Gasilec-voznik
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Gasilec-voznik
Pozdravljeni. Zanima me, kako postati gasilec voznik. Ali moraš prej postati gasilec ali je dovolj če imaš c kategorijo, nisi mlad voznik itd. in te pač samo zaposlijo, da voziš avto? Hvala že vnaprej.
- FaBBinho_4
- GE: Oplotnica
- Kontakt:
Odg: Gasilec-voznik
Pozdravljen,
prosim če se še malce natančneje opredeliš.
Ciljaš na voznika v poklicni gasilski enoti ali v prostovoljnem društvu?
V poklicni enoti moraš imeti gasilsko izobrazbo (poklicno gasilsko šolo), da lahko sploh pristaneš tam. Nevem sicer kako imajo urejeno glede voznikov, naj pove nekdo ki točno ve kako imajo. Je lahko voznik tudi novinec v enoti ali so za volani že tisti malce ˝starejši˝ izkušeni gasilski mački
V prostovoljnem društvu je pa pač pogoj čin gasilec, saj le tako lahko hodiš na intervencije. Priporočeno je še imeti specialnost- strojnik. Potem je pa vse odvisno od samega društva kako ima društvo urejeno glede voznikov.
Če sem se kje zmotil, me naj kdo popravi!
LP
Matej
prosim če se še malce natančneje opredeliš.
V poklicni enoti moraš imeti gasilsko izobrazbo (poklicno gasilsko šolo), da lahko sploh pristaneš tam. Nevem sicer kako imajo urejeno glede voznikov, naj pove nekdo ki točno ve kako imajo. Je lahko voznik tudi novinec v enoti ali so za volani že tisti malce ˝starejši˝ izkušeni gasilski mački
V prostovoljnem društvu je pa pač pogoj čin gasilec, saj le tako lahko hodiš na intervencije. Priporočeno je še imeti specialnost- strojnik. Potem je pa vse odvisno od samega društva kako ima društvo urejeno glede voznikov.
Če sem se kje zmotil, me naj kdo popravi!
LP
Matej