Gasilska enota 14
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Gasilska enota 14
osebno mislim da se nas je označilo kot negativce ravo zato ker so si nekateri nekaj zamislili in pač nismo slepo sledili kot ponavadi...
NOČEMO
mayamaya ti pa nisi vreden komentarja
NOČEMO
Odg: Gasilska enota 14
tomaz, mislim da je tisto da se nič ne dela letelo na sanacijo vodotokov...Drugače pa, v zadnem času smo bili v medijih dobro predstavljeni, in tako so tudi tisti ki niso potrebovali naše pomoči videli da se dela, in smo si tako pridobili plus pike. Če ne bi bilo medijev, različnih družbenih omrežij bi nekateri še vedno mislili da je PGD organizator gasilskih veselic in organizacija ki sem ter tja mogoče pogasi kakšen kozolec...tako so pa videli da zmoremo veliko več kot to.
Zadnjič spremenil flames, dne 25. December 2014, 22:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Odg: Re: Gasilska enota 14
Hvala enakoJure napisal/-a:osebno mislim da se nas je označilo kot negativce ravo zato ker so si nekateri nekaj zamislili in pač nismo slepo sledili kot ponavadi...
NOČEMO
Jaz se proti takim oddajam. Naj izberejo na tak način najboljšega člana civilne zaščite, rdečega križa, katerekoli humanitarne organizacije ali pa naj izbirajo policaja, vojaka, .... ali pa ne vem kogar koli samo gasilerijo nam naj pustijo pri miru s temi reality oddajami. Mi imamo na vseh intervencijah dovolj realnosti brez vsakega šova. Kdor pa želi zaslužiti naj zapusti naše vrste.
Re: Gasilska enota 14
No pa dajmo še malo poklepetat o tem...okej, šov ki še ne obstaja oz. se še ne vrti po TVju nam lahko škoduje, zbije ugled itd. GZS nas poziva naj pri tem ne sodelujemo oz da se ne smemo. Zakaj recimo so gasilci lahko sodelovali pri skladbi "brizgalna brizga", tam nastopa gasilec v gasilski uniformi, z železno čelado in se ga nažira in pije alkohol. Na vratih cisterne je razvidno kateriemu PGD vozilo pripada. A je to dobra reklama? Je to naš glavni namen? Kje je tukaj predstavljen pogum, požrtvovalnost?? Zakaj takrat ni prišlo do URGENTNEGA posredovanja vodstva GZS. Samo povem... 
Rdeči križ je dobičkonosna organizacija, sam poglej s kakšnimi automobili se nekateri njihovi vozijo, od BMWjev do Audijev. No potem naj tisti na GZSju zapustijo naše vrste, če želijo služiti?(rekel sem ČE).gasilec.1 napisal/-a:Jaz se proti takim oddajam. Naj izberejo na tak način najboljšega člana civilne zaščite, rdečega križa, katerekoli humanitarne organizacije ali pa naj izbirajo policaja, vojaka, .... ali pa ne vem kogar koli samo gasilerijo nam naj pustijo pri miru s temi reality oddajami. Mi imamo na vseh intervencijah dovolj realnosti brez vsakega šova. Kdor pa želi zaslužiti naj zapusti naše vrste.
Prvo kot prvo ... da prihaja do groženj s tožbami in zmerjanja med gasilci (prostovoljnimi in poklicnimi) ... sram me je zaradi vas! Spet se delite in to sami. Kdo ima več intervencij, izkušenj, kdo je poklicni in kdo je dlje gasilec ... Ne znate izmenjati mnenj normalno? Ne, treba je pokazati ego in svojo "moč" na javnem forumu. Res sem razočaran, ker nihče ne upošteva naših načel in vrednot ... ja, saj se krešejo mnenja, pa vendar se naj na kulturen način. Žalosten sem, ker poizkušate na tak način pokazati svojo "moč" ... niste vredni naziva Gasilec. Z veliko začetnico. Sam imam dobre kolega med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci, če si človek na mestu je vseeno v kaki obliki opravljaš svoje poslanstvo. Poudarek, človek na mestu in da imaš razčiščeno pri sebi.
Sam se ne strinjam s šovom, to mnenje tudi povem in za tem stojim s svojim imenom in priimkom ... glavne akterje te dolge debate sploh ne poznam, ker vsi stojite za x uporabniškimi imeni. Očitno imam tudi srečo, da v moji enoti nihče od fantov in deklet ni niti pomislil na to, da se prijavi. Zakaj? Zato, ker je že v sami osnovi v nasprotju z našimi načeli. Nam se ni treba dokazovati celi Sloveniji, se izločati in metati polen pod noge. Do tega pa na žalost pride, ko je v igri denar ... ja, ne poznamo koncepta šova, pa vendar sistem izločanja privede do tega, slej ko prej. Res je tudi, da pri nas na "žalost" nimamo najboljšega gasilca ali gasilko .... imam pa to srečo, da imam najboljšo ekipo!
