Težave nemških gasilcev s TETRA sistemom
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Težave nemških gasilcev s TETRA sistemom
Nekaj novega o digitalnih komunikacijah v gasilstvu in problemi...
http://www.fr-online.de/rhein-main/prob ... 84062.html
http://www.fr-online.de/rhein-main/prob ... 84062.html
Re: Težave nemških gasilcev s TETRA sistemom
TETRA sistem je teoretično zelo dober sistem zvez. Teoretične možnosti uporabe so neskončne. V praksi pa se pokažejo težave, ki nastanejo predvsem zaradi slabe pokritosti signala, sive in črne lise, kletni prostori armiran beton.
Sam imam to možnost, da pri delu uporabljam TETRA sisteme zvez in sem generalno zadovoljen z njimi čeprav "stare" analogne Motorole so "vlekle" povsod pa čeprav na minimalnem signalu.
Pri nas se podobna zgodba ne more zgoditi, saj v "gasileriji" še ne bomo tako hitro preklopili na digitalni sistem zvez.
Sam imam to možnost, da pri delu uporabljam TETRA sisteme zvez in sem generalno zadovoljen z njimi čeprav "stare" analogne Motorole so "vlekle" povsod pa čeprav na minimalnem signalu.
Pri nas se podobna zgodba ne more zgoditi, saj v "gasileriji" še ne bomo tako hitro preklopili na digitalni sistem zvez.
IGE Magna Steyr
Odg: Težave nemških gasilcev s TETRA sistemom
v sloveniji je ze nekaj let postavljen digitalni sistem za gasilce in tudi deluje 
-
polo98
Katero gasilsko društvo v Sloveniji pa uporablja Tetro?fras112 napisal/-a:v sloveniji je ze nekaj let postavljen digitalni sistem za gasilce in tudi deluje
Tetra sistem in digitalni sistem zvez sta dva popolnima različna pojma in sistema. Tetre še dooolgo ne bo, digitalni sistem pa bo menda letos začela uporabljati URSZR, pač morajo upravičiti vložena sredstva v postavitev sistema, ki pa na žalost ne dela tako kot bi moral. Tudi iz tega razloga so bile proti koncu lanskega leta še enkrat preprogramirane vse digitalne postaje, ki pa omogočajo tudi analogno uporabo. S sedanjo digitalno postajo pa v sistemu tetra nimaš kaj počet. Gasilci pa tudi še kmalu ne bomo šli na digitalni signal.
-
s57nni
In tudi prav je tako. Saj ne da sem proti razvoju tehnike, samo zakaj delati stroške z nabavo neke neuporabne opreme, če že obstoječa ni v celoti izkoriščena. Imel sem priložnost testirati TETRO, vendar ta zadeva za gasilce nikakor ni uporabna. Moje osebno mnenje je, da bo tale digitalni ZARE v kombinaciji z analognim čisto OK in na koncu vseh koncev še zelo dobro deluje. Sicer ne čisto dobro, a vseeno boljše kot kaj drugega.
se opravičujem! nisem mislil na tetro ampak na dmrpolo98 napisal/-a:Katero gasilsko društvo v Sloveniji pa uporablja Tetro?fras112 napisal/-a:v sloveniji je ze nekaj let postavljen digitalni sistem za gasilce in tudi deluje
Re: Težave nemških gasilcev s TETRA sistemom
Sprejeto je bilo, da se v TETRO pospešeno investira, da bo čim prej pokrita vsa Slovenija, uporabljalo pa jo bo predvsem MNZ (beri policija) in vsak, ki bo pripravljen plačati uporabo sistema. Enote sistema zaščite in reševanja pridemo na vrsto, ko bo investicija v Tetro končana (bo treba počakat tja do 2016-2018), ostanemo (oziroma uveden bo) na sistemu drm, tudi zato, ker je bistveno cenejši za vzdrževanje in uporabo. Poskrbljeno bo pa za ustrezen vmesnik, ki bo omogočal povezavo med TETRO, DRM in celo analognim sistemom.
-
polo98
Je lepo že s57nni napisal...
Stroški uporabe Tetra sistema za vzdrževanje letno pa znašajo okoli 2 miljona€
Boste zdaj nehali sanjat o tej Tetri?
Malo spucajte stare postaje, poštelajte antene pa bo
Stroški uporabe Tetra sistema za vzdrževanje letno pa znašajo okoli 2 miljona€
Boste zdaj nehali sanjat o tej Tetri?
Malo spucajte stare postaje, poštelajte antene pa bo
tako ja.. antene porihtat. jaz mam na moji prenosni motoroli anteno od iskre ptr 100. antene ki jih dobimo z novimi postajami so bolj širokopasovne in niso preveč posrečene in primerne.. vsaj za moje pojme ne. še posebaj postaje iz zadnjega deljenja, pri katerih so bile v kompletu napačne antene in smo jih mogli prinest nazaj da so nam dali druge... očitno so na firmi, ki je postaje prodala morsu tako računali dobiček, da so pozabli kaj vse in kako opremo je mors sploh naročil... no moja postaja dela z dobro ozkopasovno anteno najmanj 20 % boljše od originalne.
vzdrževanje zare in zare dmr ap stane mislim da okrog 280.000 e letno. razlika je očitna.
vzdrževanje zare in zare dmr ap stane mislim da okrog 280.000 e letno. razlika je očitna.