Pozdrav Ljubo
Intervencija v kemični tovarni v Podnartu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Intervencija v kemični tovarni v Podnartu
Zanima me, kaj se je danes dogajalo v kemični tovarni. Baje je gorela kromova kislina
Pozdrav Ljubo
Pozdrav Ljubo
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
- metodg
- GE: PGD Brezje na Gor.
- Kraj: Brezje na Gorenjskem
- Kontakt:
Ja, fantje, danes mi je pa pognalo adrenalin po žilah....
Poziv je bil, da gori kromova kislina. Akcija je stekla in ko smo se že začeli oglašati, je prišel preklic intervencije, da so delavci požar pogasili sami.
Kljub temi je PGD Podnart šlo v kontrolo, kaj se je zgodilo.
Po poročanju vodje intervencije in poveljnika PGD Podnart vsa zadeva niti ni bila tako nedolžna, tako da so fantje še ob 13. uri ventilirali prostore.
Po kasneje pridobljenih podatkih iz baze NEVSNOV je bilo tudi malo bolj jasno kaj ta snov pravzaprav je in kakšni so vplivi...
Več bo zelo verjetno napisal Bine, ki bo imel informacije iz prve roke.
Samo čudno se mi zdi, da niso bili aktivirani še kranjski poklicni gasilci, ki imajo opremo...
Jutri imamo za celo radovljiško zvezo učno delavnico o vodenju intevencij in bomo v to vključili tudi PIRS postopek.
Metod G.
Poziv je bil, da gori kromova kislina. Akcija je stekla in ko smo se že začeli oglašati, je prišel preklic intervencije, da so delavci požar pogasili sami.
Kljub temi je PGD Podnart šlo v kontrolo, kaj se je zgodilo.
Po poročanju vodje intervencije in poveljnika PGD Podnart vsa zadeva niti ni bila tako nedolžna, tako da so fantje še ob 13. uri ventilirali prostore.
Po kasneje pridobljenih podatkih iz baze NEVSNOV je bilo tudi malo bolj jasno kaj ta snov pravzaprav je in kakšni so vplivi...
Več bo zelo verjetno napisal Bine, ki bo imel informacije iz prve roke.
Samo čudno se mi zdi, da niso bili aktivirani še kranjski poklicni gasilci, ki imajo opremo...
Jutri imamo za celo radovljiško zvezo učno delavnico o vodenju intevencij in bomo v to vključili tudi PIRS postopek.
Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Učne delavnice se je udeležilo prek 70 vodilnih članov PGD jev v zvezi. Vesel sem, da smo bili povabljeni tudi mi. Skupaj s PGD Radovljica smo bili ob alarmiranju v stanju pripravljenosti, vendar na srečo naš izvoz ni bil potreben. Moram pa priznati, da mi je kot Metodu tudi meni dvignilo adrenalin. Kljub temu, da lahko rečem, da je enota dobro usposobljena, pa namreč nisem imel pojma, kaj bi klorova kislina lahko povzročila in kakšna naj bi bila prva pomoč, ali so hlapi in pare škodljivi, kaj povzročajo. Kljub temu, da imamo ob intervencijah na stalni zvezi tudi zdravnika, mislim, da tudi od njega ni moč pričakovati tolikšno znanje s specifičnega področja vseh nevarnih snovi.
Tako smo na učni delavnici med drugim koristnim znanjem zvedeli tudi to, da naj bi z vsemi temi podatki razpolagal ReCO, ki da vodji intervencije tako pomembne podatke o načinu gašenja in ravnanja z vsako nevarno snovjo kot tudi podatke o nevarnosti za zdravje in način prve in nadaljne pomoči.
Metod, upam, da bodo te delavnice zaživele.
Tako smo na učni delavnici med drugim koristnim znanjem zvedeli tudi to, da naj bi z vsemi temi podatki razpolagal ReCO, ki da vodji intervencije tako pomembne podatke o načinu gašenja in ravnanja z vsako nevarno snovjo kot tudi podatke o nevarnosti za zdravje in način prve in nadaljne pomoči.
Metod, upam, da bodo te delavnice zaživele.
Niko