nova vozila ki jih pričakujejo poklicni gasilci v mariboru
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- _BuLL_DoG_
- Kraj: miklavž
nova vozila ki jih pričakujejo poklicni gasilci v mariboru
Rad bi vedel s kakšno opremo bota obadva vozila mam nekaj slikic od obeh vozil če želite jih lahko objavim??hvala za odgovor! 
nekje sem slišal da hitrost ubija, zato bom nehal brati !!!!!
- OperativeC_19
- Kraj: Trbovlje - Gabrland
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
- _BuLL_DoG_
- _BuLL_DoG_
- _BuLL_DoG_
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Hvala za slike. Vidim, da sta vozili oz. nadgradnji narejeni pri domačen Varkarju. Vesel sem, da je JZZPR končno dobil dve vozili, ki jih nujno potrebuje. Naj služita dobro in na čim manj intervencijah. Upam, da se bo, ko bosta vozili predani uporabi javil še kdo iz JZZPR (Oki, Nejča) in malo povedal kakšna oprema je v vozilih.
. Me pa zanima ali je 16/15 ali 16/25?
Tehničnega ni...ima pa GVC opremo za TRgobi napisal/-a:Hm, tehnika pa ne vidim
Cogito, ergo sum.

- _BuLL_DoG_
Res gre za GVC 16/25 in večjo cisterno z vodo+prah+CO2.In to mislim dobesedno velika, saj sta obe vozili izredno veliki. GVC 16/25 je na Ivecotu z 270KS in ima poleg opreme za GVC 16/25 še termokamero in opremo za tehnično reševanje(hidravlika + dvižne blazine...).
Ta veliki pa je na podvozju Iveco z 440KS in ima 8000l vode, 1500kg praha in 120kg CO2 ter še štiri jeklenke dušika za potisni plin. Na strehi je top ki je kombiniran in je za vodo ali peno ali prah in je vodljiv iz kabine prav tako kot vse ostalo-vklopi praha,co2... kar je lepo videti na sliki komandne plošče (joistik in zaslon ,ki ti pokaže v katero smer je obrnjen top). Jutri naj bi se začeli preizkušanje in prevzem obeh vozil.
PS.Upam, da bosta sploh šla v garažo, jaz pa tako ali tako dobim MAN-a na boks št.4 (je tako Nejča?).
Ta veliki pa je na podvozju Iveco z 440KS in ima 8000l vode, 1500kg praha in 120kg CO2 ter še štiri jeklenke dušika za potisni plin. Na strehi je top ki je kombiniran in je za vodo ali peno ali prah in je vodljiv iz kabine prav tako kot vse ostalo-vklopi praha,co2... kar je lepo videti na sliki komandne plošče (joistik in zaslon ,ki ti pokaže v katero smer je obrnjen top). Jutri naj bi se začeli preizkušanje in prevzem obeh vozil.
PS.Upam, da bosta sploh šla v garažo, jaz pa tako ali tako dobim MAN-a na boks št.4 (je tako Nejča?).
Točno to kombinirko ,ki sedaj stoji na boksu št.2 in tja pride novi Iveco 270, veliki pa bo verjetno stal na boksu 6.
Mislim, da bo med MAN-om in Ivecotom kar razlika-tudi zaradi proizvajalcev (MAN-Pušnik,Iveco-Varkar) in velikosti. Kolikokrat sem bil z MAN-om na intervenciji nimam pripomb glede vozila in nadgradnje, razen napadalci se neugodno počutijo ,saj so zadnji sedeži obrnjeni kontra smeri vožnje.
LP
Mislim, da bo med MAN-om in Ivecotom kar razlika-tudi zaradi proizvajalcev (MAN-Pušnik,Iveco-Varkar) in velikosti. Kolikokrat sem bil z MAN-om na intervenciji nimam pripomb glede vozila in nadgradnje, razen napadalci se neugodno počutijo ,saj so zadnji sedeži obrnjeni kontra smeri vožnje.
LP