Tunelski bojevnik PGD Gornja Radgona
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
Gasilci ste zakon
Odg: Tunelski bojevnik PGD Gornja Radgona
Štefan112 veš v čem je razlika med Mettisom in Rosenbauerjem
Pri Rosenbauerju preplačaš znamko, kvaliteta je pa na istem nivoju, kot so to sposobni narediti vsi naši slovenski izdelovalci nadgradenj. Tako ali tako večina slo izdelovalcev v nadgradnjo namesti sestavne dele od Rosenbauerja oziroma odvisno od želje naročnika. Sama konstrukcija nadgradnje pa je narejena po istem sistemu, samo malo manj elektronike da prej ne crkne vse skupaj. Sicer pa so slovenski izdelovalci nadgradenj dovolj kvalitetni in izkušeni, da bi lahko na trg ponudili tudi kakšno svojo zamisel oziroma izvedenko vozila-predusem tukaj ciljam na vozila za posredovanje v prometnih nesrečah na avtocestah-Prekmurje in del Primorske kjer naši tupavi slovenski načrtovalci avtocest nevejo kaj je to odstavni pas svoje dodajo pa še slovenske ovce v prometu, ki se neznajo razvrščati, kot se je treba povrhu vsega pa še ovirajo delo reševalcev zaradi potešitve svoje potrebe po fotografiranju udeležencev v prometni nesreči da potem lahko fotke ponosno kažejo po fejsbuku in ostalih informativnih slovenskih portalih. Za take tupave ovce, ki ovirajo promet z fotografiranjem udeležencev prometnih bi pa že zdavnaj mogli uvesti kazni tudi do 5000eurou in ta denar nebi šel v proračun ampak na račune gasilskih enot da bi vsaj opremo lahko kupili posodobili za reševanja. Vsak bi kupoval samo znamko za katero dobiš v Sloveniji 2 kvalitetni vozili za tak denar.
Munda čestitke za pridobljeno novost.
Enostavno ignoriraj fovšljive komentarje ker so brez predmetni. Verjamem, da je to bil zelo težko pridobljen denar in vloženo veliko veliko truda za tako pridobitev. Vozilo je verjetno vsekakor dodelano za vaše potrebe. Se mi zdi da smo slovenski proizvajalci izredno kvalitetni in marsi kdo ne ve kaj vse se v sloveniji izdeluje za tujo blagovno znamko.
Kar se tiče pa tiče precenjenih vozil pa rek "Lahko je s tujim tičem po koprivah tolčti." ni zaman.
Radgona čestitke. Naj vam dobro služi.
Enostavno ignoriraj fovšljive komentarje ker so brez predmetni. Verjamem, da je to bil zelo težko pridobljen denar in vloženo veliko veliko truda za tako pridobitev. Vozilo je verjetno vsekakor dodelano za vaše potrebe. Se mi zdi da smo slovenski proizvajalci izredno kvalitetni in marsi kdo ne ve kaj vse se v sloveniji izdeluje za tujo blagovno znamko.
Kar se tiče pa tiče precenjenih vozil pa rek "Lahko je s tujim tičem po koprivah tolčti." ni zaman.
Radgona čestitke. Naj vam dobro služi.
-
Štefan112
No, pa ste me. Če bi pozorno prebrali moji objavi bi opazili da nisem blatil Slovenskih proizvajalcev temveč sem nekoliko poizdigoval tuje proizvajalce - predvsem rosenbauer, katerih je kot tujih največ v Sloveniji. Kot sem napisal je mettis dober izdelovalec gasilskih nadgradenj, prav tako je Pušnik, Evro GV, potem se pa že nekako konča a to je druga zgodba.
Tisti kateri pravite da so nadgradnje povsod enake in da Rosenbauer, Zigler, Magirus,..( tujino ) samo preplačaš in nič nimaš od tega, se za moje pojme in pojme ljudi ki se na to spoznajo precej motite. Takšen načina nadgradnje kot jih proizvajajo najboljši Slovenski proizvajalci (jim prav nič ne manjka) je na primer rosenbauer proizvajal 20 let nazaj. Glede na to da so z razvojem v Rosenbauerju daleč pred vsemi ne moremo govoriti o ekvivalentu ( naj se sliši še tako grdo toda tako pač je, naj nam bo všeč ali ne ). Samo za primer lahko rečem da sem pred nekaj časa videl rosenbauer vozilo nekega PGDja. Vozilo je staro okoli 6 - 7 let pa je takšno kot bi ga včeraj prevzeli. Drugje sem videl pa enako ali manj stara vozila naših proizvajalcev pa je zgodba precej drugačna (izjeme so precej redke). Žalostno toda resnično.
