Bedaki in konji ter samopašni naduteži...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Tkole je fantje, sedaj, ko sem prebral odločbo, vidim, da tolčete v meglo, z objavo imena pa ste škodovali tudi ugledu dotičnega, ki za odločbo mogoče sploh ne ve.
Osebno mi je v čast, da ga poznam, oziroma še bolj, da se me spomni, ko se srečava in vedno spregovoriva kakšno besedo. Je eden redkih, ki si tako visok čin tudi zaslužijo, saj je gradil temelje tistim, ki se mu danes na ta način zahvaljujejo.
S tole objavo in komentarji ste tokrat močno padli pod nivo in mislim da tu ni vzrok samo žlehtnoba, ampak še kaj drugega.
Pa še nekaj, vsi bomo enkrat stari. Sicer se lahko tolažimo, da takrat ne bomo več brali interneta, ampak nas bo pa vseeno bolelo, če nas bo kdo na tak način popljuval.
Tudi če bi šlo za napako, bi za to morala odgovarjati GZS in njeni funkcionarji, ne pa objavljati imena poštenega gasilca, ki bo slej ko prej za objavo zanesljivo izvedel.
Potem pa naj še kdo govori, kako spoštuje starejše. Če ste v svojem okolju tako krvoločni do starejših, ne pričakujte milosti, ko boste prišli na vrsto vi.
brez pozdrava
Janez
Osebno mi je v čast, da ga poznam, oziroma še bolj, da se me spomni, ko se srečava in vedno spregovoriva kakšno besedo. Je eden redkih, ki si tako visok čin tudi zaslužijo, saj je gradil temelje tistim, ki se mu danes na ta način zahvaljujejo.
S tole objavo in komentarji ste tokrat močno padli pod nivo in mislim da tu ni vzrok samo žlehtnoba, ampak še kaj drugega.
Pa še nekaj, vsi bomo enkrat stari. Sicer se lahko tolažimo, da takrat ne bomo več brali interneta, ampak nas bo pa vseeno bolelo, če nas bo kdo na tak način popljuval.
Tudi če bi šlo za napako, bi za to morala odgovarjati GZS in njeni funkcionarji, ne pa objavljati imena poštenega gasilca, ki bo slej ko prej za objavo zanesljivo izvedel.
Potem pa naj še kdo govori, kako spoštuje starejše. Če ste v svojem okolju tako krvoločni do starejših, ne pričakujte milosti, ko boste prišli na vrsto vi.
brez pozdrava
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
-
gostujoči
tovariš koncilja ... kaj pa je tu tako pod nivojem? odločba, ki jo je izdala gasilska zveza slovenije je pač javen dokument in kot tak ga lahko vsak zahteva na vpogled. na njem ni nobenih osebnih podatkov, ki jih ni moč dobiti v kakšni drugi informacijski bazi. če nekdo opozori na napako javno pa v času demokracije ni prav nič narobe. ali pa ... ker je iz kamnika? sicer pa ima vsak pravico izraziti svoje mnenje, ki ni nujno da odraža dejansko stališče uradnih oseb in/ali organizacij.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
No ja gostujoči, če si iz Kamnika, bi si lahko pogledal vašo knjigo za 120 let, kjer je na strani 118 v tabeli pod zaporedno številko 4 naveden Berlec Jože, roj. 1919, ki je leta 1996 napredoval v višjega gasilkega častnika II. stopnje.
Kolikor pa razumem Pravila gasilske službe (možno, da jih ne)so v 18. poglavju navedene prehodne in končne določbe. člen 18.5 navaja takrat obstoječe čine in enakovrednost z novimi. Ob tem je navedeno, da se višji gasilski častniki I. stopnje preimenujejo v gasilskega vodjo v regiji in državi, kar pomeni, da se preimenuje v visokega gasilkega častnika, saj je bil imenovani že leta 1973 napredoval v VGČ I. stopnje.
