Regijsko gasilsko tekmovanje v Ložu

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Regijsko gasilsko tekmovanje v Ložu

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Včeraj, 1.10.2005, se je dogajalo regijsko gasilsko tekmovanje za memorial g.Haceta.
V jutranjih urah je tekmovanje potekalo v zelo nizkih temperaturah(zjutraj je bila "slana"), kasneje pa je postalo že kar vroče, sploh ko so se najboljše ekipe potegovale za uvrstitev mem prve tri mesta in si zagotovile nastop na državnem tekmovanju.

Sam sem bil v vlogi mentorja mladinske in pionirske ekipe, zatorej bom pisal večinoma o rezultatih le te kategorije.

PIONIRJI: PIONIRKEmesto/PGD mesto/PGD
1./? 1./Drenov grič
2./Nova vas 2./Podlipa-Smrečje
3./Stari trg pri Ložu 3./Brezovica pri Borovnici
4./Velike Bloke 4./Dolenje jezero
5./Martinjak
6./Vrh sv. treh kraljev
7./Bevke
8./Blatna Brezovica
9.Dolenji Logatec
10./Medvedje brdo

MLADINCI:
mesto/PGD
1./Rovte
2./Velike Bloke
3./Brezovica pri Borovnici
4./Medvedje brdo
5./Sinja gorica
6./Blatna Brezovica
7./Dolenja vas
8./Babno polje
9./Nova vas
10./Dolenji Logatec
11./Stari trg pri Ložu

Na tekmovanju je sodelovalo 62 ekip vseh kategorij.
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Zakaj pa sem pravzaprav odprl temo?Da malo pokomentiram, kaj se je dogajalo, ker menim, da so določene stvari na takem tekmovanju nedopustne:

1. kot 1. je A komisija od mladinskih enot zahtevala: uniformo, !!gasilski pas!!, čelado, na začetku tudi primerno obutev(ne športnih copat). Pripeljem svoje mladinsko ekipo k komisiji A, brez pasov... Pred nami se je prijavljala ekipa mladink, ki so pasove in čelade sicer imele, vendar brez uniform: ekipo je sodnik spustil na tekmovalno površino: naše ekipe ni hotel pustiti brez gasilskega pasu, torej smo jih morali nadeti, kljub temu da v pravilih športnih gasilskih tekmovanj pas ni obvezna oprema za mladince, posebnega razpisa za to tekmovanje pa ni bilo.
Torej...pridemo na vajo z MB, in predsednik komisije reče, da lahko pasove snamejo, v istem trenutku, ko so odvrgli pasove, pride predsednik tekmovanja, in začne vpiti na mladince, da morajo imeti pasove....?????????

2. kot 2.
Ob 13.30 smo bili vsi postrojeni na prostoru, kjer se je odvijala podelitev priznanj in pokalov, na soncu(cca.25 stopinj) smo čakali 25 minut, med tem časom so ekipe iz protesta pričele zapuščati zbor-zakaj se je tako čakalo:bojda računalnik ni mogel tako hitro printati diplom(zakaj so nas torej postrojili že ob 13.30)

3. kot 3.: na tekmovanju je bilo 62. ekip- torej cca. 600 ljudi, ozvočenja ob podelitvi pa nobenega, kar pomeni, da so govorce in rezultate poslušali samo tisti, ki so stali pred le temi!

4. kot 4. Posledično 3. točki, je sledilo, da so se ekipe pričele pogovarjati eno čez drugo, nekateri so imeli prave zabavice z "vokmani," mentorji pa so za ekipami mirno kadili svoje igarete.

5. kot 5. V sodniškem zboru je stalo precej sodnikov...Seveda je nekaterim postalo dolgčas in so si mirno prižgali en tobačni zavitek-sramota za sodnika z visokim činom!

6. kot 6. Sedaj moram še o alkoholu :cry: Ne bom govoril čez gasilce, ki so kaj popili, ampak je pa sramotno obnašanje v zboru, ko večina stoji mirno, fantje(člani A) pa z narobe obrnjeno kapo, drezajo en v drugega...

Toliko "na kratko", več pa povem, če vas bo seveda kaj zanimalo.

Da ne bom samo kritiziral spet, naj povem, da je bilo za malico gasilcev lepo poskrbljeno, za kar so poskrbeli kuharji, kuharice tovarne Kovino plastika Lož =D>
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
prostovoljni gasilec
Kraj: ob izviru Ljubljanice

Odgovor Napisal/-a prostovoljni gasilec »

Bravo Šumadinac! Tudi to je treba zvedeti.

