Srečevanje mladih v gasilskem domu

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Mateja napisal/-a:Kot je napisal Janez, da je razrezal D-cev in so se otroci potem sli zvijanje cevi kot veliki - sem ga gledala - moj stric, ki zna zatulit, da je treba vcasih na pregled k otologu, reze cevi :shock: - ko smo bili mi majhni teh pristopov se ni bilo :?

lp, Mateja
Ja Mateja, hvala za dopolnitev, se vidi, da se staram :( , saj sem ta glavno ven izpustil :) . Tole za otologa je pa dobra :shock: , he, he, vzamem kot kompliment :) . Ampak red pa je, a ne :lol: Pa da ne boste mislili, da je to teror, ne, tudi otroci imajo radi disciplino, saj zaradi starostnih razlik lahko prihaja do neustretnih stikov (nagajanja), kar mora mentor videti in preprečevati, Potem se vsi otroci v skupini počutijo varne, predvsem pa enakovredne, zato tudi radi prihajajo.

LP

Janez :lol:
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kraj: Topole in Gornji Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Janez Koncilija napisal/-a:
Ja Mateja, hvala za dopolnitev, se vidi, da se staram :( , saj sem ta glavno ven izpustil :) . Tole za otologa je pa dobra :shock: , he, he, vzamem kot kompliment :) . Ampak red pa je, a ne :lol: Pa da ne boste mislili, da je to teror, ne, tudi otroci imajo radi disciplino, saj zaradi starostnih razlik lahko prihaja do neustretnih stikov (nagajanja), kar mora mentor videti in preprečevati, Potem se vsi otroci v skupini počutijo varne, predvsem pa enakovredne, zato tudi radi prihajajo.

LP

Janez :lol:
Ja, predvsem za enakovrednost je potrebno poskrbeti, naceloma se bolj ukvarjamo s sibkejsimi, kajti mocnejsi svojo voljo ze uveljavijo in jih je potrebno malce nazaj drzati.

Seveda pa je potreben dobrsen del modrosti, da najdemo pravo mero "vmesavanja" in zaupanja, tukaj pa ni univerzalnega recepta - konec koncev je pri delu s starejsimi tudi potrebno pokazati, da smo sicer enakovredni, ampak da je treba za skupinsko delo kdaj tudi popustiti! Otroci pa se morajo tega sele nauciti in ker se doma ne, smo gasilci v dobrsni meri kar pomemben vzgojni dejavnik!

Lp iz dezele piva!

Mateja
Znanost se ni začela z nami.
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kontakt:

Živjo!

Kaj vse je moč početi z mladino, si lahko ogledate na straneh http://www.pgd-topole.si, kjer so vsak dan na voljo nove slike o dogajanju v počitniški delavnici za mlade.
MaV
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a MaV »

Ena vejica preveč, za slovenistko ali slavistko ...

pravilno
http://www.pgd-topole.si, kjer
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Mateja pa šumniki ti manjkajo v podpisu. :evil:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Mislim dajete iskati dlako v jajcu..... :D :) :( :(
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kontakt:

Oh, fantje :roll: - no, če vas je tista vejica na koncu zmotila, ki se je avtomatsko vpisala v aktivno vrstico ... Saj ste menda računalniško pismeni ...

Pravilno je torej http://www.pgd-topole.si/index2.html

Drugače pa so vsak dan nove sličice, pa si jih lahko ogledate.

Podpis pa - je še iz nemških časov ...

Lp, Mateja
Rasko
Kraj: Borovnica

Odgovor Napisal/-a Rasko »

Pozdravljeni moj prihod v društvo je povzročil manever ki so ga takrat na žalost le eno leto delali- vsak teden smo imeli vaje na različne objekte. To je name delovalo kot magnet in sem ostal. Potem pa recimo 8 let 2-3 vaje letno, združevanje gasilcev le za tekmovanja in naša četica se je manjšala. Problem je bil v miselnosti glavnih in veteranov, škoda denarja za to in ono. Lansko leto smo pa A- ekipa stopla skupi in zahtevala odstop predsednika, kaj se je zgodilo? Predsednik je stisnil rep med noge in nas je pustil da smo delali kakor smo mi želeli, veterani so malo čudno gledali a si reči niso upali kaj reči. Začeli smo se družiti vsak petek, pogledamo orodje, vžgemo motorke malo debate in kaj spijemo(ampak za svoj denar). Vzdušje je boljše, ker se sami veliko več pomenimo. Predsednik je ostal isti, ampak se sedaj ne sme vmešavati in odločati o operativnih stvareh. Res je, če se da dajte se z mladimi povezati in držite skupaj, pa boste marsikaj dosegli. PREVERJENO! Imejte vaje, debatne krožke, združejte se. Tastari ne zastopijo miselnost mladih, ampak ne dajte se jim.
Bog daj! Pa lep pozdrav
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Sem pogledal slikice na strani. Vsi bi si lahko tole vzeli za vzor, kako delati z mladino po društvih, na način, ki zadovoljuje tako otroke kot odrasle. :!:
PGD Topole kar tako naprej! :D

LP!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Odgovori