ssecnik napisal/-a:In kaj ti misliš,da bo en "resničnostni" šov pripeljal podmladek.Če bo prikazano v šovu ustrezalo realnosti POVPREČNEGA gasilca,ne bo nikogar,ker bodo rekli,da je pri gasilcih živ dolgčas.Če pa bodo stvari naspidirali,ja potem bo pa že kdo prišel,samo ko bo videl realno stanje bo dejal,da smo ga nategnili.
Pa ga ne bomo mi,nategnil ga bo POP,posledice bomo pa mi nosili.Seveda je nekaj enot v Sloveniji,katere si lahko obetajo korist pri članstvu,vsaj 90 % bo pa na slabšem.Ni slabše stvari,kot mlademu nadebudnežu z zavajanjem in potvarjanjem realnosti ubiti vso voljo.Takemu se bo priskutilo vsako prostovoljno delo,ne le gasilci.
LP Srečo
Mayamaya,tole sem ti že enkrat napisal,ti pa še kar goniš svojo.Sicer imaš do tega vso pravico,nimaš pa prav!
Toliko spoštovanja,kot ga imamo gasilci sedaj,ga še nikoli nismo imeli.Seveda gre nekaj tudi na račun letošnjih naravnih nesreč,ki so bile pogoste in obsežne,vendar je tudi splošna klima prijazna gasilcem.Ne bom pozabil občana,kateremu smo dva dni reševali hišo pred poplavami,žal več ali manj neuspešno,potem pa je čez tri dni nahrulil župana,da mu niče ne pomaga očistiti kleti."A spet vi?"je bilo edino kar je rekel,ko smo ga drugo jutro prebudili.
Ja,ljudje se vedno bolj zavedajo,da drugih ni.
Ugled smo si ustvarili sami,POP je pa iskal senzacije in napake pri našem delu,s Slakom na čelu.Še dobro,da imajo ženo kreativnega direktorja,ki je tolk trapasta,da v medije napiše,kaj si tam mislijo o nas.Nič,prav nič se niso spremenili,radi bi nas sprli,oželi in zavrgli.Kot cunjo.Prodani smo pa od poklicnih kolegov??
Res ne vidim razloga,zakaj bi se podali v nekaj,kjer lahko samo izgubimo,kar smo s težkim delom pridobili?Tistih nekaj jurjev je vredno več ,kot vse intervencije,tovarištvo,skupne vaje,tudi izlet ali pa pivo,če hočete.Ob tem,da glavni protagonist pobaše vsako leto trikrat toliko gasilskega denarja,kot bo dobil zmagovalec in njegovo društvo.
Pač,delajte,kot mislite ,da je prav,iz naše enote bo morebitni tekmovalec dobil matični list le skupaj z izpisnico.
LP Srečo