O fovšeriji pa nebi govoril, ker če zna kdo povezovati stavke in misli, bi opazili da vam v bistvu privoščim bolje
Ne vem zakaj vsi takoj obrnete na fovšerijo
Štef
Tisti kateri pravite da so nadgradnje povsod enake in da Rosenbauer, Zigler, Magirus,..( tujino ) samo preplačaš in nič nimaš od tega, se za moje pojme in pojme ljudi ki se na to spoznajo precej motite. Takšen načina nadgradnje kot jih proizvajajo najboljši Slovenski proizvajalci (jim prav nič ne manjka) je na primer rosenbauer proizvajal 20 let nazaj. Glede na to da so z razvojem v Rosenbauerju daleč pred vsemi ne moremo govoriti o ekvivalentu ( naj se sliši še tako grdo toda tako pač je, naj nam bo všeč ali ne ). Samo za primer lahko rečem da sem pred nekaj časa videl rosenbauer vozilo nekega PGDja. Vozilo je staro okoli 6 - 7 let pa je takšno kot bi ga včeraj prevzeli. Drugje sem videl pa enako ali manj stara vozila naših proizvajalcev pa je zgodba precej drugačna (izjeme so precej redke). Žalostno toda resnično.
O fovšeriji pa nebi govoril, ker če zna kdo povezovati stavke in misli, bi opazili da vam v bistvu privoščim bolje
Štef
Rosenbauer je znamka v pravem pomenu besede, tako kot Apple. Dokler jim uspe prodati izdelke z nekaj designa za višjo ceno kot ostali primerljive kvalitete, pač hvala bogu. Tudi drugi bi verjetno delali isto če bi bili to zmožni.
Radgončani ne pustite se motit in pridno limajte slikce napredka
, ko bo avto perajt pa se tako vidimo
lp
Radgončani ne pustite se motit in pridno limajte slikce napredka
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
-
Koprčan
Ko pa kaj takega napiše nekdo, ki ima v lastni gasilski enoti vozilo Rosenbauer, se pa človek resno vpraša o strokovnosti slovenske gasilerije... Že samo po sliki, ki jo je objavil Štefan se vidi popolnoma drugačna zasnova izdelave nadgradnje, kjer ni uporabljen niti en var. Ampak za nekatere je tako ali tako pomemben zunanji videz in mogoče še postavitev opreme. Kaj se pa skriva za tem pa ni važno. Tako kot ni važno, kako bo proizvajalec nadgradnje odpravil napako, poškodbo ali dobavil in zamenjal rezervni del čez 10 ali več let.Pero napisal/-a:Rosenbauer je znamka v pravem pomenu besede, tako kot Apple. Dokler jim uspe prodati izdelke z nekaj designa za višjo ceno kot ostali primerljive kvalitete, pač hvala bogu. Tudi drugi bi verjetno delali isto če bi bili to zmožni.
Radgončani ne pustite se motit in pridno limajte slikce napredka, ko bo avto perajt pa se tako vidimo
![]()
lp
Mettis je iz leto v leto kvalitetnejši nadgraditelj , saj po videnih izdelanih avtih ( na primorskem jih je kar nekaj CGGP ) in so odlični .Je pa res da nekateri nadgraditelji naredijo da je zunaj lep , notranjost in sama izdelava katastrofa ( saj v našem primeru je bilo tako ) .Vsote izdelav nadgradenj pa bajne , še danes mi je žal da nismo mettisu dali delat ( plačilni pogoji , pgd brez denarja...) . Gor.Radgona že ima vozilo od Mettisa in verjetno imajo pozitivne izkušnje z njimi.
Tako da Gor.Radgona kar veselo naprej .
Tako da Gor.Radgona kar veselo naprej .
Najprej pravite, da je pomembno kaj je v notranjosti, potem pa spet primerjate zunanje slike nadgradenj, ki sploh niso na isti stopnji izdelave. Me zanima koliko od vas ima dejanske izkušnje s takimi voizli v svoji garaži in ne gleda samo slik.
Glede na to, da imamo v garaži kar pestro paleto domačih in tujih nadgraditeljev (Ziegler, Metz, Rozenbauer) mislim, da se je v letih nabralo kar nekaj izkušenj iz katerih lahko pokomentiram zadevo.
@Koperčan
Predvidevam da si poznavalec, zato ti priporočam da se še pri drugih enotah, ki uporalbjajo tunelska voizla, malo pozanimaš o okvarah in servisih na teh vozilih.