A se komu zdi Gasilstvo šov? Meni ne. A nebi raje posneli kakšnih izobraževalnih oddaj na to temo? Aja, verjetno so te oddaje samo strošek in ne dobiček za komercialno televizijo? Po ogledu cenika reklam + vseh klicev, ki se vršijo med oddajo vidim, da bo POP TV nabral teh 50.000 v eni ali dveh oddajah. Ostalo pa bo šlo kam? Glede na naš trenutni status v Sloveniji smo čisto zlato za medije. Namen tega šova je nakazala tudi ta kreativna redaktorica (kakor koli že ima naziv), ko primerja vodstvo GZS s starimi prdci in, da je zadovoljna z odzivom in da se bo zadeva vseeno izpeljala. POP TV se lahko distancira in opravičuje za izjave ... moje mnenje pa je, da je edina povedala po resnici in s tem nakazala namen šova!
Drugače tudi jaz ne podpiram pitja v uniformah, izletov z gasilskimi vozili v Planico, ... itd. Boli me tudi vključevanje politike v gasilstvo, res me moti. Kdor pa misli, da bo ta šov boljši kot omenjene stvari ... ne vem? Ko je denar v igri ... sem vam zdi, da bomo v dobri luči prikazani? Sam se za teh slabih 21.000 eur zase in prav toliko za društvo ne prodam! Pa nimam dobre plače oziroma službe, vendar sem bil očitno vzgojen oziroma so mi vrednote gasilstva predali naprej pravi ljudje.
Privabljati na ta način mladino oziroma si delati reklamo? Hmmm ... glede na to, da zna biti ta šov senzacionalen in oh in sploh ... a si kdo od vas poveljnikov želi mladega oziroma novega gasilca, ki je ves navdušen nad gašenjem oziroma nad akcijo, katero je videl v šovu? Mogoče celo v tej meri, da si želi čim več intervencij, da bo pomagal čim več ljudem? Sam si ga ne želim. Pri nas se mladino vzgaja, preko najmlajših do pripravnikov in šele nato v operativo. Tako, da dobijo postopoma čim več znanja in vrednot zaradi katerih smo slovenski prostovoljni gasilci nekaj posebnega. Ja, osip je velik, pa vendar tako ostanejo v gasilskih operativnih vrstah samo najbolj srčni in zagnani ljudje. Zagnani v dobrem smislu!
Da zaključim zakaj se ne strinjam s šovom, ker verjetno sem bil predolg
čisto preproste osnovne tri stvari, lahko pa bi jih še več napisal:
1. sam šov je v nasprotju z našimi načeli in vrednotami
2. gasilci nismo posamezniki, ampak ekipa in se ne izločamo na intervencijah, usposabljanjih, itd. temveč se dopolnjujemo z znanjem in izkušnjami.
3. gasilstvo se mi ne zdi šov in nismo zato, da se javnosti dokazujemo preko TV šovov, naj govorijo dejanja za nas in dokažimo se v svojih sredinah (krajih, občinah)!
Dovolj iz moje strani, v tej temi se več ne oglasim. Svoje mnenje sem povedal, to je pa tudi vse. Podpisal se ne bom, vsi moji podatki so na desni strani in spodaj.
Pa prosim spoštujete se in ljudje vas bodo spoštovali!
Sam se ne strinjam s šovom, to mnenje tudi povem in za tem stojim s svojim imenom in priimkom ... glavne akterje te dolge debate sploh ne poznam, ker vsi stojite za x uporabniškimi imeni. Očitno imam tudi srečo, da v moji enoti nihče od fantov in deklet ni niti pomislil na to, da se prijavi. Zakaj? Zato, ker je že v sami osnovi v nasprotju z našimi načeli. Nam se ni treba dokazovati celi Sloveniji, se izločati in metati polen pod noge. Do tega pa na žalost pride, ko je v igri denar ... ja, ne poznamo koncepta šova, pa vendar sistem izločanja privede do tega, slej ko prej. Res je tudi, da pri nas na "žalost" nimamo najboljšega gasilca ali gasilko .... imam pa to srečo, da imam najboljšo ekipo!
