Med brskanjem po internetu sem zasledil zanimivega Ivecota 4x4, ki je zanimiv tudi za gasilce
Taka vozila med drugim uporablja SV.
Zanima me pa če kdo slučano ve kakšen model je ta Iveco
Priponke
Reševalec
Spredaj
S strani
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
to je ta:
IVECO model 40.10WM (4x4).
Predvsem delan za vojaške namene,vendar se uporablja tudi za gasilce.
Je najmanjše vozilo narejen za vojsko.Oglej si to stran: http://www.army-technology.com/contract ... veco1.html
Lp,
Razby
Takšnega vozila Iveco nima več v civilnem programu, ga pa v tovarni v malih serijah še izdelujejo kot namensko opremo za državne službe (vojska...). Za civilne kupce (nas) ga ni več v programu.
V bistvu ga je res nadomestil SCAM, ki ima podaljšano kabino FIAT DUCATO, tudi motor je iz istega vozila (125 KM), podvozje pa Scam kombinira z osmi CARRARO, menjalnikom ZF in nekaterimi lastnimi rešitvami okvirja in ostalih komponent. Verjetno pa se bo v naslednjem letu ali dveh Scam pojavil v prodajni mreži Iveco (SLO) kot nadomestilo za vozilo s slike.
Ko ravno govorite o Ivecotih. Cca 2 tedna nazaj sem na ljubljanski obvoznici dohitel Ivecota Daily, ki je imel pogon na vsa 4 kolesa! Žal ga nisem mogel prehiteti, ker sem obvoznico že zapuščal in je nastala ta slika! Registrska številka pa je bila iz tujine. Možno je, da se s predelavo Dailyjev ukvarja kakšna firma in tako dobijo pogon 4x4. Ali pa so mogoče v tovarni začeli izdelovati tudi taka podvozja?! Kar bi bilo za gasilce vsekakor zelo primerno!