Torej, kdo je zamočil. Vsekakor ne GZS, saj preimenovanja niso letela avtomatično, ampak jih je moral nekdo posredovati iz baze.
In ne ti meni o javnosti podatkov. Sram vas je lahko, da to delate svojemu članu in dosegli ste poden od podna.
Kolikor pa razumem Pravila gasilske službe (možno, da jih ne)so v 18. poglavju navedene prehodne in končne določbe. člen 18.5 navaja takrat obstoječe čine in enakovrednost z novimi. Ob tem je navedeno, da se višji gasilski častniki I. stopnje preimenujejo v gasilskega vodjo v regiji in državi, kar pomeni, da se preimenuje v visokega gasilkega častnika, saj je bil imenovani že leta 1973 napredoval v VGČ I. stopnje.
Torej, kdo je zamočil. Vsekakor ne GZS, saj preimenovanja niso letela avtomatično, ampak jih je moral nekdo posredovati iz baze.
In ne ti meni o javnosti podatkov. Sram vas je lahko, da to delate svojemu članu in dosegli ste poden od podna.
No, ker je Janez navedel samo 18,5 točko PGS - lahko pride do zavajanjaJanez Koncilija napisal/-a:No ja gostujoči, če si iz Kamnika, bi si lahko pogledal vašo knjigo za 120 let, kjer je na strani 118 v tabeli pod zaporedno številko 4 naveden Berlec Jože, roj. 1919, ki je leta 1996 napredoval v višjega gasilkega častnika II. stopnje.
V tej točki sem poudaril pogoj, ki ga veterani pač niso izpolnjevali in se je za njih uporabljala (že navedena) točka PGS, ki je:18.6.
Na podlagi do sedaj opravljenih tečajev za čine in specialnosti, aktivnega staža v določenem činu in funkciji ter osnovne izobrazbe, se opravi preimenovanje v nove čine oziroma stopnje v skladu s temi pravili v roku 6. mesecev.
Torej z lahkoto ugotovimo, da so podatki v (zgoraj navedeni) knjigi - KOREKTNI in da je "zamočila" GZS, še posebej, če se upošteva še ta točka pravil:2.5. Veteran
Po dopolnjenem 63. letu starosti - član, oziroma 50. letu - članica postane veteran-ka na podlagi zakona o gasilstvu.
Veteran lahko glede na njegovo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo svetovalne in vzgojne.
Član veteran obdrži vse oznake funkcije in čina, ki jih je imel ob imenovanju v veterana.
Še enkrat pa ponavljam, tu se ne dogaja nobeno "pljuvanje", "blatenje"...itd. - še najmanj se vse skupaj nanaša na (sem že napisal) spoštovanega gasilskega veterana - BERLEC Jožeta st. Ker je zadeva (več kot očitno) jasna, jo bomo z lahkoto dorekli na "ustreznem mestu" (sem že navedel - kje).18.6.1.
Preimenovanje za čine gasilec, gasilec I. st., gasilec II.st., nižji gasilski častnik, nižji gasilski častnik I. st. in nižji gasilski častnik II.st., opravi gasilska zveza, za ostale čine pa Gasilska zveza Slovenije
lp DC
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Čeprav se tele navedke da tudi drugače razlagati... 
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
No, ker Gregor očitno nima časa, bom jaz še dopolnil razlago "nekih navedkov"
. Za začetek si je potrebno osvežiti spomin iz osnovnega usposabljanja za gasilca in se ozreti na (še veljavni) Zakon o gasilstvu, ki v 5. členu definira pojem, kdo je gasilec ?
in popolnoma jasno je, da je mogoče podeljevati gasilske čine v prostovoljnem gasilstvu - pod določenimi pogoji, samo GASILCEM
. In zdaj razlagajte kakor je komu volja, vendar GASILSKI VETERAN (po črki zakona) ni več PROSTOVOLJNI GASILEC
.