A se komu zdi Gasilstvo šov? Meni ne. A nebi raje posneli kakšnih izobraževalnih oddaj na to temo? Aja, verjetno so te oddaje samo strošek in ne dobiček za komercialno televizijo? Po ogledu cenika reklam + vseh klicev, ki se vršijo med oddajo vidim, da bo POP TV nabral teh 50.000 v eni ali dveh oddajah. Ostalo pa bo šlo kam? Glede na naš trenutni status v Sloveniji smo čisto zlato za medije. Namen tega šova je nakazala tudi ta kreativna redaktorica (kakor koli že ima naziv), ko primerja vodstvo GZS s starimi prdci in, da je zadovoljna z odzivom in da se bo zadeva vseeno izpeljala. POP TV se lahko distancira in opravičuje za izjave ... moje mnenje pa je, da je edina povedala po resnici in s tem nakazala namen šova!
Drugače tudi jaz ne podpiram pitja v uniformah, izletov z gasilskimi vozili v Planico, ... itd. Boli me tudi vključevanje politike v gasilstvo, res me moti. Kdor pa misli, da bo ta šov boljši kot omenjene stvari ... ne vem? Ko je denar v igri ... sem vam zdi, da bomo v dobri luči prikazani? Sam se za teh slabih 21.000 eur zase in prav toliko za društvo ne prodam! Pa nimam dobre plače oziroma službe, vendar sem bil očitno vzgojen oziroma so mi vrednote gasilstva predali naprej pravi ljudje.
Privabljati na ta način mladino oziroma si delati reklamo? Hmmm ... glede na to, da zna biti ta šov senzacionalen in oh in sploh ... a si kdo od vas poveljnikov želi mladega oziroma novega gasilca, ki je ves navdušen nad gašenjem oziroma nad akcijo, katero je videl v šovu? Mogoče celo v tej meri, da si želi čim več intervencij, da bo pomagal čim več ljudem? Sam si ga ne želim. Pri nas se mladino vzgaja, preko najmlajših do pripravnikov in šele nato v operativo. Tako, da dobijo postopoma čim več znanja in vrednot zaradi katerih smo slovenski prostovoljni gasilci nekaj posebnega. Ja, osip je velik, pa vendar tako ostanejo v gasilskih operativnih vrstah samo najbolj srčni in zagnani ljudje. Zagnani v dobrem smislu!
Da zaključim zakaj se ne strinjam s šovom, ker verjetno sem bil predolg
1. sam šov je v nasprotju z našimi načeli in vrednotami
2. gasilci nismo posamezniki, ampak ekipa in se ne izločamo na intervencijah, usposabljanjih, itd. temveč se dopolnjujemo z znanjem in izkušnjami.
3. gasilstvo se mi ne zdi šov in nismo zato, da se javnosti dokazujemo preko TV šovov, naj govorijo dejanja za nas in dokažimo se v svojih sredinah (krajih, občinah)!
Dovolj iz moje strani, v tej temi se več ne oglasim. Svoje mnenje sem povedal, to je pa tudi vse. Podpisal se ne bom, vsi moji podatki so na desni strani in spodaj.
Pa prosim spoštujete se in ljudje vas bodo spoštovali!
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)
Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
- scorpz
- GE: Slovenske Konjice
- Kraj: Slovenske Konjice
- Kontakt:
Mogoče pa je to bilo splanirano za še večji pomp v drugih medijih, da se razpišejo o dogajanju? Vsi vemo, da se prodajajo konflikti in ne pravljice...ssecnik napisal/-a:Še dobro,da imajo ženo kreativnega direktorja,ki je tolk trapasta,da v medije napiše,kaj si tam mislijo o nas.Nič,prav nič se niso spremenili,radi bi nas sprli,oželi in zavrgli.Kot cunjo.Prodani smo pa od poklicnih kolegov??
Ne igraj se z ognjem,
če nočeš, da se on igra s teboj.
če nočeš, da se on igra s teboj.
Tudi to je možno,samo rezultat je tak,da je razp...le gasilce,ostali mediji kaj dosti ne poročajo.Seveda,le zakaj bi zastonj delali reklamo konkurenci.
LP Srečo
LP Srečo
Me prav zanima mnenje načelnika CZ ljubljana,saj so akterji tega šova pod njegovim povelstvom.
