Saj ne rečem, po eni strani gre razumeti skrb poveljnika, po drugi pa se vprašaš, kdo je več vreden obleka ali gasilec.
Zaščitne obleke so drage, vendar ...
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Zaščitne obleke so drage, vendar ...
Travniški požari v tem času niso redkost, vendar vsa društva nimajo ustreznih oblačil za takšne požare, tako se vsak znajde kakor ve in zna. Moram reči, da me je zelo presenetila izjava nekega poveljnika, ko so šli gasilci gasit travniški požar v težkih zaščitnih oblekah. Skrbelo ga je, kaj bo, če se bo kakšna obleka strgala, saj da so te obleke zelo drage in kaj bodo gasilci potem oblekli za notranje napade. Zato je predlagal, da gredo drugič gasit v delovnih oblekah
. Enako ga je skrbelo za čelade (Gallet) in je rekel, da naj se drugič vzamejo raje rumene Veplasove čelade, ker da so za take požare dovolj dobre
.
Saj ne rečem, po eni strani gre razumeti skrb poveljnika, po drugi pa se vprašaš, kdo je več vreden obleka ali gasilec.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
drage obleke
lp
Koliko opažam pri uporabi oblek ki jih imamo v našem PGD (TEXPORT,BRISTOL) so obleke vrhunske in izredno vzdržljive in ni bojazni da bo z njimi kaj narobe na travniških in gozdnih požarih!
Mislim da je bolje da obleke uporabljamo povsod saj se s tem privajamo na obleke če pa smo že privajeni pa je tud težko zamenjat kr tako obleko sigurno nam nebo prijetno na požaru z čisto drugo obleko!!!
Je pa to ševedno v rokah poveljnika!!!
čao
Koliko opažam pri uporabi oblek ki jih imamo v našem PGD (TEXPORT,BRISTOL) so obleke vrhunske in izredno vzdržljive in ni bojazni da bo z njimi kaj narobe na travniških in gozdnih požarih!
Mislim da je bolje da obleke uporabljamo povsod saj se s tem privajamo na obleke če pa smo že privajeni pa je tud težko zamenjat kr tako obleko sigurno nam nebo prijetno na požaru z čisto drugo obleko!!!
Je pa to ševedno v rokah poveljnika!!!
čao
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Tako kot sta že ugotovila, če pogledaš eno stran medalje je skrb upravičena, če pogledaš drugo stran medalje, skrbi NI upravičena.
Moje mnenje je takšno, zaščitne obleke so zato, daŠČITJO, pa ni važno, ali delaš notranji napad, ali gasiš kozolec, ... ali pa travniški požar!
LP!
Matjaž
P.S.: Na prvem mestu moramo biti naše zdravje in naša varnost!
P.P.S.: Pa še nekaj a rokavice pa niso problem, jaz bi uporabil tiste iz lateksa (kirurške), saj so dobre.

Moje mnenje je takšno, zaščitne obleke so zato, daŠČITJO, pa ni važno, ali delaš notranji napad, ali gasiš kozolec, ... ali pa travniški požar!
LP!
Matjaž
P.S.: Na prvem mestu moramo biti naše zdravje in naša varnost!
P.P.S.: Pa še nekaj a rokavice pa niso problem, jaz bi uporabil tiste iz lateksa (kirurške), saj so dobre.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Bristolova obleka se ne strga kar tako.
Jaz sem jo v zadnjih dveh letih temeljito istestiral, pa je ostala brez najmanjših poškodb, edino na pranje je morala enkrat:)
Po riti sem se na travniškem požaru peljal po gozdni poseki kakih 40 metrov, pa ni bilo nič(skoraj bi edino postal teta)
Padel sem po strehi v fazi gašenja, skozi strešno opeko, pa tudi ni bilo nič, razen manjše modrice na stegnu
Za zaščito gasilcev ne sme biti škoda denarja. Bolje 150 jurjev kot pa hudo opečen gasilec.
Sramota da poveljnik daje takšne izjave.
Pri nas glede uporabe ni problemov. Na vsako intervencijo oblečemo bristolke, edino za iskanje pogrešanih oseb ipd se uporabljajo delovne obleke ali kombinezoni.
LP!
Jaz sem jo v zadnjih dveh letih temeljito istestiral, pa je ostala brez najmanjših poškodb, edino na pranje je morala enkrat:)
Po riti sem se na travniškem požaru peljal po gozdni poseki kakih 40 metrov, pa ni bilo nič(skoraj bi edino postal teta)
Padel sem po strehi v fazi gašenja, skozi strešno opeko, pa tudi ni bilo nič, razen manjše modrice na stegnu
Za zaščito gasilcev ne sme biti škoda denarja. Bolje 150 jurjev kot pa hudo opečen gasilec.
