Alkohol na delovnem mestu?

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
stane
Kraj: Spodnje Gorje

Odgovor Napisal/-a stane »

Marolt sprašuje,kako dan preživi poklicni gasilec,kadar ni na intervenciji,ker sem do teme prelistal šele danes mu bom tudi malo pozno odgovoril.

Dan je približno tak kot mu je odgovoril že Mitja.Kadar ni intervencij so običajna tudi druga dela, kot je pregled gasilnikov,razna požarno varnostna spremstva,vzdrževalna dela na vozilih in opremi,pregled in meritev hidrantov in hidrantnih omrežij,urejanje okolice GD,razna izobraževanja za druge slušatelje npr:tečaji,ki se odvijajo v okviru GZ,kot so :začetni in nadaljevaljni tečaj za gasilca,vodjo enote in vodjo enot,prikaz gašenja in rokovanje z gasilniki za občane in podjetja,mi opravljamo tudi prevoze z rešilnim avtomobilom za ZD in podjetje,ki je v naši občini.Lahko bi še našteval kako izgleda delovni dan poklicnega gasilca ampak menim,da je za enkrat dovolj.
LP Stane
Uporabniški avatar
stane

Glede alkohola v PGE pa menim, da je konzumacija le tega zelo zmerna,vsaj v času dnine.Upam,da se preveč ne motim :?: Saj kakšna doza pa včasih paše,še posebno po kakšni težki akciji :D
Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Stane, sem bil že na mnogih težkih in dolgih intervencijah in ti lahko povem, da v osnovi takrat paše samo dvoje: voda pa spanje... mogoče kvečjemu kakšen pir, da prej zaspiš... razen če si tak človek, ki misli, da je spanje izguba časa in da se boš lahko regeneriral na kak drugi način...
alkohol sam pa sploh moči ne daje, ampak jo jemlje! zato pa: voda! aja, in še nekaj: da ne boš slučajno misli, da včasih ne spijemo par gajb...

lp

bp
Uporabniški avatar
stane

Štajerc ,ti si napisal,da po teški akciji paše samo dvoje:voda in spanje,Ok.Samo v službi pa spanje ni ravno priporočljivo :lol: Glede alkohola pa sploh nimam težav,ker ga sploh ne konzumiram in mi voda kar paše.
LP pa brez zamere
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Alkohol in gasilci žal ne gre skupaj.Morda je pred 10. leti veljalo malo drugače...sedaj je pa odgovornost prevelika, da bi takole trapali mar ne? Sam kot vodja intervencije bom osebo, ki bo pod očitnimi znaki vinjenosti gladko poslal domov.
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

LESCE2 napisal/-a:Alkohol in gasilci žal ne gre skupaj.Morda je pred 10. leti veljalo malo drugače...sedaj je pa odgovornost prevelika, da bi takole trapali mar ne? Sam kot vodja intervencije bom osebo, ki bo pod očitnimi znaki vinjenosti gladko poslal domov.

:D :D Ja pametno razmišlajnje! Čeprav pa se dogaja tudi drugače!

lp Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

stane napisal/-a:...mi opravljamo tudi prevoze z rešilnim avtomobilom za ZD in podjetje,ki je v naši občini...
Brez zamere, ampak ali gre za Paramedic? :?
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Ne.
Uporabniški avatar
stane

Rafter -kot je že Peter napisal, ne gre za Paramedic.Ampak za GARS Jeasenice.
lp Stane
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Poklicni gasilci kot vidim so takoj začeli zagovarjati svoj krog. Jaz vam to tudi povsem verjamem, da alkohola v vaših vrstah ni, ampak morate tudi vi povsem verjeti, da izjeme obstajajo povsod. Kar pa se tiče prostovoljcev je pa zadeva taka, da nikdar ne vemo za razliko od poklicnih kdaj bomo vpoklicani. To mislim tako, da poklicni imajo določeno število delovnih ur v dnevu ter proste dneve, ostalo so prosti razen vpoklica pri katastrofalnih zadevah. Tako, da pričakovati 0 promila alkohola pri vseh prostovoljcih 24h na dan je utopija. Imamo pa pri nas že utečeno nepisano pravilo med vozniki C kategorije, ker za B jih je itak veliko in ni problem, da sta minimalno dva določena kot dežurna, posebno ob vikendih. Ta dva pa seveda imata 100% 0. .

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Odgovori