v lastni režiji, ampak vedo, da so dežurni in morajo posredovati, kadar je to potrebno.
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!