Gasilski dom

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

janez napisal/-a: Odvajanje izpušnih plinov:
Janez kolikor je meni zanano imate takšno inštalacijo v vašem gasilskem domu na Poljanski, če to ni res, se opravičujem za dezinformacijo :oops:
janez napisal/-a: alije res potreben stabilen električni agregat?
Janez kaj pa če el. zmanjka ponoči, pol moraš še vseeno moraš met zagotovljeno neko razsvetljavo, da vse to namontiraš. Vem boš reku, avto ven zapelješ, pa maš razsvetljavo, sam kva se pa zgodi če so vrata na el. motor???
A ni lažje, če vse to naredi avtomatka, preprosto, ko štrom dol pade, gre takoj agregat not, tisto posebno prezračevanje pa tud ne more ne vem kok koštat, v primerjavi z celotno investicijo

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Na poljanskem nasipu nimamo odsesavanja izpušnih plinov - in smo še vedno živi!

Vsaka električna vrata se odpirajo tudi ročno!

Pogostnost uporabe in ekonomska upravičenost!!!

Od šparanja ne odstopim in amen!

Pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

janez napisal/-a:Od šparanja ne odstopim in amen!
Pa naj košta kolkr hoče :D :D , če sem hall hodobn :wink:

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Gapi, po drugi strani pa jamraš, da ni denarja za drugo.... :twisted:

Sej, ko izvoziš z vozilom iz garaže, sicer je res zakajena, ampak, pusti 2 minuti dlje odprta garažna vrata.

Mi imamo veliko garažo, kjer sta eden za drugim parkirana 2 tovonjaka, smo zmontirali v steni ventilatorje, pa se razpiha v pičlih 2 minutkah.

Sam osebno sem proti, da bi delali sistem odsesavanja izpušnih plinov, pa imamo več deset izvozov na leto. Škoda denarja, ga raje porabiš za nakup kake druge opreme.
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš

Ja "gasilec 77"..., si res težakar

Spet en zlo tečen!

Tehnika - eletronika - avtomatika - pa naj stane koliklor hoče....

Prostovoljni gasilci se ne damo... lite feltne, kromani odbijači, usnjeni sedeži za PV... nema da nema...

Mi smo reveži, dajte nam denar, da bomo lahko prostovoljci...

Skromni prostovoljni pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

janez napisal/-a:Ja "gasilec 77"..., si res težakar

Spet en zlo tečen!

Tehnika - eletronika - avtomatika - pa naj stane koliklor hoče....

Prostovoljni gasilci se ne damo... lite feltne, kromani odbijači, usnjeni sedeži za PV... nema da nema...

Mi smo reveži, dajte nam denar, da bomo lahko prostovoljci...

Skromni prostovoljni pozdrav

Janez

Janez, če verjameš ali ne, v garaži nimamo niti enga takega.. :wink: .

Niti z litimi feltnami, niti z krom odbijači, pa niti enega z leder sedeži :wink:, pa tut avtomatik ni noben :evil: :evil:

Ja "gasilec 77"..., si res težakar.... Tudi taki moramo bit a ne :D

pa en lep tečen pozdrav

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš

Ja gasilec 77 - si pa res težakar!!!

Če nimate litih felten, usnjenih sedežev, kromanih odbijačev je to vaš problem! Pojdite, naročite, kupite in boste ful in.

Gasilski dom mora biti veeel i i i k, imeti mora..kvaaadraaatuuroooo....

Upravičena skromnost, racionalnost - to ni za nas.

"Dajte nam denar, da bomo lahko prostovoljci" je izjava člana predsedstva GZS. V njej je vsa (neskromna) modrost slovenskega prostovoljnega gasilstva.

LP

Janez
Uporabniški avatar
Glažar
Kraj: Rimske toplice

Odgovor Napisal/-a Glažar »

Zdravo.
Če lahko "uletim" z eno čist tako iz našega doma, gasilskiga namreč.
Mi smo imeli malo problemov z dimom od "dojca", pač je bila malo črna stena pa strop tudi, pa ajd kaj potem, ampak smo se domislili eno varianto, ki je bila pa čisto zastonj, pa je sedaj OK. Namreč, v fabriki smo si "sposodili" gibljivo cev jo privili na steno en konec skozi okno sosedu :lol: drugi konec pa na izpušno cev, pa malo sfrizirali in, "to je to za ta denar". Uporaba? Enostavno, "zakurblaš" in odpelješ, dim ima pa sosed :D .
Če koga zanima kako, mu povem po ZS, pa še slika bi se našla.

