Prilepil sem link na zanimiv posnetek gašenja. Na filmu lahko vidite kako je pomemben strojnik pri gašenju. Sicer ne vem zakaj pokajo cevi kot svinjska čreva, morda so bila slaba ali kaj. Morda bi morali dat pred trojak" varnostni ventil"

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.
Reševanje osebe iz 1. nadstropja. UFF! Zadaj se jim pripelje ALK, oni pa uporabljajo lestev, ki ji nebi zaupal da zgori na kresu, kamoli da bi stal na njej. Je pa res da bi bilo za uporabo ALK kar nekaj logistike in izgube časa, tako da se jim "pol oprosti".
Oskar je napisal:Suban, tisto o direktnem napadu skozi okno je bil moj glavni motiv, da dam to temo na forum. Menim, da so naredili prav, da so vstopili skozi vrata in gasili. Gašenje skozi okno ja, če s tem preprečimo širjenje požara po fasadi levo, desno ali gor.
Janez Koncilija je napisal:Glede gašenja skozi okno pa - sam bi na vsak način pričel z gašenjem s hitronapadalno cevjo (ali VT), prvič zato, da se prepreči lizanje plamenov po zgradbi, drugič pa je to psihološki učinek na publiko - gasilci so takoj, ko so prispeli, že gasili. Pri tem ni treba nalivati vode v prostor, dovolj je zaščita. Pa tudi. če kaj kapne v notranjost, ne more škodovati. Če ima VT ročni pretok vode 190 l/minuto...koliko časa je trajala priprava za notranji napad...pa če bi tretjino vode ušla v prostor....ni veliko.
TomB je napisal:Ne vem, zakaj imate toliko proti gašenju skozi okno. Kaj pa če si predstavljamo, da so to vrata? Zakaj ne bi gasili preko okna in naredili vstop preko okna? Kje piše, da nujno rabimo vrata, zakaj si ne moremo predstavljati okna kot vhodne točke?
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 6 gostov