Sramota da poveljnik daje takšne izjave.
Pri nas glede uporabe ni problemov. Na vsako intervencijo oblečemo bristolke, edino za iskanje pogrešanih oseb ipd se uporabljajo delovne obleke ali kombinezoni.
LP!
Tega poveljnika bi povabil s seboj na akcijo, ki se brez bristolk nebi dobro iztekla za naše člane, da bi pa bil on v delovni obleki in z gumjastimi škornji na nogah.
Fantje iz lastnih izkušenj povem, da je pri travniških in gozdnih požarih dovolj časa, da poskrbite za zaščitna sredstva predvsem pa imejte dobro obutev ( gumi škorenj zabriš čez dvoriše!!!)
LP oča
Fantje iz lastnih izkušenj povem, da je pri travniških in gozdnih požarih dovolj časa, da poskrbite za zaščitna sredstva predvsem pa imejte dobro obutev ( gumi škorenj zabriš čez dvoriše!!!)
LP oča
-
Bošta
Intervencijske obleke
Lep pozdrav!
Kot sem opazil, imate po večini društev interv.obleke od BRISTOLA in TEXPORTA,mene pa zanima vaše mnenje o int.obl. od PREVENTA iz SG.
V našem društu smo jih lansko leto nabavili 17 in doslej so se kar dobro obnesle.Cenovno so bile kar ugodne,saj smo bili eno izmed prvih društev,ki so jih kupili "večjo" količino.Ker pa vemo da samo obleka ni dovolj,smo nabavili v komplet tudi čelade CASCO,podkape iz NOMEXa,usnjene škornje od DOLENCA in pa delovne rokavice FIREFOX izdelane iz kevlarja.Moje mnenje je, da smo z osebno zaščitno opremo kar na zadovoljivem nivoju,vendar pa več glav več ve in zato bi vas prosil za vaše mnenje.
LP Bošta !
Kot sem opazil, imate po večini društev interv.obleke od BRISTOLA in TEXPORTA,mene pa zanima vaše mnenje o int.obl. od PREVENTA iz SG.
V našem društu smo jih lansko leto nabavili 17 in doslej so se kar dobro obnesle.Cenovno so bile kar ugodne,saj smo bili eno izmed prvih društev,ki so jih kupili "večjo" količino.Ker pa vemo da samo obleka ni dovolj,smo nabavili v komplet tudi čelade CASCO,podkape iz NOMEXa,usnjene škornje od DOLENCA in pa delovne rokavice FIREFOX izdelane iz kevlarja.Moje mnenje je, da smo z osebno zaščitno opremo kar na zadovoljivem nivoju,vendar pa več glav več ve in zato bi vas prosil za vaše mnenje.
LP Bošta !
zaščitne obleke so drage vendar...
Lep pozdrav! Sam lahko povem da v našem društvu uporabljamo PREVENTOVE zaščitne obleke in so se obnesle dosedaj zelo dobro
Povem lahko da bomo v tem letu tudi nabavli štiri nove obleke in zopet od PREVENTA. Kolikor mam podatke lahko na PREVENTU naročaš zaščitno obleko enoplastno ali dvoplastno odvisno od potreb
So pa PREVENTOVE obleke cenovno kar ugodnejše od BRITSTOLOVIH in TEXPORTA.
SREŠNO!
SREŠNO!
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Pri nas v društvu imamo 10 BAS ognjevarnih kombinezonov. Prve smo nabavili maja 2002 in nato še oktobra. V PGD Ptuj pa imajo od leta 2001 32 BAS-ovih kombinezonov ter še dodatno poleg kombinezonov še 32 BAS-ovih ognjevarnih jaken. Tako imamo oboji iste obleke. Po izkušnjah sodeč se dobro obnesejo povsod. Cena je kar dostopna, če se ne motim nekje pod 100.000 SIT. Sedaj sem jo imel na Igu in se je tudi dobro obnesla.
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Pri nas (1. kategorija) imamo 2 BAS-ovi ter 3 TEXPORT-ove obleke. Slednje imamo že cca 2-3 leta, pa do sedaj še ni bilo nobenih težav. Z obojimi smo zadovoljni, ter so se zaenkrat izklazale kot povsem zadovoljive za naše potrebe.
LP!
Matjaž
LP!
Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
gasilec112
- Kraj: slo
Nove zascitne obleke se precej drage. Samo veljajo tudi za zelo kvalitetne, saj so izdelane iz kvalitetnih materialov. Razlike med razlicnimi proizvajalci oblek so v sestavi oblek in vzdrzevanju. Pri nekaterih sem zasledil da se lahko perejo samo na 30°c rocno, nekatere pa do 60°c. Tako da je odvisno predvsem od proizvajalca in sestave, tako da so potem tudi cene razlicne!