SAKI je napisal:Zaključek tega je, da je to podvozje lahko namenjeno vozilu GVV-2 z 1000l vode, kar pa je z razliko v ceni v primerjavi z veliko bolj operativnim vozilom GVC-16/25 po mojem mnenju nesmotrna poteza.
Ali lahko oceniš kolikšna je razlika v ceni nadgradenj za GVC 16/25 in GVV-2, če ju opremiš z enakim stolpom, navijakom in različnima črpalkama (NH20 oz. NH10), v skladu s tipizacijo?
Najbolj me pa moti, da gasilsko vozilo z vodo GVV-2, kot ostala gasilska vozila v tipizaciji nima predvidene MB. Zanimivo ima pa predvideno orodje za popravilo le te.
Sicer pa je to vozilo za enote 1. kategorije zelo uporabno, saj je lepo založeno z opremo, če dodaš še MB imaš praktično vse " s seboj", ko prideš na kraj katerekoli intervecije, razen zahtevnih tehničnih in z nevarnimi snovmi (to ima pri nas osrednja enota). Seveda pa je odločitev odvisna tudi od načina alarmiranja in oddaljenosti večjih enot in njihove opremljenosti. Da ne bom "zaplezal" v nove dileme. Zares me okvirno zanima ralika v ceni nadgradnje za ti dve vozili. Hvala!
L.p. Miro