Še ena ANEKDOTA
Požar na stanovanjski hiši v strnjenem naselju okrog polnoči.Zaradi hitre untervencije nam uspe požar omejiti na ostrešje hiše in pa na drvarnico, vendar ga tudi takoj zatem uspešno pogasimo, gorelo je le še pod opeko, strešna izolacija. S kolegom greva na streho in pričneva razkrivati opeko ter gasiti.
Za nama po lestvi pride moj sovrstnik(verjetno ga nihče ni videl da je plezal gor), ter se spravi isto delati na drvarnico, kjer pa niti ni bilo potrebe.
Zagledava ga in najprej vidim da ne nosi zaščitnih rokavic. Opozorim ga, v tistem trenutku pa se začne dreti že tudi občinski poveljnik, vodja intervencije, naj se takoj spravi dol, ker brez rokavic nima kaj iskati pri gašenju.
Fant obupano pogleda okrog sebe, kje za vraga bi našel rokavice, da bi lahko nemoteno nadaljeval s svojim junaškim dejanjem.
Očitno jih ni imel niti v suknjiču Bristolke, kjer sicer ima večina operativcev rezervne rokavice, zato se je obrnil na številne gledalce, ki so nas obkrožali v širokem loku.
Zadere se: " Hej vi tam, a ma kdo kake rokavice slučajn za posodit?"
Nič...
Še enkrat:" Alo, vprašu sm če ma kdo kake rokavice za posodit...?"
Nekaj časa nič, nato pa v širokem loku na streho drvarnice priletijo bele damske rokavice iz bombaža, kakršne se v gasilstvu uporabljajo za nošenje praporja npr.

Starejša gospa ki jih je darovala pa se zadere nazaj:"Tu maš rokavice, samo pazi da mi jih ne strgaš ali pa ne umažeš..."
No, po takem scenariju in na ponovno prošnjo kolega in mene, se je pogumni gasilec le nekako skobacal z drvarnice in osramočen odšel v avto...
Epilog: Gasilec, ki sodeluje na intervenciji MORA biti VEDNO popolno opremljen, sicer nima tam kaj iskati!