Sem danes govoril z regijskim poveljnikom, pa je le bežno omenil, da je bil na tem tekmovanju. Ponavadi se rad pohvali okoli te teme.

LP!
Uporabniški avatar
tidl_lidl
Kraj: Ligojna

Odgovor Napisal/-a tidl_lidl »

LP! tudi sam sem bil v vlogi mentorja mladink! Bili smo diskvalificirani zaradi teh. okvare MB in moje nevednosti da lahko N1 in V1 podreta tarči z roko...rezultat je vaja končana ter 20 kazenskih točk :evil:

Popolnoma se strinjam z objavo kolega Šumadinca! Sam sem imel problem z pasovi, ki jih je zahtevala komisija A. Rad bi pohvalil sodnike GZ Vrhnika :P , ki so hoteli pomagati urediti to zadevo, vendar pa je bila zadeva sledeča...Komisija A zateva pasove in ve da niso del obvezne opreme mladink, vendar pravijo da je za to odgovoren vodja tekmovanja, ki smo ga na vse pretege iskali, njega ni bilo na spregled.

lp,matej
Spoštovanje drugih je cilj, ki ga moramo v ljudeh prebuditi!!!
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

tidl_lidl napisal/-a:moje nevednosti da lahko N1 in V1 podreta tarči z roko...rezultat je vaja končana ter 20 kazenskih točk :evil:
Drugič naj V1 in N1 pred nastopom napolnita žepe s kamenčki in naj potem z njimi podereta tarči, pa ne bo nobene kazenske točke. :lol: :roll:
tidl_lidl napisal/-a:Komisija A zateva pasove in ve da niso del obvezne opreme mladink, vendar pravijo da je za to odgovoren vodja tekmovanja, ki smo ga na vse pretege iskali, njega ni bilo na spregled.
Vodja tekmovanja nima nič s tem. Če je bilo tekmovanje izbirno, je moral biti razpis v skladu z državnim, kjer je lepo napisano, kje se najdejo navodila za posamezne discipline. Vse ostalo gre pripisati bujni domišljiji nekaterih posameznikov.
Uporabniški avatar
tidl_lidl

Glede kamenčov se strinjam :twisted:

Na koga naj se pa v naslednje obrnemo če se nekateri posamezniki drugače odločijo in zaradi tega ni enakopravnosti :?: in ne tekmovanja po pravilih?

Vem da je bila pritožba zaradi pasov pri mladincih napisana, v kolikor mi je znano so bile vse pritožbe zavrnjene. :?: :?:
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Bi se še jaz oglasil glede regijskega tekmovanja, vendar
regije Ljubljana I, ki je bilo v Polju pri Vodicah.

Na zveznem tekmovanju mladincem ni bilo treba imeti čelad, tu na regijskem so bile obvezne :oops:, motorka pri mladincih je pa večji problem; hočejo imeti 450l (letos smo kupili novo Tomosovo motorko, ki pa je glej ga zlomka 550l, trgovec je zagotovil da je ta prava za tekmovanje in da so to zadnji primerki, ker jih itak ne delajo več). :twisted: Malice ni bilo :twisted:.

Pa se Šumadincu opravičujem če mu smetim po temi.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Franci napisal/-a:(letos smo kupili novo Tomosovo motorko, ki pa je glej ga zlomka 550l, trgovec je zagotovil da je ta prava za tekmovanje.
In kaj boste zdaj z motorko oziroma trgovcem :shock: :?:

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
tomažk
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a tomažk »

Šumadinac,

mene pa zanima, če je mogoče tu na forum dobiti uradne rezultate?

Lp
tomažk :lol:
Uporabniški avatar
tidl_lidl

Prenosna motorna brizgalna 500l (TOMOS MP2)...dobesedno prepisano iz knjigice GASILSKE IN GASILSKOŠPORTNE TEKMOVALNE DISCIPLINE izdaja 2003

Za gotovo vevmo da mora biti motorna brizgalna TOMOS MP2, kolikšen je pa pretok? Mi imamo 350l, videl sem že 450l, 550 še nisem videl?

lp
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

tidl_lidl pritožiš se lahko na GZS. Verjetno odgovora ne boš dočakal, če pa že bo, bo pa nekaj v smislu, da je bilo za vse enako.

Franci, zdaj veš, zakaj jih ne delajo več.