Je zdaj kaj bolj jasno
lp DC
...da pa si (zopet) ne bi "privoščili" različnih razlag tega člena zakona, se v njegovem 19. členu opredeljuje še pojem "prostovoljni gasilec":Gasilec je oseba, ki poklicno ali prostovoljno opravlja operativne naloge gasilstva in je psihofizično in zdravstveno sposobna ter strokovno usposobljena za opravljanje teh nalog
Torej, v PGS se je opredelil AKTIVNI STAŽ - skladno z zakonom(1) Gasilec, ki prostovoljno opravlja operativne naloge v gasilstvu (v nadaljnjem besedilu: prostovoljni gasilec), je oseba, ki:
1. Je strokovno usposobljena za gašenje in reševanje ter ima opravljen predpisani izpit za prostovoljnega gasilca;
2. je psihofizično in zdravstveno sposobna opravljati operativne naloge gasilstva;
3. ni bila pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje zoper življenje, telo in premoženje;
4. je stara od 18 do 63 let - moški oziroma od 18 do 50 let - ženske;
(2) Gasilska zveza Slovenije podrobneje določi dolžnosti, pravice in obveznosti prostovoljnih gasilcev.
Je zdaj kaj bolj jasno
lp DC
-
Pravičnik
Pozdravljeni!
Glede na razna ugibanja, blatenja, podtikanja,... sem se odločil preveriti izhodišče na GZS. Tam sem dobil informacijo, da je bil Jože Berlec st. s sklepom z dne 28.05.1996 imenovan v čin visoki gasilski častnik I. stopnje. Očitno pa se je z njegovim imenovanjem zgodilo enako, kot z preimenovanjem v visokega gasilskega častnika II. stopnje, ko je društvo dobljeni dokument raje posredovalo na spletišče s pomanjklivo razlago v posmeh, namesto da bi ga svečano predali naslovniku. S tem hočem povedati da tovariš Berlec Jože st. še danes ne ve, da je bil preimenovan v VIGČ I. oz II. stopnje, saj še vedno ponosno nosi čin VGČ II. stopnje.
Utemeljenost preimenovanja čina v letu 1996 ne morem preverjati, saj je bila to odločitev takratnega povelnika (tov. Toneta Sentočnika) na osnovi takratnih pravil in kriterijev.
Iz spoštovanja do gasilskih veteranov, ki so v svojih mnogih letih vložili mnogo truda v dobro gasilstva, še posebno če je bil nekdo več desetletji poveljnik PGD, poveljnik OGZ, poveljink okraja, poveljnik regije in postal zaradi zaslug v gasilstvu časni občan mesta Kamnik, menim da je takšno blatenje lahko plod samo čiste pokvarjenosti, nevoščljivost,....
Tovariš Drago, prosim vas, da pri svojem viru iz Kamnika preverite, kje so ostala prejšnja preimenovanja tov. Jožeta Berleca, saj je na vodilnih funkcijah v društvu še vedno nekaj istih ljudi kot so bili pred osmimi leti (to lahko preverite tudi v kot ste jo vi imenovali "lepi knjigi" 120 let PGD Kamnik (stran 123)).
S spoštovanjem do vseh prostovoljnih gasilcev in njihovega dela.
Glede na razna ugibanja, blatenja, podtikanja,... sem se odločil preveriti izhodišče na GZS. Tam sem dobil informacijo, da je bil Jože Berlec st. s sklepom z dne 28.05.1996 imenovan v čin visoki gasilski častnik I. stopnje. Očitno pa se je z njegovim imenovanjem zgodilo enako, kot z preimenovanjem v visokega gasilskega častnika II. stopnje, ko je društvo dobljeni dokument raje posredovalo na spletišče s pomanjklivo razlago v posmeh, namesto da bi ga svečano predali naslovniku. S tem hočem povedati da tovariš Berlec Jože st. še danes ne ve, da je bil preimenovan v VIGČ I. oz II. stopnje, saj še vedno ponosno nosi čin VGČ II. stopnje.
Utemeljenost preimenovanja čina v letu 1996 ne morem preverjati, saj je bila to odločitev takratnega povelnika (tov. Toneta Sentočnika) na osnovi takratnih pravil in kriterijev.
Iz spoštovanja do gasilskih veteranov, ki so v svojih mnogih letih vložili mnogo truda v dobro gasilstva, še posebno če je bil nekdo več desetletji poveljnik PGD, poveljnik OGZ, poveljink okraja, poveljnik regije in postal zaradi zaslug v gasilstvu časni občan mesta Kamnik, menim da je takšno blatenje lahko plod samo čiste pokvarjenosti, nevoščljivost,....
Tovariš Drago, prosim vas, da pri svojem viru iz Kamnika preverite, kje so ostala prejšnja preimenovanja tov. Jožeta Berleca, saj je na vodilnih funkcijah v društvu še vedno nekaj istih ljudi kot so bili pred osmimi leti (to lahko preverite tudi v kot ste jo vi imenovali "lepi knjigi" 120 let PGD Kamnik (stran 123)).
S spoštovanjem do vseh prostovoljnih gasilcev in njihovega dela.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Drago, upam, da ti je po odgovoru razlagi pravičnika jasno, da so te kamničani dobro nategnili.Drago napisal/-a:Janez ne pretiravaj in ne govori neumnosti, da ti ne bo potem žal![]()
lp DC
Meni za mojo podporo poštenemu gasilcu, ki si je takšen čin prigaral s svojim delom, vsekakor ne bo nikoli žal.
Upam samo, da ga bo po takšnem blatenju pripravljen nositi, saj ne verjamem, da ne bo zvedel, kaj so mu njegovi gasilci priredili.
Janez
Janez Koncilija napisal/-a:Drago, upam, da ti je po odgovoru razlagi pravičnika jasno, da so te kamničani dobro nategnili.
Pravičnik pa pravi:Pravila gasilske službe začnejo veljati v osmih dneh po objavi v reviji Gasilec (objavljena so bila 17. avgusta 1995 v reviji Gasilec št. 7-8)
Izračunaj koliko časa je minilo do tega preimenovanja in zdaj je vprašanje, ali je bilo društvo "dolžno" upoštevati" to (zelo) zapoznelo (da ne rečem - protizakonito) napredovanje. Vemo, (že navedeno) določen rok je bil 6 mesecev od že prej navedene objave v reviji Gasilec.Tam sem dobil informacijo, da je bil Jože Berlec st. s sklepom z dne 28.05.1996 imenovan v čin visoki gasilski častnik I. stopnje.
...in še ta navedba je zanimiva:
...tudi pokojni poveljnik ni imel velike izbire, saj je moral upoštevati (tedaj) nova pravila gasilske službe in Zakon o gasilstvu.Utemeljenost preimenovanja čina v letu 1996 ne morem preverjati, saj je bila to odločitev takratnega povelnika (tov. Toneta Sentočnika) na osnovi takratnih pravil in kriterijev.
Še enkrat (če bo potrebno pa še 100x) pa odločno zavračam pojmovanje te razprave v (hinavskem) smislu škodovanja ugledu spoštovanega gasilskega veterana Jožeta Berleca st. ZAKON in PRAVILA pa veljajo (brez izjem) za vse enako...in tu se menda ja strinjamo.
lp DC
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Glede tvojih citiranih pravil - GZS opravi preimenovanje, ampak povej mi, kdo osebo predlaga za to preimenovanje
Zamere gor ali dol, ampak mislim, da cilj in vloga foruma ni pranje umazanega perila, to naj počne vsak doma v svojem društvu/zvezi (ali pa v pralnem stroju), je zagotovo še kaj za popucati. Sem za obelodanjanje resnice na forumu, ampak ne na tak način, ki verjetno ne pripomore k njegovi kvaliteti! Vprašati se je namreč treba, kaj bo kdo imel od tega.
Vrhovna oblast se zagotovo ne bosta kaj dosti sekirala. Da pa ji voda v grlo teče že zdavnaj ve.
