FM 200
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
FM 200
Pozdravljeni!
Danes sem slišal za gasilno sredstvo FM 200. To naj bi bilo gasilno sredstvo, ki naj bi nadomestilo halon. Uporabljalo naj bi se predvsem v računalniških centrih, centralah, ...
Ali lahko kdo napiše kaj več o tem gasilnem sredstvu.
V SLO in več kot 100 drugih državan naj, bi že bilo dovoljeno za uporabo.
LP & hvala!
Matjaž
Danes sem slišal za gasilno sredstvo FM 200. To naj bi bilo gasilno sredstvo, ki naj bi nadomestilo halon. Uporabljalo naj bi se predvsem v računalniških centrih, centralah, ...
Ali lahko kdo napiše kaj več o tem gasilnem sredstvu.
V SLO in več kot 100 drugih državan naj, bi že bilo dovoljeno za uporabo.
LP & hvala!
Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
FM200-HeptafluorpropanPeter napisal/-a:http://www.fm200.com
Osnova za izdelavo je zopet freon, ki škoduje okolju.
Razpolovni čas v atmosferi 31-42 let.
Zastopnik za SLO: http://www.iskrasistemi.si
Boljša možnost se mi zdi Inergen.
To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
Dober pa je tudi Pyrogen. Ni pa primeren za vse prostore. Pa tudi cena mu ni v ponos.
Zastopnik za zadnja dva za SLO je : http://www.timtrade.si
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Nejasnost
To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
?????????????
Kako si mislil brez posledic? Da se ne zastrupiš, kot recimo z CO, to ja? Preživel (brez IDA) v takem okolju pa žal ne boš.
?????????????
Kako si mislil brez posledic? Da se ne zastrupiš, kot recimo z CO, to ja? Preživel (brez IDA) v takem okolju pa žal ne boš.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Re: Nejasnost
Te moram kar razočarat, da sem, v prostoru napolnjenem s to mešanico, kar dobro dihal. Za praktičen preiskus pa se raje obrni na zastopnika, da ne bom delel reklame!pišuka napisal/-a:To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
?????????????
Fireman napisal/-a:Te moram kar razočarat, da sem, v prostoru napolnjenem s to mešanico, kar dobro dihal. Za praktičen preiskus pa se raje obrni na zastopnika, da ne bom delel reklame!pišuka napisal/-a:To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
?????????????
Če je naloga te mešanice plinov zadušiti ogenj (izpodriniti kisik), kako lahko potem to diha človek????
Mogoče kratkoročno že gre, daljši čas pa skoraj zagotovo ne....
Inergen učinkuje kot stimulator dihanja (pospešeno dihanje):to omogoča ljudem, ki so ranjeni ali nezavestni in so ostali v prostoru, zaščito pred pomanjkanjem kisika.mitjau napisal/-a:Fireman napisal/-a:Te moram kar razočarat, da sem, v prostoru napolnjenem s to mešanico, kar dobro dihal. Za praktičen preiskus pa se raje obrni na zastopnika, da ne bom delel reklame!pišuka napisal/-a:To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
?????????????
Kako si mislil brez posledic? Da se ne zastrupiš, kot recimo z CO, to ja? Preživel (brez IDA) v takem okolju pa žal ne boš.![]()
![]()
![]()
Če je naloga te mešanice plinov zadušiti ogenj (izpodriniti kisik), kako lahko potem to diha človek????
Mogoče kratkoročno že gre, daljši čas pa skoraj zagotovo ne....
Med procesom gašenja nizka koncentracija, za človeški organizem neškodljivega CO2, stimulira nehoteno poglobljeno dihanje, kar organizmu zagotovi zadostno količino kisika. Ta "avtomatska" stimulacija poglobljenega dihanja se zgodi tudi pri ljudeh, ki so nezavestni ali spijo.
Primeren je predvesm za prostore: telekomunikacij, računalniški centri, tehnične sobe, električna stikala, kemijski inženiering, izdelava in skladiščenje barv, skladišča olj in alkohola, arhive, knjižnice, muzeji,..
Fireman!Fireman napisal/-a:Te moram kar razočarat, da sem, v prostoru napolnjenem s to mešanico, kar dobro dihal. Za praktičen preiskus pa se raje obrni na zastopnika, da ne bom delel reklame!pišuka napisal/-a:To je premešan zrak v drugo razmerje: 40%argona, 52% dušika in 8%CO2-vsi so sestavni del zraka. V tej mešanici se lahko diha brez posledic.
?????????????
Kolikor jaz poznam kemijo in biologijo menim, da "v prostoru NAPOLNJENIM s to mešanico" ne moreš dihati in preživeti. Človek rabi določen odstotek kisika in konec!
Mogoče ste v prostoru gasili s tem plinom, zagotovo pa ga niste NAPOLNILI, če ste dihali brez IDA. Saj če gasiš s CO2 tudi ne NAPOLNIŠ prostora z njim...
Na pomoč,
Jože
Kolikor jaz poznam kemijo in biologijo menim, da "v prostoru NAPOLNJENIM s to mešanico" ne moreš dihati in preživeti. Človek rabi določen odstotek kisika in konec!
Mogoče ste v prostoru gasili s tem plinom, zagotovo pa ga niste NAPOLNILI, če ste dihali brez IDA. Saj če gasiš s CO2 tudi ne NAPOLNIŠ prostora z njim...
Na pomoč,
Jože[/quote]
Jože, predlagam da pokličeš Timtrade d.o.o. na telefonsko številko: 01/519-42-90 in se dogovoriš za praktičen prikaz gasila ter se prepiričaš na lastne oči.
Na pomoč,
Jože[/quote]
Jože, predlagam da pokličeš Timtrade d.o.o. na telefonsko številko: 01/519-42-90 in se dogovoriš za praktičen prikaz gasila ter se prepiričaš na lastne oči.