Predsednik po 63 letu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Predsednik po 63 letu
Pozdravljeni. V Posebnih pravilih gasilske službe v 2.3 členu piše:
"Na podlagi Zakona o gasilstvu postane veteran operativni član po dopolnjenem 63. letu,
operativna članica pa po 55. letu starosti. Operativni član, ki opravlja voljeno funkcijo in
ima še manj kot dve leti do konca mandata, opravlja to funkcijo do konca mandata. "
Ali to pomeni, da nekdo, ki je starejši od 63 let ne more biti izvoljen za predsednika društva?
LP
"Na podlagi Zakona o gasilstvu postane veteran operativni član po dopolnjenem 63. letu,
operativna članica pa po 55. letu starosti. Operativni član, ki opravlja voljeno funkcijo in
ima še manj kot dve leti do konca mandata, opravlja to funkcijo do konca mandata. "
Ali to pomeni, da nekdo, ki je starejši od 63 let ne more biti izvoljen za predsednika društva?
LP
Odg: Predsednik po 63 letu
Če jaz osebno na glas razmišljam.
Se pravi operativni član postane veteran po dpopolnjenem 63.letu starosti. Funkcija - predsednik društva pa ni usmerjena v operativo, to je organizacija.
Kar po razmišljanju sodeč pride odgovor. Ja je lahko, zakaj ne?
Lp
Se pravi operativni član postane veteran po dpopolnjenem 63.letu starosti. Funkcija - predsednik društva pa ni usmerjena v operativo, to je organizacija.
Kar po razmišljanju sodeč pride odgovor. Ja je lahko, zakaj ne?
Lp
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
No mene je zmotilo, ker piše voljena funkcija, potemtakem tudi ne moreš biti član upravnega odbora, ali tajnik...
Voljeno funkcijo v operativi. ZGas govori o operativi.tomaz112 napisal/-a:No mene je zmotilo, ker piše voljena funkcija, potemtakem tudi ne moreš biti član upravnega odbora, ali tajnik...
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
bom pa jaz nekaj vprašal...pa bi radi imeli 63 let starega predsednika? 
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Se strinjam s Tomažem. Pri nas smo celo zapisali v statut, da gasilski veteran pač ne more opravljati funkcije predsednika.mundat napisal/-a:bom pa jaz nekaj vprašal...pa bi radi imeli 63 let starega predsednika?
Jaz osebno ga ne bi rad imel, toda ne moreš nikomur odreči kandidature, če izpolnjuje pogoje.
Ja kakšen pa je problem, če je predsednik PGD ali pa tudi GZ starejši od 63 let, če je sposoben organizacijsko voditi stvari, če je naprednih misli, če je celo življenje prebil v gasileriji in točno ve, kako gasilstvo diha. Niso vsi po 63 letu za "odstrel". Kaj mislite, da bo mnogo mlajši predsednik lahko bolje vodil stvari brez izkušenj, ali pa brez dobrih vez in poznanstvev, ki so nujno potrebne, da lahko v teh časih pridemo še do kakšnega evra. Pa ne mislim, da mlajši niso sposobni. Hočem povedati samo to, da leta za predsednika res niso pomembna, če so ostale kvalitete dobre. Je pa res, da si mora predsednik, ki je že "v letih" pripravljati naslednike, da po njegovem odhodu ne bo nastala kadrovska luknja. Pa še to, sem precej mlajši od 63 let, da ne bi kdo mislil, da sem osebno prizadet.
L.P.
L.P.
-
viktor1
Potrebno je spoštovati pravila in kljub vsemu postaviti nekatere meje.
Me pa zanima koliko pa je starostna meja potem po vaše za predsednika?
Pa ne recite mi vendar, da ni treba nobene omejitve, če smo resna organizacija!
Poglejte po drugih državah, boste presenečeni!
lp
lp
-
g-a-s-i-l-e-c
Žani lepo si to napisal, se strinjam s tabo. Za predsednika ni nikjer opredeljeno koliko mora biti star. Ni povsod po društvih kadra, ki bi opravljali to funkcijo in žrtvovali ogromno časa, da bo društvo dobro delovalo posebej še v teh kriznih časih, ko se povsod zateguje pas, tudi gasilski.
Lep pozdrav
Lep pozdrav
viktor1 napisal/-a:Potrebno je spoštovati pravila in kljub vsemu postaviti nekatere meje.
lp
V katerih državah EU pa še imajo predsednike?
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Največji državnik v zgodovini, Winston Churchill, je bil ob nastopu funkcije star 66 le( samo za mimogrde ). Moje izkušnje iz gasilstva mi govore, da je danes težko dobiti človeka, ki bi nase prevzel delo in odgovornost in se mi zdi nesmiselno, da bi z takimi pogoji zmanjševali krog iz katerega bi prišli kandidati. Vpis omejitve starosti v statut, pa je verjetno služil le konkretno onemogočanje opravljanja funkcije nekomu.
-
Napadalec2
Kakšni so pa pogoji za poveljnika?
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Za GE I. in II. kategorije - GČ
Za GE III.kategorije in gor - VGČ
Pa ne starejši kot 63 let.
Za GE III.kategorije in gor - VGČ
Pa ne starejši kot 63 let.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
-
slofireman
Kakor jaz vem moreš biti vsaj NGČ po činu.Napadalec2 napisal/-a:Kakšni so pa pogoji za poveljnika?