Zanima me kakšno podvozje bi bilo primerno za GVGP-2 , s tem da tipizacija omejuje na dolžino max. 6.0m, široko 2.20 m, 2.60 m .
Vozilo mora imeti pogon 4x4 z možnostjo zapore diferenciala in redukcijo prestavnih razmerij. Nosilnost vozila mora biti prilagojena skupni masi vozila.
Mislim da je unimog kralj med temi vozili. Cena je visoka da se pa dobiti tudi rabljen, ki pa so bolj dostopni. Sam sem ga preizkusil in ni mi do druge znamke je okreten zmogljiv in zanesljiv.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš. WAGGERL
Mislim , da je nabava takega vozila kar ekonomična saj imaš dva vozila v enem ( GVGP-2, GVV-1) z nad 800l vode ( od tega 10% penila ),kar zadošča za gozdne požare in za aktivno gašenje 10-15 min do prihoda drugih enot višje kategorije .
Za SCAME glej rubriko NOVA SCANA V POST....Mislim da ne spada v kategorijo VGP-2, predvsem iz dveh ralogov. Prekratka šasija in nosilnost da spraviš gori vse po tipizaciji v enem razumnem redu, razen če namečeš. Mogoče kdo ve kaj je s projektom v Mariboru (menda sodelovanje med MAN in nekdo iz Slovenije), ko so propagirali terensko vozilo na TAM-ovem podvozju in z MAN-ovim motorjem s 150 KM in nosilnostjo 7 t ali 9 t. Zelo podobno zgornjim slikam .