Pa lep dan vsem, še posebej tistim zaljubljenim :twisted: .
Pozdrav iz Zasavja.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

No da se še jez malo oglasim, nikjer nisem rekel, da morajo biti moji predlogi (osesavanje izpušnih plinov, stabilni el. agregat, itd.) tudi dejansko vgrajeni.

Pač jaz sem samo navedu kaj vse bi bilo dobro, da bi blo, če glih kej cekinov ostaja! :wink: :D

Lep pozdrav!

Gašper Mav
od suseda sosed

Odgovor Napisal/-a od suseda sosed »

pa ja Janez... sej lahko je drugim pamet solit doma pa :lol: kokr vem vaš dom ni glih mali oz. pa tud ne veči ali mal veči ampak je čist veeeeelik...pa tud lepo ga posodabljate kot se govori :wink:
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš

Ni vsak gasilski dom tak kot bi si ga lastniki želeli. Je pač rezultat mnoooogih dejavnikov.

Ko smo si v Ljubljana mesto končno priborili prostore jih je bilo treba adaptirati. Prostori so bili tu in uporabiti jih je bilo treba. Vse v starih okvirih. In tako imamo danes (pre)veliiik gasilski dom. In tako dobimo vsako leto od Davčne uprave dve položnici za davek na nepremičnine. In tako vsako leto plačamo več kot bi bilo potrebno.... Da o pometanju in čiščenju in....sploh ne govorim.

In smo tam, kar ves čas trobim...zgraditi je lahko, ohranjati je težje (in mnogokrat tudi dražje).

Če bi pa zlobno napravil izračun kvadrature gasilskega doma na prebivalca (v območju našega gasilskega društva), imamo pa najmanjši gasilski dom. Vsako stvar lahko gledamo z mnoooogo strani.

Sedaj pa resno in zares:
Ker smo se preveč oddaljli od osnovne teme: če je treba in če kdo potrebuje še kakšen tehnični podatek o gasilskem domu sem na razpolago, sicer je pa takole "prepucavanje" malce otročje.

LP

Janez
Ta star'

Odgovor Napisal/-a Ta star' »

janez napisal/-a:Sedaj pa resno in zares:
Ker smo se preveč oddaljli od osnovne teme: če je treba in če kdo potrebuje še kakšen tehnični podatek o gasilskem domu sem na razpolago

Kakšna slika garažnih prostorov v GD LM bi bila kar dobrodošla.
janez napisal/-a:sicer je pa takole "prepucavanje" malce otročje.
Je res, je res.

Lep pozdrav od Ta star'ga.
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš

Dobro sliko garaže GDLM je težko narediti. Je preveč stebrov.

So trije vsporedni boksi. Širina zadostna (skoro po DIN) dolžina za dva dojca in še ostane kakšna dva metra. Taka je bila stara stavba. Boksi so stopničasto zamaknjeni, ker je bila stara stavba malo (karv lepo) iz vinkla.

Višina stropa za 45cm previsoko (nič ne moti), ker se je delovodja zmotil in je betoniral vrh stebra na koto gotove plošče na nosilcu. Smo se potem zaje...ali s stopnicami.

Nič posebnega - dolgčas.

Lansko leto smo napeljali instalacijo za vzdrževanje akumulatorjev in za zrak.

Stara štala za konje - predelana.

To je vse.
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

janez napisal/-a: In tako dobimo vsako leto od Davčne uprave dve položnici za davek na nepremičnine. In tako vsako leto plačamo več kot bi bilo potrebno.
Janez samo en namig ali podatek, v naši občino smo se uspeli dogovorit oz. je občinski svet sprejel sklep, da za gasilske domove ni potrebno plačevati davka za uporabo stavbnega zemljišča (davka na nepremičnine še ni, veliko pa se govori da se bo uvedel).
Probajte tudi v Ljubljani doseč kaj podobnega!
janez napisal/-a: če je treba in če kdo potrebuje še kakšen tehnični podatek o gasilskem domu sem na razpolago, sicer je pa takole "prepucavanje" malce otročje.
Tudi jaz sem na razpolago, sem pripravljen svetovati, saj sem sprojektiral že kar nekaj objektov (sicer gasilskega doma še nobenega, se pač ne gardijo tako pogosto)

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Bobo

Projektiranje

Odgovor Napisal/-a Bobo »

Mene pa zanima če znaš projektirat po "EVROKODIH"

Lp
Odgovori