boris-k » 7. februar 2014, 13:26
Sem samostojni pojdjetnik, član pgd Zagorje (pivka) že 28let. V četrtek 30.1. zazvoni pozivnik ob17:33. Gremo čistit cesto (drevje in veje). Akcijo zakjučimo ob 21:00. Zjutraj vstanem, se odpravim na kavo. pa se je začelo. Podrt električni drog, kabel čez glavno cesto. Tovornjak pred kablom se ustavi in z njim cel promet. Hitro po eno desko, podstavimo pod kabel, sprostimo promet. Ledene sveče vsepovsod. Elektrike ni bilo. 10:00 zbor v gasilskem domu. Vode ni bilo ker niso delale črpalke za oskrbo rezervoarja vodovodnega omrežja................................
................itd. Skrbeli smo za varnost ljudi, za agregate, za črpališče vode, čistili kable, posipali ulice. V glavnem skrbeli smo za 4 vasi.
6.2.2014 ob 13h smo zakjučili z delom. Te dni skoraj nisem videl svojih. Spal sem po par ur na noč. Pa mi ni bilo težko. V to društvo sem se pridružil po svoji volji. Užitek mi je pomagati in na koncu videti zadovoljne sosede in sokrajane. Ni mi žal svojega časa in odsotnosti od dela. Osem dni se veliko pozna. Izgubljeno bomo že nadoknadili. Žal pa se izgubljenega življenja ne da obuditi. Res škoda mladega fanta, ker je izgubil življenje v takih okoliščinah. Sožalje. V takih primerih je treba stopit skupaj in zadevo rešit in pomagat eden drugemu. Nekateri samo čakajo da bo kdo kaj naredil. Na koncu pa to še izkoriščajo. Rad bi se zahvalil svojim kolegom iz društva, ker smo se res dobro organizirali in poskrbeli drug za drugega,pgd knežak za dvižno košaro, elektroservisu Ljubljana, elektro primorski, civilni zaščiti, kovodu postojna drugim društvom pa tudi delodajalcem ker pustijo večino ljudi da gredo lahko pomagat tistim ki potrebujejo pomoč. Res ste super fantje. Videli smo, da skupaj zmoremo vec. Hvala vam. Zdaj pa se zamislite če nebi bilo ljudi ki bi se lotili vse to delat prostovoljno v mrazu, snegu, ledu, dežju, poledici, padanju drevja, ledenih sveč in vej,.... in se bi lahko našteval. V takih primerih politika ni važna. Važno je, da imaš organizacijo poštimano in samozavestno. Ostalim prizadetim krajem pa želim da bi se čim prej vrnili v normalno stanje.