Mar ne bi raje čas porabili za kakšno konstruktivno debato?
Po drugi strani pa se je vprašati, ali imamo vsi v svojih društvih in zvezah vse poštimano po PGS? Ali je vse "legalno" in po pravilih?:shock: Ne vem če...
In dokler po svetu hodi en kup lesenih činovnikov, za katere se kmalu izkaže, da nimajo pojma o osnovnih stvareh in so v sramoto kolegom po činu, ki se trudijo, da nekaj znajo in tudi pokažejo, tako dolgo v naši ljubi gasileriji ni za pričakovati kakšnega pretiranega reda.
Marsikaj se namreč ve, pa se ne pove. Zakaj? Kdo ve...
Jaz sem s to debato zaključil! Morebitne pritiske in tlake ter širjenje raznih govoric odsvetujem, ker se zna zgoditi, da se bo komu zaletelo!
Zamere gor ali dol, ampak mislim, da cilj in vloga foruma ni pranje umazanega perila, to naj počne vsak doma v svojem društvu/zvezi (ali pa v pralnem stroju), je zagotovo še kaj za popucati. Sem za obelodanjanje resnice na forumu, ampak ne na tak način, ki verjetno ne pripomore k njegovi kvaliteti! Vprašati se je namreč treba, kaj bo kdo imel od tega.
Mar ne bi raje čas porabili za kakšno konstruktivno debato?
Po drugi strani pa se je vprašati, ali imamo vsi v svojih društvih in zvezah vse poštimano po PGS? Ali je vse "legalno" in po pravilih?:shock: Ne vem če...
Marsikaj se namreč ve, pa se ne pove. Zakaj? Kdo ve...
Jaz sem s to debato zaključil! Morebitne pritiske in tlake ter širjenje raznih govoric odsvetujem, ker se zna zgoditi, da se bo komu zaletelo!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
Gregor:
Pravzaprav si sam sebi vse povedal
, nikakor se pa ne strinjam, da gre tukaj "za pranje umazanega perila", pač pa gre za "sumljivo" početje naše "vrhuške" in samo to se želi dokazati. Nisem pa prerok (tako kot verjetno tudi ti ne), da bi vedel, ali bo kaj "hasnilo"
(jah no, večkrat je že
).
lp DC
Pravzaprav si sam sebi vse povedal
lp DC
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kontakt:
Drago, samo še to, kdo pa je dolžan podati predlog za preimenovanje. Nihče drug kot PGD. To vem, ker sem leta 1996 to delal za PGD takratnega Občinskega poveljstva Mengeš. In vsi predlogi za preimenovanja višja od vodje enot so bili preko takratne GZ posredovana na GZS, od tam pa so bile izdane odločbe.Drago napisal/-a:Pravičnik pa pravi:Pravila gasilske službe začnejo veljati v osmih dneh po objavi v reviji Gasilec (objavljena so bila 17. avgusta 1995 v reviji Gasilec št. 7-8)
Izračunaj koliko časa je minilo do tega preimenovanja in zdaj je vprašanje, ali je bilo društvo "dolžno" upoštevati" to (zelo) zapoznelo (da ne rečem - protizakonito) napredovanje. Vemo, (že navedeno) določen rok je bil 6 mesecev od že prej navedene objave v reviji Gasilec.Tam sem dobil informacijo, da je bil Jože Berlec st. s sklepom z dne 28.05.1996 imenovan v čin visoki gasilski častnik I. stopnje.
...lp DC
Torej v svojih navedbah o pristojnosti zavajaš bralce foruma. Ni govora o zapozneli odločbi, ampak gre za zapoznel predlog matičnega društva.
Iz tega ponovno sledi, da se nekdo v Kamniku, ki ti je to "prodal" sedajle sladko smeje.
Tisto, kar si napisal za 100 x pa lahko zaradi mene tudi milijonkrat ali več. Ime Jožeta Berleca si popackal in z zanikanjem ne boš pripomogel k drugačnemu mnenju.
Janez
Janez