Gasilske prikolice - mnenja

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Mam medo video posnetek z intervencije mmorem počas spravit na računalnik pa bomo pol gor prilepil.
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Mini se zdijo take prikolice zelo priročne, tudi jez sem že razmišljal da bi bilo dobro nekaj tekega nabaviti pri nas, predvsem za prevoz MB, ker sicer ne vem s čim bi jo prevažal.

Že če samo pogledamo omremo po kat. društev moraš tako prikolico kar nekako imeti. Npr. za društvo II. kat. se predpisuje GVC 16/25 in GVM ali GVC 16/24 in GV2, torej če se odločiš za varianto z GVC 16/25 in GVM s čim boš prevažal MB npr. na vaje????? Varinata, da bi motorko dahjal v GVM mi pa ni najbolje všeč, saj vemo kako je z nosilnostjo takih avtomobilov, sploh če je zraven tud breg.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

gapi napisal/-a:Varianta, da bi motorko dajal v GVM mi pa ni najbolje všeč, saj vemo kako je z nosilnostjo takih avtomobilov, sploh če je zraven tud breg.
A ni vseeno, ali jo v breg vlečeš v prtljažniku ali na prikolici? :lol: :lol: :lol:

No, nazaj k temi. Tudi jaz mislim, da prikolica v društvu enostavno MORA biti. Kot je že Tone napisal, je treba včasih tudi kak cement peljat ali pa po veselici odpadke na smetišče. Vseeno je lažje z Wapom prikolico oprati kot pa prtljažnik kombija, pa še škoda je je manj.

No, pri nas sploh ne bi mogli brez prikolic. Pred kratkim smo kupili tretjo. Slike pa bom pripopal jutri - če bo sonce :wink:

LP, R.
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Prikolice kakor obračate niso prav preveč priročne za gasilce :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
kosma
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kosma »

V našem društvu smo ravno pri pogovorih o prikolici.
kosma
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Pri nas smo nekaj časa resno razmišljali o nabavi prikolice. Na njej bi imeli nameščeno orodje za požare v naravi (naprtnjače, krampe, lopate, požarne metle...). Za vso to opremo v vozilu nekako ni pravega prostora. Ampak nekateri smo za, nekateri so proti in z nakupom zaenkrat še ni nič.
Mnenja sem, da je veliko hitreje v primeru požara v naravi pripeti prikolico in odpeljati, kot pa iskati primeren prostor za prevoz požarnih metel in druge opreme. V starem vozilu smo imeli prostor na streni, v novem vozilu pa tega ni.
mattej

prikolica

Odgovor Napisal/-a mattej »

mal berem vaše debare okrog prikolic moje osebno mnenje je da je prikolca zakon stvarca sam prhajm iz pgd luže in u našmu društvu je to že ta 3 prikolca prd 2 letoma smo se podali v nakup novega avtombila ta star je biv str 15 let in nismo mogl znemu vozt otrok okol. Edina opcija se je spet izakazala prikolca na prikolci mamo:- komplet 3 delni napat uklučno z motorko
- žage,.... te drobnarije
- diahlna aparata
- agregat
- visokotlačno črpalko
- lojtro
-pa še reflektor pa sveda še use za hidrante

prikolca ma 3 kolo pa naletno zavoro skupi za avtam ne presega 3,5t tuko da se lahko voz z b kategorijo
če koga zanima še kej več lahko prlepm še slike
NA POMOČ! Matej
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: prikolica

mattej napisal/-a: če koga zanima še kej več lahko prlepm še slike
Prosim, povej v katerem jeziku si to pisal in prilepi, prosim, slovar le-tega. :evil:
mattej

Odgovor Napisal/-a mattej »

ja se opravičujem za napake
:oops: :jail:
NA POMOČ! Matej
pgd ptuj

Odgovor Napisal/-a pgd ptuj »

Rafter tukaj imaš prevod:

Malo berem vaše debate okrog prikolic. Moje osebno mnenje je ,da je prikolica super stvarca. Sam prhajam iz PGD Luže in v našem društvu je to že 3 prikolica. Pred 2 letoma smo se podali v nakup novega avtombila. Star je bil star 15 let in nismo mogli z njim vozit otrok . Edina opcija se je spet izkazala prikolica. Na prikolici imamo:- komplet 3 delni napad vklučno z motorko
- žage,.... te drobnarije
- diahlna aparata
- agregat
- visokotlačno črpalko
- lestev
-pa še reflektor, pa sveda še use za hidrante

Prikolca ima 3 kolo in ,naletno zavoro. Skupaj z avtom ne presega 3,5t tako ,da se lahko vozi z b kategorijo.
Če koga zanima še kej več, lahko prilepim še slike.
_________________[/b]
VESNA
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

pgd ptuj napisal/-a:Rafter tukaj imaš prevod
Vesna, nikomur ne rabiš prevajat. Na forumu pač velja, da člani pišejo čimbolj slovensko in ne v narečju. Samo v tem je poanta Rafterjevega odgovora.
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Pri nas imamo kar velik problem s prikolicami, ampak ne zato, ker jih nebi imeli ampak, ker jih je preveč.

Imamo staro prikolico, ki jo uporabljamo samo za prevoz MB z opremo na vaje v druge kraje, potem imamo navadno tovorno prikolico ta je še najbolj v uporabi poleg nje pa še hranimo prikolico CZ in prikolico s kuhinjo.

Vse skupaj štiri prikolice, ki jih včasih celo leto sploh ne rabimo.

Zato svetujem društvom, ki kupujejo prikolice, naj nabavijo prikolico s čimvečjo uporabnostjo in ne samo za eno dejavnost.

Lp,martin
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

martin napisal/-a:Pri nas imamo kar velik problem s prikolicami, ampak ne zato, ker jih nebi imeli ampak, ker jih je preveč.
Če so vam močno napoti, mi javi - z veseljem vam naredimo nekaj prostora ... :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
martin

No ja za tisto staro vojaško, za prevoz MB, bi se mogoče dalo kaj zmenit samo mislim, da bi bilo bolje najti kakšno bližje Mariboru.(prikolica ni več varna za tako dolgo pot) :wink:

Lp, martin
Uporabniški avatar
martin

Ja govoril sem, da naj bo prikolica čim bolj prilaglodljiva se pravi naj bo tako za opremo, kot za tovor(refuza).

To sem rekel zato, da prhraniš s prostorom, ki bi ga drugače zapolnil z prikolicami.

Za vašo težavo pa ti ne znam svetovat, ker ne poznam nobenega podobnega primera iz naše zveze!
Odgovori