ZAŠČITNI ŠKORNJI
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Maloprodajna cena je povsod bolj ali manj enaka. Je pa potem seveda stvar kupca in trgovca, za kakšen rabat se dogovorita, pri tem ima seveda veliko vlogo tudi količina.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- mitja1santelj
- Kraj: postojna-PRIMORSKA
lp
Nekaj mojih dokazil o dolencu. Škornji so delovali samo 6 mesecev (gasilska šola) puščajo,oblika... Škornji s zadrgo cca. 3 leta,zadrga,obraba,oblika...
Zdaj imam osebno HAIX bomo videli kako se obnesejo
Zdaj imam osebno HAIX bomo videli kako se obnesejo
- mitja1santelj
-
Stan
Opremo je potrebno tudi negovati, ne pa samo s palci po asfaltu drsat!!! Lenoba od Mitje, kdaj si nazadnje čevelj z globinom namazal - saj je tako razpokano usnje, da se vidi skozi tvoje nove Haixe. Ni čudno, da ti not teče voda, tudi ti bi lahko iz čevljev padel in se kam udaril!
Zate zbiram po 50sit za konzervo globina
, če ti že poveljnik ne da zanj.
Zate zbiram po 50sit za konzervo globina
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Pa ne mi rečt , da je vzdrževanje krivo za tako zdelane škornje.
Škornje je potrebno kupovati glede na potrebe. Ni vseeno ali smo na intervenciji dvakrat na leto ali vsakodnevno.
Pri tem primeru škornjev bi bil bojši podatek, kako se je lastnik počutil v njih in ali so mu v teh šestih mesecih nudile dovolj dobro zaščito .
Škornje je potrebno kupovati glede na potrebe. Ni vseeno ali smo na intervenciji dvakrat na leto ali vsakodnevno.
Pri tem primeru škornjev bi bil bojši podatek, kako se je lastnik počutil v njih in ali so mu v teh šestih mesecih nudile dovolj dobro zaščito .
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- mitja1santelj
lp
g. stan s tabo se strinjam da je potrebno skornje negovati, če ti misliš ,da jih nisem se motiš, če si pa še vedno pri volji dati za škatljico mi pa še vedno lahko ,dobrodošel si. Oskar jaz osebno sem se v njih počutil ok nudijo mi dovolj dobro zaščito (za naše razmere) ampak obraba me skrbi.... Nimam nič proti zdaj imam haix pa se slišimo kako je z njimi(saj smo se videli na 208). lp gobi kaj si s tem hotel?
No ja treba je dodati tudi to koliko se jih uporablja.
Ker vem, da si Mitja iz PGD Postojna in da imeta letno skoraj 300 intervencji potem se po treh letah glodanja kamenja na Počku in drugih intervencijah izrabijo tudi škornji. Vse je minljivo in mislim, da je 3 leta (intezivne uporabe) za nek čevelj kar dobra doba?
LP Marolt
Ker vem, da si Mitja iz PGD Postojna in da imeta letno skoraj 300 intervencji potem se po treh letah glodanja kamenja na Počku in drugih intervencijah izrabijo tudi škornji. Vse je minljivo in mislim, da je 3 leta (intezivne uporabe) za nek čevelj kar dobra doba?
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- mitja1santelj
lp
ja marolt res je imaš prav. ti škornji na zadrgo so svoje odslužli(3 leta,po počku..) škornji brez zadrge so pa prestali 6 mesečno solanje na igu pa so za v kanto!? to sm tel poudatit. lp
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Fantje vsekakor se strinjam z vami, škorenj mora biti tak, da nudi zadostno oporo v gležnju. Ravno iz tega razloga smo se lansko leto ko smo kupovali nove škornje odločili za take z zadrgo in vezalkami, kupili smo Florijane 003, do sedaj sem jaz osebo z njimi zelo zadovoljen.
Moram pa povedati to, da preden smo se odločili za ta model smo preizkusili tudi model berz vezalk (Florijan 002), ta model ne nudi nobene opore, meni osebno se je škorenj sezuval v predelu gležnja, pa jez nisem bil edini primer, zato odločitev za Florijan 003.
Se pa tidi strinjam z vami, da so verjetno Haix ali Rosenbauerjevi boljše kvalitete, samo tu je potrebno upoštevati št. intervencij in ostalih aktivnostih kjer se uporabljajo škornji.
Moram pa povedati to, da preden smo se odločili za ta model smo preizkusili tudi model berz vezalk (Florijan 002), ta model ne nudi nobene opore, meni osebno se je škorenj sezuval v predelu gležnja, pa jez nisem bil edini primer, zato odločitev za Florijan 003.
Se pa tidi strinjam z vami, da so verjetno Haix ali Rosenbauerjevi boljše kvalitete, samo tu je potrebno upoštevati št. intervencij in ostalih aktivnostih kjer se uporabljajo škornji.
No mene pa zanima za kakšne čevlje bi se odločili vi?
Društvo 1 kategorija do 10 intervencij in precej skromen proračun?
Florjan 3 ali je vredno plačati še dodatnih 15ksit za haix?
Florjan 2 ne pride v poštev zaradi nefiksirane noge. Če ima kdo kakšne fotografije novih florajnovih naj mi jih pošlje na zs. Na dolencovi strani so predstavljeni zelo boro.
LP Marolt
Društvo 1 kategorija do 10 intervencij in precej skromen proračun?
Florjan 3 ali je vredno plačati še dodatnih 15ksit za haix?
Florjan 2 ne pride v poštev zaradi nefiksirane noge. Če ima kdo kakšne fotografije novih florajnovih naj mi jih pošlje na zs. Na dolencovi strani so predstavljeni zelo boro.
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!