gost333378 napisal/-a:kako imate povezano črpalko z odgonom,
Je vmes kakšna naprava ali je samo direkt kardan. Ker če je direkt kardan, potem domnevam, da vse zelo ropota.
Na sredini je enkrat uležajan , vendar od sredine pa do črpalke je kot kardanske gredi prevelik . V pgd Koritnice isto podvozje ista črpalka vendar za 4cm nižje spuščena črpalka in deluje tiho in to smo tudi govorili EURO GV . EURO GV se je zgovarjal da vsak odgon ni enak in da se ne vrti enakomerno.
Nisem strojnik vendar imam traktor in priključke s kardano in če ga boš zlomil pod velikom kotom bo začel ropotat .
No mi smo v nabavi vozila GVC 16/24. Nova nadgradnja, rabljeno podvozje.
Imam vprašanje. Nadgradnjo bo delalo podjetje Euro-GV. Na kaj moramo biti pri izdelavi in pri končnem izdelku maksimalno pazlivi in kakšne serijske napake se znajo pojaviti. Vozilo je Iveco.
Ni prava tema, ampak ko se že toliko govori o nadgraditeljih in o nabavi novih vozil, pa sem še jaz svoje dlake tukaj pustil
Hvala, Lp
Klemen
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
Ja dobro vprašanje... pri EURO GV bodite pozorni na vse...od težišča do zadnjega vijaka na vozilu...oni namreč ne bodo... Drugače pa me kontaktiraj po ZS. Podjetje oziroma napake poznam do potankosti.
zagii napisal/-a:No mi smo v nabavi vozila GVC 16/24. Nova nadgradnja, rabljeno podvozje.
Imam vprašanje. Nadgradnjo bo delalo podjetje Euro-GV. Na kaj moramo biti pri izdelavi in pri končnem izdelku maksimalno pazlivi in kakšne serijske napake se znajo pojaviti. Vozilo je Iveco.
Ni prava tema, ampak ko se že toliko govori o nadgraditeljih in o nabavi novih vozil, pa sem še jaz svoje dlake tukaj pustil
Hvala, Lp
Klemen
Čestitam za nabavo , ogledam sem si vašo spletno stran imate lep dom , garaže , pov.sobo res vzorno ampak oprema !! II.kategorija ste pa nimate še vozila z vodo vem da mogoče niste vi krivi, pa kje bi že vi potrebovali en GVC. Kakor mi je poznano enota Laško je blizu vendar vseeno .
Še eno vprašanje zakaj pa GVC 16/24? in ne GVC 16/25 z dvojno kabino ?
zagii napisal/-a:No mi smo v nabavi vozila GVC 16/24. Nova nadgradnja, rabljeno podvozje.
Hvala, Lp
Klemen
Čestitam za nabavo , ogledam sem si vašo spletno stran imate lep dom , garaže , pov.sobo res vzorno ampak oprema !! II.kategorija ste pa nimate še vozila z vodo vem da mogoče niste vi krivi, pa kje bi že vi potrebovali en GVC. Kakor mi je poznano enota Laško je blizu vendar vseeno .
Sicer je to popolnoma offtopic ampak vseeno, moje mnenje je da je GVC 16/24 v kombinaciji z GVM zelo dobra izbira. Manjše začetniške požare ali druge "malenkosti" lahko reši že skupina 3 gasilcev kolikor jih gre po tipizaciji v 16/24 - sicer to ni po reglcih. Če pa gre za požar ali nesrečo večjih razsežnosti je pa že zadaj (hitrejše) vozilo v našem primeru GVM ki lahko zaradi svoje okretnosti počaka kakšno minutko dlje v garaži in nato izvozi z večjo posadko.
Saj izbira GVC 16/24 ni tako slaba ampak za II.kategorijo je boljša varijanta 16/25 z dvojno kabino ( nameščeni IDA , 7 gasilcev, možnost izvoza z večjo posadko)
Drugače pa res nekaj potrebujejo tudi 16/24 bo zlata vreden .
Da. To kar berem za EuroGV bi jaz rekel za GNV, s tem, da so napake ki so jih opravljali pod garancijo še finančno izsiljevali. Mi smo se zdaj preusmerili na EuroGV, ki nam sicer ni naredil celotne nadgradnje, ampak le pritrdišča in druge zadeve znotraj obstoječe nadgradnje in kabine. Z opravljenim smo pa zelo zadovoljni.
Naš GVV1 je narejen v Euro-GV . Z izdelavo smo zadovoljni.V zadnjem času delajo bolje (elektrika, barva....).Če se boste odločali za kakšno "inovacijo" pa zna bit problem,vendar so prijazni in znajo prisluhniti. Imeli smo probleme z VT pa so na našo zahtevo stvari spremenili.Tudi drugi nadgraditelji imajo kakšno pomanjkljivost , ampak nekateri o tem nočejo govoriti.
Deko112 napisal/-a:Čestitam za nabavo , ogledam sem si vašo spletno stran imate lep dom , garaže , pov.sobo res vzorno ampak oprema !! II.kategorija ste pa nimate še vozila z vodo vem da mogoče niste vi krivi, pa kje bi že vi potrebovali en GVC. Kakor mi je poznano enota Laško je blizu vendar vseeno .