Če pa imaš možnost videt vozilo v živo, pa ti predlagam da si kot prvo konstrukcijsko inovacijo pogledaš B dovod do vodnega rezervoarja. (to se s slik ne vidi, se boš moral dejansko uleči pod vozilo)
Ni vse zlato kaj se sveti...
lp
Glede na to, da imamo v garaži kar pestro paleto domačih in tujih nadgraditeljev (Ziegler, Metz, Rozenbauer) mislim, da se je v letih nabralo kar nekaj izkušenj iz katerih lahko pokomentiram zadevo.
@Koperčan
Predvidevam da si poznavalec, zato ti priporočam da se še pri drugih enotah, ki uporalbjajo tunelska voizla, malo pozanimaš o okvarah in servisih na teh vozilih.
Če pa imaš možnost videt vozilo v živo, pa ti predlagam da si kot prvo konstrukcijsko inovacijo pogledaš B dovod do vodnega rezervoarja. (to se s slik ne vidi, se boš moral dejansko uleči pod vozilo)
Ni vse zlato kaj se sveti...
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
slika od Rosenbauerja je lepa...ni pa ista faza, kot je Mettis-ova. Nič nimam proti Rosenbauerju. Po mojem mnenju je ŠPICA!!!!
Ampak me moti, da nekdo pravi da slovenci ne znamo izdelati kvalitetnega vozila...pa naj bo Mettis, Pušnik...
Mi imamo res že v garaži od Mettisa GVC 16/25 ( letnik 2006 - brez ENEGA problema ), TRV-1 ( letnik 2002 - brez ENEGA problema ) in predelali so nam že 2x PV-1 ( brez enega problema ).
Sicer meni je tak vseeno, kaj si kdo misli...mi imamo svoje mnenje in svoje izkušnje. Prepričani smo, da bomo z avtom zadovoljni! To pa je edina pomembna stvar.
Ne se prepirat...radi se mejmo
Ampak me moti, da nekdo pravi da slovenci ne znamo izdelati kvalitetnega vozila...pa naj bo Mettis, Pušnik...
Mi imamo res že v garaži od Mettisa GVC 16/25 ( letnik 2006 - brez ENEGA problema ), TRV-1 ( letnik 2002 - brez ENEGA problema ) in predelali so nam že 2x PV-1 ( brez enega problema ).
Sicer meni je tak vseeno, kaj si kdo misli...mi imamo svoje mnenje in svoje izkušnje. Prepričani smo, da bomo z avtom zadovoljni! To pa je edina pomembna stvar.
Ne se prepirat...radi se mejmo
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
predsednik društva
-
sasolovrenc
o nekvaliteti proizvajalca Mettis lahko govorite samo tisti, ki slednjega nimate v garaži!
A ni škoda se "pimplat" okoli tega kateri proizvajalec je boljši.
Tuji verjamem da so "klasa" v primerjavi z našimi, pa tudi verjamem, da spet niso toliko zelo boljši, jih pa verjetno toliko bolj preplačamo.
Sem pa prepričan, da imamo tudi doma izvrstne proizvajalce, ki se lahko brez oklevanja postavijo ob bok tujcem. Mogoče so v marsičem lahko tudi boljši, če drugega ne, sem prepričan da so bolj pripravljeni prisluhniti naročniku. Pa tudi dragi niso tako zelo.
Tudi tehnologije in materiali so čisto enakovredni.
Tako, da svetujem vsem v debati, da malo "umirite konje" in energijo raje usmerite v to, da "snamete klobuk" vsaki enoti, ki v teh časih uspe pridobiti sredstva (beri: posluh županov, občinskih svetov in krajanov) za to, da v garažo postavijo novo vozilo.
Radgončani, jaz sem vesel za vas, da vam uspeva. Želim, da vozilo čimprej dočakate in da vam bo dobro služilo. (Mi je pa všeč, da je MAN
).
Lep in varen pozdrav vsem!
Tuji verjamem da so "klasa" v primerjavi z našimi, pa tudi verjamem, da spet niso toliko zelo boljši, jih pa verjetno toliko bolj preplačamo.
Sem pa prepričan, da imamo tudi doma izvrstne proizvajalce, ki se lahko brez oklevanja postavijo ob bok tujcem. Mogoče so v marsičem lahko tudi boljši, če drugega ne, sem prepričan da so bolj pripravljeni prisluhniti naročniku. Pa tudi dragi niso tako zelo.
Tudi tehnologije in materiali so čisto enakovredni.