So 500 in tudi 550 (samosesalne), samo ne MP2, ki je 450 l/min. Je pa zanimivo, da je v tem delu razpis v nasprotju s knjižico.
Uporabniški avatar
Primoz_K
Kraj: Prožinska vas

Odgovor Napisal/-a Primoz_K »

Tudi za nase mladince smo si najprej sposodili napacno motorko - TOMOS SMP2, ki je 550l/min in ne velja za tekmovanja, nato pa smo si sposodili ''ta pravo'' MP2 - 450l/min (hvala gasilcem PGD Lokarje).
Na videz bi ocenil, da je z motorko SMP2 ''narobe'' to, da je malce daljsa v predelu, kjer je rotor in zato najbrz tudi zmogljivejša...

Naso sposojeno motorko smo nato posodili se sosednjemu drustvu, ki je imelo svojo staro (mislim da 350l), vendar je strojnik pozabil odpreti gorivo in sredi vaje jim je ugasnila :(

Sedaj pa grem upat, da bo ta teden se kaksen dan soncno, da se pripravimo za regijsko tekmovanje v Zrecah, ki bo v soboto.
Za vsak problem pod soncem je rešitev,ali pa je ni.
Če je, jo poišči, če je ni, pa naj te ne skrbi.
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Lož

Odgovor Napisal/-a Brko »

Ja Šumadinec lepo ,da pridejo kritike ven,vendar si pozabil omeniti ,da smo imeli vsaj suho vreme.Pa pustimo to.
Zakaj se je dogajalo ravno to;ker so posamezne zveze zahtevale od mladine vso opremo,moram povdariti,da se je tudi to rešilo v nadaljevanju. Natančno razlago pa bom podal na regijskem srečanju poveljstva in predsedstva.
Glede ozvočenja sem pa krivec jaz osebno,ker nisem uspel v petek pripeljat ozvočenja.
Kot vodja tekmovanja nisem izdal povelja za postrojavanje ampak si ga je vzel predsednik tehnične komisije,ker pa č nočem žalit sodnikov v javnosti si bom to štel v grajo sodnik pa jo bo že slišal za v vednost ,da je še nekdo nad njim.
Lahko povem,da je bilo 760 gasilcev in gasilk in ,da smo speljali vse vaje od pionirjev do starejših gasilcev v 7h urah za kar pa nekatere zveze očitno nimajo ..... .
Glede mentorjev na samih vajah ni bilo pripomb v stroju pa žal poskrbite ,da bodo izvedeli na vsaki zvezi posebej.
Ravno tako bom naredil z sodniki.
Najprej mladina,ki ima kape obrnjene kot reperji,to je potrebno izpostaviti vsem mentorjem.
Mladinske ekipe ,ki sobile diskvalificirane pa naj si opremo pripravijo doma in motorke naj same sesajo vodo ne pa ;napajanje iz hidranta,kjer je pritisk 4-5 barov,potem pa smo vse krivi mi(z žaljivkami)

Ko bom,če bom še vodja tekmovanja pa se bom pripravil temeljiteje pa vendar smo samo ljudje

Vsem prizadetim pa se opravičujem v imenu GZ Loška dolina kot organizator
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Janez Koncilija napisal/-a: In kaj boste zdaj z motorko oziroma trgovcem :shock: :?
Kaj bomo storili? Ne vem še ... :gunfirej: ... ne saj se malo hecam.

Sem pa se malo pozanimal in sem prišel glede tega do zanimivih ugotovitev. Motorke Tomos MP2 obstajajo 350l, 450l in 500l. To, ki
jo imamo mi sedaj pa je samosesalna SMP2 in je 550l. Je pa zanimivo da sploh ni možno več kupit 450l motorke.
Peter napisal/-a:Franci, zdaj veš, zakaj jih ne delajo več.
Peter zakaj? Jaz iz objav tega nisem razbral.
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
Kontakt:

Ker se jih ne uporablja za tekmovanja.

Sicer pa žal vse kaže, da Tomosovih motork mogoče kmalu sploh ne bo več moč kupiti ali pa bo gor pisalo Made in China. Če se ne motim, jih trenutno še dela neka firma znotraj Tomosa. Zadnja modela sta Tomos MP2 60 cm3 450 l/min in 5,5 bar ter SMP2 80 cm3 550 l/min in 3,5 bar. Po moje so še vedno dobavljive, saj so vsestransko uporabne, na zadnjih modelih pa so namesto aluminijastih nameščene plastične spojke. Pišem zadnji, vendar smo mi našo MP2 450l/min kupili že pred parimi leti, samo se od takrat verjetno niso bistveno spremenile. Tiste 350l, 450l in 500l, ki si jih naštel prej so starejši modeli (naša je iz 1975) in niso MP2.
Odgovori