En in isti, večletni zimzeleni odgovor... Denar denar denar in še enkrat denar... več ko bo projekt spelan...
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
Se pravi, če dobro razmem se je EVRO-GV v zadnem času popravil. Mi smo prejeli ponudbe od GNV, EVRO-GV, METTIS in Pušnik. Cene odstopajo tudi za cca 18.000€. Res pa je več denarja več muske. Željo si imamo ogledati izdelek iz proizvodnje Mettisa in Pušnika. Od EVRO-GV smo videli GVV-2 PGD Koritnice in PGD Špitalič. Že med tema dvema nadgradnjama je očitna razlika. Nekaj časa imamo še za razmislek in odločitev, tako da so vse informacije dobrodošle.
Takrat ko smo mi delali je bil Mettis za 2ooo eur dražji od Euro GV , vendar imel je plačilne pogoje 50% ob podpisu pogodbe in 50% ob prevzemu . Euro GV -ju smo pa obročno plačevali zato je tudi čisto drugače delal , ker denarja ni bilo pač naša GZ je tako speljala in še ga je manjkalo na koncu .
Žal mi je da smo izdelovali pred 3-4 leti , sedaj gre vse prek javnega razpisa .
Če vam kaj pomaga Mettis je delal GVGP-2 za PGD AJDOVŠČINA , CGGP-1 PGD MATERIJA ....
Pozdravljeni, v kolikor vam ni predaleč si lahko v našem društvu PGD Rateče-Planica ogledate nadgradnjo narejeno v podjetju GV Pušnik. Nadgradnja GVV-2 je narejena na podvozju Mercedez Atego. Po dveh letih uporabe in parih intervencijah nimamo nikakrsnih pritozb. Nadgradnja je izdelana zelo kvalitetno. V nadgradnjo je vgrajena črpalka Rosenbauer NH 25. Če vas kar koli zanima o vozilu, nadgradnji, kar vprasaj!
Nakup vozila, tam kjer je denarja dovolj, so pogajanja o cenah zgolj vljudnostni sestanki in še to, da je nadgraditelj na koncu, ko vidi kakšen RVC bo potegnil, toliko fer, da vsaj prisluhne željam uporabnikov, to je idealen nakup. Ko imaš na kupu 3 ali 4 finančno ovrednotene ponudbe, imaš en kup neodgovorjenih vprašanj. Ko dorečeš detajle: podaljšana ali standardna dvojna kabina, kakšni sedeži v drugi vrsti, pritrdišča za IDA, rezervoar, kašna verzija stolpa oz reflektorjev, črpalka ta ali tista druga, ki si jo želiš, pa vzvratna kamera, pohodni blatniki, pa če boš lahko uveljavil svoj koncep razporeditve orodja, pa pa.....Ko si ogledate najnovejše izdelke različnih nadgraditeljev, primerjte cene in kvaliteto izdelave, priporočila uporabnikov, potem po pogledu na finančno konstrukcijo lahko ugotovite, "po koliko so hruške" in kaj boste lahko sfinancirali. Realno gledano, kaj je sploh smiselno za vaše potrebe in kaj zahteva požarni okoliš. Če želite na koncu vedeti za kakšno ceno Vam bo v resnici naredil posamezni nadgraditelj, potem je potrebno dokaj natačno in enotno doreči konfiguracijo, podprto s kakšno skico ali risbo, na podlagi tega dobiti končno ponudbo in na to opraviti še eno ali dve pogajanji o ceni. Dela čez glavo in ljudem, ki se tega lotijo popolno zaupanje članstva enote. Je pa to zanimiva zadeva, ker pri tem dobite zelo zanimiva vprašanja dobaviteljev oz. nadgraditeljev, na katere odgovori igrajo bistveno vlogo pri pogajanjih o ceni.
Pri prvem obisku nadgraditelja dobiš malo občutka, kje sploh si, če se seveda dá kaj dogovoriti, na kaj boš v postopku izdelave lahko vplival. Takrat preveriš ali bo vaš koncept sploh zaživel in pri katerem nadgraditelju. Takrat tudi lahko potegneš skupaj in ugotoviš, kaj ti je dosegljivo in sprejemljivo. Dobro je, da se pred izdelavo določi točno katero in kako bo razporejeno orodje, število polic, pritrdišč ali pa koncept, s katerim se strinjata dobavitelj in stranka, finančno ovrednoteno. Potem pa lahko nadgraditelj dá zagotovilo (pisno), da bo v sled zadovoljne stranke, po izdelavi boksov in (na podlagi dogovora) po razporeditvi težjih kosov opreme, z njo sodeloval pri čimbolj natačni in skrbni razporeditvi manše opreme, za dosego čimboljše funkcionalnosti nadgradnje. To je pri manših nadgradnjah zelo pomembno in je bolj poenoteno zaradi doseganja enakomerne razporeditve teže.
Deko112, a lahko malo razložiš, kaj je tako dobrega pri javnem razpisu (naročilu).