Tako, da svetujem vsem v debati, da malo "umirite konje" in energijo raje usmerite v to, da "snamete klobuk" vsaki enoti, ki v teh časih uspe pridobiti sredstva (beri: posluh županov, občinskih svetov in krajanov) za to, da v garažo postavijo novo vozilo.
Radgončani, jaz sem vesel za vas, da vam uspeva. Želim, da vozilo čimprej dočakate in da vam bo dobro služilo. (Mi je pa všeč, da je MAN
Lep in varen pozdrav vsem!
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

-
BorisGoličnik
- Kraj: Šoštanj
Najprej čestitke PGD Gornja Radgona, da ste uspeli pridobiti sredstva in, da boste kmalu v društvo pripeljali to veliko in pomembno pridobitev....BRAVO!!!
Ob debati, ki teče okrog izdelave oz. izdelovalcev bi pa sam osebno rekel tole. Gotovo drži, da je Rosenbauer špica, kot pravi tudi Tomaž....in ker je špica se pač plača (oz. preplača) tudi znamka. Sem pa prepričan, da sovenski proizvajalci nadgradenj(vsaj prvi trije, ki so že bili omenjeni) ne zaostajajo nič kaj za npr. Rosenbauerju in ostalimi tujimi izdelovalci. Seveda je pa pri tej zadevi poleg kvalitetnega izdelovalca nadgradnje izredno pomembno koliko zanimanja in interesa pokaže društvo oz ekipa, ki je zadolžena za izpeljavo takšnega projekta, kot je nabava novega gasilskega vozila, pa naj si bo kateregakoli že. Če je projekt dobro pripravljen in so na začetku stvari jasno postavljene in dorečene (kaj, kje, iz česa to, iz česa ono, kje to, kje ono, točno določena oprema...) in če se izdelava nadgradnje VSESKOZI SPREMLJA IN DRUŠTVO PRI NJEJ ZAVZETO SODELUJE, potem sem prepričan, da bo kvaliteta izdelave primerljiva z npr. Rosenbauerem ali ostalimi, cena pa tudi precej nižja.
PGD Gornja Radgona, uspešno pri tem projektu še naprej (v kar pri vas nikakor ne dvomim), pa upam, da se vidimo potem ob kakem prevzemu
Aja, pa čimveč slik na forum, da vidimo če bo primerljivo z Rosenbauerjem:-)))
Lp! B.
Ob debati, ki teče okrog izdelave oz. izdelovalcev bi pa sam osebno rekel tole. Gotovo drži, da je Rosenbauer špica, kot pravi tudi Tomaž....in ker je špica se pač plača (oz. preplača) tudi znamka. Sem pa prepričan, da sovenski proizvajalci nadgradenj(vsaj prvi trije, ki so že bili omenjeni) ne zaostajajo nič kaj za npr. Rosenbauerju in ostalimi tujimi izdelovalci. Seveda je pa pri tej zadevi poleg kvalitetnega izdelovalca nadgradnje izredno pomembno koliko zanimanja in interesa pokaže društvo oz ekipa, ki je zadolžena za izpeljavo takšnega projekta, kot je nabava novega gasilskega vozila, pa naj si bo kateregakoli že. Če je projekt dobro pripravljen in so na začetku stvari jasno postavljene in dorečene (kaj, kje, iz česa to, iz česa ono, kje to, kje ono, točno določena oprema...) in če se izdelava nadgradnje VSESKOZI SPREMLJA IN DRUŠTVO PRI NJEJ ZAVZETO SODELUJE, potem sem prepričan, da bo kvaliteta izdelave primerljiva z npr. Rosenbauerem ali ostalimi, cena pa tudi precej nižja.
PGD Gornja Radgona, uspešno pri tem projektu še naprej (v kar pri vas nikakor ne dvomim), pa upam, da se vidimo potem ob kakem prevzemu
Aja, pa čimveč slik na forum, da vidimo če bo primerljivo z Rosenbauerjem:-)))
Lp! B.
- mundat
smo že malo naprej...še malo pa bo kot Rosenbauer

predsednik društva
predsednik društva
- gradbenik miha
- GE: poznavalec
Re: Tunelski bojevnik PGD Gornja Radgona
Ali bo imelo to vozilo podaljšano kabino?
Hvala za odgovor!
Miha
Hvala za odgovor!
Miha
Odg: Re: Tunelski bojevnik PGD Gornja Radgona
Saj imaš na zgornji sliki odgovorgradbenik miha napisal/-a:Ali bo imelo to vozilo podaljšano kabino?
Hvala za odgovor!
Miha
- mundat

ŠE 41 DNI DO PREVZEMA VOZILA
brojimo sitno
predsednik društva