Spet požar na Monterju v Otiškem vrhu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Spet požar na Monterju v Otiškem vrhu
Danes okrog 17.50 je prišlo do požara na Monterju v Otiškem vrhu. Zagorelo je spet v lakirnici, kjer je gorelo že lta 2004. Ker je bil požar manjšega obsega, ni bilo veliko škode pa tudi do onesnaženja ni prišlo. Posredovali so poklicni gasilci iz koroškega zavoda iz Raven na Koroškem
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Imam pač smolo,da sem zopet bil v službi in tudi prisoten na intervenciji.
Zagorelo je v lakirnici,kjer so lakirno komoro segrevali ( v njej se je nahajal materijal katerega so sušili).
Na srečo ni prišlo do večjega požara.Iz neznanega vzroka so zagoreli papirnati filtri in nato še ostanki barve ki so bili v komori.
Delavci so bili zelo pozorni na nastanek požara in so izklopili peč,ter pričeli z gašenjem z gasilniki.
Koroški Gasilski Zavod je bil obveščen zaradi nevarnih snovi,ki so v objektu in zaradi možnosti onesnaženja okolja.
Na kraj smo izvozili 4 poklicni gasilci z vozilom za NS in ALK ,da pregledamo še odzračevalni dimnik iz katerega se je valil gost dim.
Na kraju smo še z gasilniki dokončno pogasili tlenje filtrov,v tem času pa so prišli na kraj dogodka še člani PGD Šentjanž z GV-1 in štirimi gasilci.
Ker onesnaženja okolja ni bilo in ni bilo nevarnosti za vžig nevarnih snovi smo se vrnili nazaj v enoto.
Zagorelo je v lakirnici,kjer so lakirno komoro segrevali ( v njej se je nahajal materijal katerega so sušili).
Na srečo ni prišlo do večjega požara.Iz neznanega vzroka so zagoreli papirnati filtri in nato še ostanki barve ki so bili v komori.
Delavci so bili zelo pozorni na nastanek požara in so izklopili peč,ter pričeli z gašenjem z gasilniki.
Koroški Gasilski Zavod je bil obveščen zaradi nevarnih snovi,ki so v objektu in zaradi možnosti onesnaženja okolja.
Na kraj smo izvozili 4 poklicni gasilci z vozilom za NS in ALK ,da pregledamo še odzračevalni dimnik iz katerega se je valil gost dim.
Na kraju smo še z gasilniki dokončno pogasili tlenje filtrov,v tem času pa so prišli na kraj dogodka še člani PGD Šentjanž z GV-1 in štirimi gasilci.
Ker onesnaženja okolja ni bilo in ni bilo nevarnosti za vžig nevarnih snovi smo se vrnili nazaj v enoto.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
Oskar,takšen je alarmni načrt,da se na kraju intervencije odloči kaj in koga potrebuje enota ki pokriva požarni okliš.
oz,kjer je intervencija.
Po mojem bi tam mogla biti vsaj ena GVC,ker če bi zagorelo kot je že pred leti potem ........
Od viška glava ne boli.
Po mojem bi tam mogla biti vsaj ena GVC,ker če bi zagorelo kot je že pred leti potem ........
Od viška glava ne boli.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
Re: Gašenje
1. Podjebavaš.Radovedneš napisal/-a:Kaj pa Tvoj PGD Dravograd.
Sedaj, ko ste dobili novi avto GVC in kot osrednja gas. enota vam ni potrebno intervenirati na vašem ter. območju. Morda bol zaupaš štirjim gasilcem,ki se prepeljejo sedem kilometrov stran.![]()
![]()
![]()
2. Si polpismen.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
A to resno, ali je pustna.Miran 70 napisal/-a:Oskar,takšen je alarmni načrt,da se na kraju intervencije odloči kaj in koga potrebuje enota ki pokriva požarni okliš.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Ne to ni pustna.
Radovednežu v odgovor:
Če bi jaz lahko poklical PGD Dravograd bi ga POKLICAL.Ampak mi smo bili tam ( poklicni )za nevarno snov.Mi ne smemo posredovat v Dravogradu v primeru požara,razen če to dovolita župana.Zato bi moral poskrbeti poveljnik društva Šentjanža in aktivirati PGD Dravograd.
Zato da meni nekaj pametuješ je brezveze,ker ni bila moja napaka in ne morem zahtevati neke pomoči po GVC če nekaterim ni oz ne rabijo pomoči po GVC.Kar se pa tiče zaupanja,pa zaupam tako PROSTOVOLJNIM in POKLICNIM,saj smo vendar vsi usposobljeni.
Zato prijavi se pod polnim imenom in potem lahko podebatirava kolikor hočeš.Meni nekaj očitat za nekaj kar ni bilo narobe je nesmisel.
Verjemi mi,da če bi lahko bi Dravograd aktiviral takoj če bi lahko.Še vedno sem član PGD Dravograd in še vedno je to moje društvo za katerga bom delal dokler mi bo to omogočeno.
Po pravilih pa bi tako moral biti aktiviran PGD Dravograd kot osrednja enota.
Radovednežu v odgovor:
Če bi jaz lahko poklical PGD Dravograd bi ga POKLICAL.Ampak mi smo bili tam ( poklicni )za nevarno snov.Mi ne smemo posredovat v Dravogradu v primeru požara,razen če to dovolita župana.Zato bi moral poskrbeti poveljnik društva Šentjanža in aktivirati PGD Dravograd.
Zato da meni nekaj pametuješ je brezveze,ker ni bila moja napaka in ne morem zahtevati neke pomoči po GVC če nekaterim ni oz ne rabijo pomoči po GVC.Kar se pa tiče zaupanja,pa zaupam tako PROSTOVOLJNIM in POKLICNIM,saj smo vendar vsi usposobljeni.
Zato prijavi se pod polnim imenom in potem lahko podebatirava kolikor hočeš.Meni nekaj očitat za nekaj kar ni bilo narobe je nesmisel.
Verjemi mi,da če bi lahko bi Dravograd aktiviral takoj če bi lahko.Še vedno sem član PGD Dravograd in še vedno je to moje društvo za katerga bom delal dokler mi bo to omogočeno.
Po pravilih pa bi tako moral biti aktiviran PGD Dravograd kot osrednja enota.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
Lepo bi pa prosil moderatorja da izbriše celotno temo,ker mi poskušajo nekateri nekaj očitati za kar pa ni bilo narobe nič iz moje strani.
Žal so tudi takšni ljudje na svetu ki so rojeni,da nekomu delajo slabo sami na sebe pa pozabijo.
Žal so tudi takšni ljudje na svetu ki so rojeni,da nekomu delajo slabo sami na sebe pa pozabijo.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
L.P.Miran 70