polo98 napisal/-a:.......Videti je logično.
Je pa vprašanje zanesljivosti. Jaz se s tem nebi igral.
cevar1 napisal/-a:Se podpišem po izjavo glede zaneslijvosti sistema.
Še nekaj me zanima. Ko preverjate pagerje (ko zaprosiš ReCO), da preveriš delovanje pagerjev, boš pol tudi imel vrata odprta ???
Vspodbujam dobre ideje, vendar je za moje pojme neuporabna. Lahko pride do več komplikacij kot je vse skupaj vredno......
Seveda je tak pristop (pozivnik - tranzistor -->....) nezanesljiv in bi se, seveda, ob vsakem piskanju pozivnika odprla vrata. To sem preizkusil samo zato, ker so nekateri trdili, da se ne da. Shemo in praktični preizkus sem dal na forum samo zato, da se dokaže, da je tudi tak pristop možen.
Za zanesljivo delovanje, kot sem že rekel, bi bilo potrebno uporabiti mikrokontroler, ki ima vhod RS232, ter z nekaj pogoji zadostiti veliko bol zanesljivo delovanje. Pozivnik Swissphone DE506 ima na spodnjem delu priključke za priključitev na računalnik, Pozivnik ob vsakem novem sprejetem sporočilu pošlje sporočilo na RS232 izhod. To poslano sporočilo lahko bereš na računalniku, lahko pa tudi na mikroprocesorju (jaz sem uporabil ARDUINO MEGA).....
Če koga kaj bolj podrobno zanima naj vpraša. Če bom vedel bom z veseljem povedal

.
Lp