Da se je Janez Orhini skozi pogovor izkazal kot zagnan in sposoben gasilec, ki je na trenutke zagrenjen in egoističen ter da ima svoje mišljenje, ki mu sicer lahko oporekamo, ne moremo mu ga pa braniti, je pa že druga zgodba.
lp DC
Moderator: Vrsho
No, Miha je zadel žebelj v glavo. Res je, sami pišemo na forumu o usposobljenosti gasilcev, pri tem sem verjetno eden izmed bolj glasnih, vsaj v temi glede vodij. In res je tisto, kar si napisal. Sami moramo opraviti selekcijo gasilcev, potem se takšni intervjuji ne bodo opirali na neumnosti, ki jih počnemo.Miha76 napisal/-a: Toda pustimo se presenetiti na tem področju in sami dvigujmo nivo usposobljenosti naših enot in opravimo sami selekcijo gasilcev na določene naloge, da bodo v operativi gasilcem razdeljene take naloge, da bodo na kritičnih mestih le taki gasilci s katerimi boš sam upal v vsakem trenutku v vsako najzahtevnejšo akcijo, pa bo tudi ta zadnji stavek postal nepotreben.
Tudi to je res, ampak bom obrazložil z drugim primerom. Pred leti, ko sem se pričel aktivneje ukvarjati s sodobno zaščitno opremo gasilcev, so mi trgovci ponujali zaščitne obleke za prostovoljce, pa sem seveda povprašal v čem je razlika od oblek za poklicne. Seveda sem dobil odgovor, da je za poklicne potrebna boljša zaščita, posledično pa je seveda tudi višja cena.Martina napisal/-a:ojla...
mislim, da bo tole sporen stavek... in se je opredelil predvsem na to...LpAmpak ločim pa poklicnega in prostovoljnega gasilca glede na nevarnost.

Gregor, počakaj, da pridejo na svetlo nova Pravila gasilske službe in upaj, da bo to čim pozneje. Na to določilo sem sicer v tem forumu že opozarjal, pa se ni nihče kaj dosti sekiral. In sicer na določilo, da povelje prostovoljnega gasilca ne velja za poklicnega.Gregor K. napisal/-a:Ne vem, ampak takšne in podobne izjave zagotovo ne bodo pripomogle k zglajevanju odnosov med prostovoljnimi in poklicnimi kolegi. Namesto da bi delali z roko v roki, ga pa sračkamo.![]()
Povsod se najde kakšen...