Kakšen rezeroar za vodo za GVC nerjaveča ploč. ali plastika?

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

marko6 napisal/-a:Moje mnenje:
Pri plastičnih je dražja tehnologija izdelave (potreben je kalup oziroma orodje) in deloma so dražji verjetno tudi zaradi trenda. Ne more bit stvar boljša in bolj poceni :lol:

Očitno pa imajo plastični več pozitivnih lastnosti, saj so vgrajeni tudi v nova tunelska vozila, ki so trenutna špica kar se tiče opreme (moje mnenje).

lp
Se delno strinjam s tabo, vendar:

Izdelava naj bi bila dražja zaradi kalupa :!: Vendar ta strošek imaš samo prvič ko ga izdelaš, in ga kasneje vkalkuliraš k vsakemu nekaj, in ne k vsakemu vse :roll:
Rezervoarji za GVC so pač tipizirani 1500l, 2500l in 5000l, torej je kapaciteta enaka za vsako vozilo določenega tipa :!:
Drugače pa izdelava iz nerjavečega jekla tudi stane, in to vsakokrat: varjenje, elektrode :!:

Glede tunelskih vozil, katerega sem si ogledal, pa je tako, da je vozilo tako bogato obloženo z opremo, da kovinski, po mojem mnenju, zaradi teže sploh ne pride v poštev :roll:

In tudi to je samo moje mnenje :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
miha79
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a miha79 »

Verjetno mora biti pri montaži plastičnega tudi kakšna kovinska kletka, katera tudi podraži to vrsto, ali pa kakšna druga nosilna zadeva!
NIKOLI NE RECI NIKOLI!
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No če pogledate sodobne proizvajalce gasilskih nadgradenj ti večinoma uporablajo umetne mase za rezervoarje ( PE,PP) in podobno!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Plastičen je najbrž lažji
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
marko6

Odgovor Napisal/-a marko6 »

rs napisal/-a:krom je le krom...
ja in inox je le inox :P
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Rosenbauer pa je na strani umetnih mas... :D
Tehnika nam lajša življenje!
Janez Kunc
Kraj: Duplica

Odgovor Napisal/-a Janez Kunc »

Plastika ali nerjaveča pločevina?

Kot je že Drago napisal, imamo različne plastične mase. Pri uporabi plastičnih mas, v našem primeru moramo upoštevati prevoz pitne vode, ni vsaka plastika primerna za shranjevanje živil. Mlekarji imajo vse cisterne iz nerjaveče pločevine predvsem zato, ker je le to lažje očistiti (plastika je groba, z veliko luknjic in jo je težko čisititi in razkuževati, poleg tega se nanjo veliko hitreje nalepijo razne alge) in tudi razkužiti. Pri proizvajalcu cisterne se je dobro pozanimati ali je njegova plastika primerna za shranjevanje živil (te plastike imajo oznako PET), v kar pa dvomim. Vprašajte v Rosenbauer, ali je njihova cisterna primerna tudi za prevoz in shranjevanje pitne vode. V kolikor naše cisterne ne bodo primerne, bomo težko govorili, da smo gasilci primerni tudi za oskrbo ljudi s pitno vodo v primeru pomanjkanja le te, vozili bomo lahko samo še sanitarno vodo.
Lep pozdrav, Janez
Odgovori