Najlepše opisuje hitrost Janez v drugi temi. Hitrost ni vse , je pa veliko, bi še jaz dodal.
Kaj se pa tiče tega nategovanja okrog odzivnega časa pa je pač nekomu na prvem mestu dokazovanje kako smo dobri in hitri. Končno tudi to ni tako slabo , dokler se nekaj ne zgodi zaradi furjavosti.
Pa to še ni vse , velikokrat sem videl mladega gasilca opasanega z dvema GSM telefonoma , pozivnikom pa ukv postajo, pa pomožnosti še kak etui za nožek . Bilo mu je v neizmerno veselje če ga je kdo opazil itd...
Preberite še to resnično zgodbo, ne bo vam žal. (kraj dogajanja -moja vas)
Bilo je ob koncu osemdesetih let . Na gasilskem domu je zatulila sirena za požar. Med najhitrejšimi je bil vedno B.G. Tako je bilo tudi tokrat. Kar bosonog ga je ocvrl od hiše po večji škarpi in skočil na glavno cesto . Nadaljeval je po cesti proti gasilskem domu ko ga dohiti sosed Z.T. na kolesu. Kolesar ga je poskušal prehiteti po levi pa je tudi tekač krenil v levo. Kolesar je poskušal po desni in glej ga vraga tudi B.G. je krenil desno in trčenje je bilo neizogibno. Oba sta se zvalila po cestišču . Kolesear jo je bolje odnesel in tudi kolo je bilo še uporabno pa je hitro nadaljeval pot v dom in odšel z ostalimi na intervencijo.
Ubogi B.G. pa jo je skupil na nogi kjer je imel poškodovano koleno in popolnoma uničene hlače. Pa ga to ni bolelo , bolelo je spoznanje da ni zraven, da ni tam kjer je akcija , kjer je hitrost.
Po tem dogodku je B.G.še večkrat tekel v gasilski dom , vendar smo imeli občutek , da tako hitro da ga kolesar ni dohitel.