Požar v Mariboru - Zavod za zdravstveno varstvo.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Nič kaj lepo ni zadeva izgledala! Sem mel priliko videt v živo. Mislim pa da bi imeli gasilci še več težav če bi šlo za pločevninasto streho (S-metal) ali kaj podobnega no takšno je moje mišlenje. Zanima me , če je bilo kaj težav s tehniko ?? Vsaj avtolestev mislim da od poklicnih je izgledalo kot da je v okvari?? No tolko kolko sem jaz opazil ?! 
Tehnika nam lajša življenje!
Navedek s spletnih strani JZZPR Maribor:
Na zavodu imamo skupno 16 vozil za intervencije in 4 vozila za servisno dejavnost in nabavo. To so :
...Avtomehanična lestev(ALK) znamke Magirus DL30 . Njen doseg je 30 metrov s košaro za reševanje in gašenje. Vozilo je staro preko 20 let in je na skrajni meji tehnične izpravnosti.
Teleskopska platforma Bronto skylift F42 HDT 2000. Specialno vozilo za reševanje z višin in gašenje je na podvozju Iveco. Doseg je 42 metrov.
Nedvomno je to največja pridobitev v zadnjih letih na naši enoti. Stem vozilom se bo občutno povečala operativna moč enote pri požarih na visokih zgradbah in industrijskih objektih.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Sodelovalo je : PGE Maribor, PGD Pobrežje, Maribor -mesto, Radvanje , Razvanje, Malečnik, Studenci, in zamenjava ekip PGD Dogoše , Brezje, Zrkovci.
Skupaj 107 gasilcev, 22 vozil.
Reševalno vozilo, en kup policije in za en stadion gledalcev.
Tehnika je delovala, napolnili smo 76 jeklenk zraka.
Na straži ostaja PGD Pobrežje saj je njihov požarni rejon.
Fotke še bodo , vendar so tako dobre da bodo šle verjetno v Galerijo.
Mirno noč vsem !
Skupaj 107 gasilcev, 22 vozil.
Reševalno vozilo, en kup policije in za en stadion gledalcev.
Na straži ostaja PGD Pobrežje saj je njihov požarni rejon.
Fotke še bodo , vendar so tako dobre da bodo šle verjetno v Galerijo.
Mirno noč vsem !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Policaji so pa malo pretiravali. Ko sem se enemu gasilcu zadrl, ko je sel noter, ker mu je rokavica padla na tla (itak me ni slisal), je stopil policaj do mene, me skoraj objel in mi zacel govoriti, naj se umaknem za trak, ceprav sem ze bil za Protectovim (verjetno mu Protect nic ne pomeni
). Jaz sem pa zelel samo pomagati. Priznam tudi, da sem bil malo panicen
, ker nisem mogel mirno gledati, kako se je na sprednjem vogalu ponovno vzgalo
LP,
Martin Plavec
LP,
Martin Plavec