Sploh se nisem imel namena oglašati, vendar zdaj pa je večina šla čez mero dobrega okusa. Ali res nimate kaj drugega početi v gasilski organizaciji, kot se prepirati med seboj. GZS je podala svoje mnenje in to je za nas ZAKON. Kako pa nekateri drugi gledate na ta šov, je vaša pravica. In ne vidim posebnega problema sodelovanja, če bodo vsi udeleženci spoštovali KODEKS, PGS in PPGS!!! Osebna pa za ta šov nisem, ker pri tem šovu se je teh pravil ne mogoče držati, ker to potem ne bo več šov, ampak dokumentarni film. Pa še nekaj besed " mayamayi", čeprav to ni cilj te teme: v gasilskih društvih ni samo operativa, so tudi mladi, žene, starejši in brez njih ne bo dobre operative. Kaj je narobe z gasilskimi veselicami, konec koncev tudi izleta operativne enote z GVM( sigurno pa ne podpiram pitje in podobno: KODEKS!!!) , Kaj je narobe s tekmovanji. Če si operativec veš, da je za vsak taktični nastop osnova trodelni napad. In mladi člani, ki tudi tekmujejo, imajo sigurno več praktičnega znanja kot drugi, pa še oblika druženja je, ki je v teh časih še kako potrebno. Pa nisem velik zagovornik tekmovanj ampak to so dejstva.
Mi se prepiramo, POP TV se pa smeji...!!!!
Lep pozdrav!
Mi se prepiramo, POP TV se pa smeji...!!!!
Lep pozdrav!
Tako kot si rekel, če se bodo tekmovalci držali pravil in se obnašali tako kot se zagre res ni nobenega problema.Žani napisal/-a: In ne vidim posebnega problema sodelovanja, če bodo vsi udeleženci spoštovali KODEKS, PGS in PPGS!!! Osebna pa za ta šov nisem, ker pri tem šovu se je teh pravil ne mogoče držati, ker to potem ne bo več šov, ampak dokumentarni film. Pa še nekaj besed " mayamayi", čeprav to ni cilj te teme: v gasilskih društvih ni samo operativa, so tudi mladi, žene, starejši in brez njih ne bo dobre operative. Kaj je narobe z gasilskimi veselicami, konec koncev tudi izleta operativne enote z GVM( sigurno pa ne podpiram pitje in podobno: KODEKS!!!) , Kaj je narobe s tekmovanji. Če si operativec veš, da je za vsak taktični nastop osnova trodelni napad. In mladi člani, ki tudi tekmujejo, imajo sigurno več praktičnega znanja kot drugi, pa še oblika druženja je, ki je v teh časih še kako potrebno.
Veš kako je s tem praktičnem znanjem iz SSV...že res da je osnova gasilstva ampak poglej, veliko majhnih društev da povdarek samo na to, ne pa na operativnem delovanju, mogoče imajo 1-2 vaji leto, pa še to takrat ko vajo organizira lokalna gasilska skupnost.
Zdaj te pa lepo prosim, da nehaš nabijat po tem forumu. Si lepo pokazal svoje znanje s tole lokalno gasilsko skupnostjo. Če bi bil vsaj en dan pri gasilcih bi vedel, da ne obstaja. Obstaja pa Gasilska zveza......flames napisal/-a:Žani napisal/-a: .......mogoče imajo 1-2 vaji leto, pa še to takrat ko vajo organizira lokalna gasilska skupnost.
Kaj pa je gasilska zveza v občini??? Kaj nabijam po forumu, boš rekel da to kar sem napisal ni res?klemen1 napisal/-a:Zdaj te pa lepo prosim, da nehaš nabijat po tem forumu. Si lepo pokazal svoje znanje s tole lokalno gasilsko skupnostjo. Če bi bil vsaj en dan pri gasilcih bi vedel, da ne obstaja. Obstaja pa Gasilska zveza......flames napisal/-a:Žani napisal/-a: .......mogoče imajo 1-2 vaji leto, pa še to takrat ko vajo organizira lokalna gasilska skupnost.
Odg: Re: Gasilska enota 14
No, tole se je pa za zamislitflames napisal/-a:No pa dajmo še malo poklepetat o tem...okej, šov ki še ne obstaja oz. se še ne vrti po TVju nam lahko škoduje, zbije ugled itd. GZS nas poziva naj pri tem ne sodelujemo oz da se ne smemo. Zakaj recimo so gasilci lahko sodelovali pri skladbi "brizgalna brizga", tam nastopa gasilec v gasilski uniformi, z železno čelado in se ga nažira in pije alkohol. Na vratih cisterne je razvidno kateriemu PGD vozilo pripada. A je to dobra reklama? Je to naš glavni namen? Kje je tukaj predstavljen pogum, požrtvovalnost?? Zakaj takrat ni prišlo do URGENTNEGA posredovanja vodstva GZS. Samo povem...