urgentni prehodi so sicer zelo dobra zamisel, ampak samo v primeru ko ima DARS dovolj časa da jih odpre...realno gledano pa glede na odzivni čas, ki je večji od našega pa je težko pričakovati da bo prehod odpreti, še preden "priletimo in pritulimo" mi...
Dejstvo je, da je Pomurka brez odstavnega pasa pač ena specifika...ampak največji problem ni sama ozka "avtocesta" ampak kultura voznikov. Marsikdaj se nam je že zgodilo da ljudje pustijo vozila na sredini prehitevalnega pasa, ga zaklenejo in grejo zijala past.
V kolikor bi se vozniki držali pravil umikanja bi bilo dosti lažje. Takšen problem verjamem da imajo drugi kolegi tudi na avtocestah z odstavnim pasom...pri nas pa je še to pač toliko težje. Iz tega razloga smo nakupili malo prenosni hidravlični agregat in škarje-razpiralo v enem - "maratonci tečejo poslednji krog"

Odstavnega pasa nikoli ne bomo imeli...moremo se naučiti in prilagoditi pač razmeram ki so...
Vaja je bilo dobro da je bila...prvič smo skupaj delali v takem številu. Vidijo se sicer pa razlike med enotami ( gasilci, reševalci...). Pri nas že sedaj nekaj časa dobro sodelujemo z NMP Gornja Radgona in imamo razna skupna izobraževnja in vadimo in vadimo...
Po mojem mnenju je to zelo priporočljivo da "lokalna GEŠP" enota vadi z lokalno NMP ekipo. To je med drugim tudi spoznavanje opreme drug drugega. Mi smo se učili kaj in kje imajo naši NMP-jovci v avtih in obratno. Kot primer lahko navedem, da so nam spisek opreme ki jo rabimo oziroma ki bo v "tunelcu" sestavili prav
naši člani ekipe NMP Gornja Radgona.
Skratka - TOPLO vsem priporočam ( nasplošno za vso Slovenijo ) da vadite in vadite skupaj z svojimi NMP-jovci...nekateri to že počnejo, ampak roko na srce - malo jih je.
Dobro je bilo tudi na vaji, da smo "sprobali" prikolico za množične nesreče in da smo se seznanili z opremo ki je v njej. Ne more vse sloneti samo na PGD MS, da v primeru rabe te prikolice ( in upajmo da nikoli ) oni morejo vse postaviti in pripraviti. Prav je da vse enote katere pokriva, da vejo rokovati z njo in da vejo kaj in kje je kaj
v prikolici....
ma***....zdaj pa sem se razpisal na veliko
Če pa koga zanima in ima čas - VSI STE VABLJENI na veliko prikazno vajo ob 130 letnici društva PGD Gornja Radgona, ki bo 5.10.2012 ob 17:00 uri v Gornji Radgoni...
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva