Ročne svetilke

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
mattej

Odg: Ročne svetilke

Odgovor Napisal/-a mattej »

Da se še jaz spet malo vmešam :)
V čem je prednost LedLenserja
-vse njihove svetilke so narejene iz letalskega aluminija(oporen na udarce)
-vsi kontakti v lučkah so pozlačeni s tem so preprečili, da bi v primeru stika z vodo ali vlago prišlo do korozije ter posledično do nedelovanja, med vsemi stiki navojev pa tesnilo. To tesnilo preprečuje vdor vode v svetilko
-sama lučka je sestavljena modularno z namenom enostavnega čiščenja,menjave baterij,..
-v kombinaciji leče in reflektorja s katero je LedLenser dosegel, da svetilke ne puščajo senc,ter ne prihaja do izgubljanja svetlobe
-v svetilkilkah se uporabljajo visoko sijajni led čipi
-svetilke LedLenser uporabljajo za svoje delovanje standardne baterije, katere je moč kupiti v praktično vsaki trgovini
-sama avtonimija delovanje
-speed focus sistem kar omogoča enoročno upravljanje večine svetil( izjeme so večje lučke)
Toliko na kratko upam da nisem kaj pozabil.

Pa da še malo opišem P7 o kateri se pogovarjamo tukaj in je najbolj razširjena med gasilci
-svetilnost 170lumnov
-domet cca 200metrov
-velika je nekje 15cm
-za delovanje uporablja 4x AAA baterije(so že tovarniško priložene)

Upam da mi je ratalo predstaviti prednosti ter da nisem bil predolg.

lp matej
NA POMOČ! Matej
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

Potreboval sem novo svetilko in sem med iskanjem naletel na omenjeno stran:

xxxxx

ponudba je zelo velika. pravtako so cene primerne, v večini celo najnižje v primerjavi z drugimi trgovinami in primerjal sem jih s precejšnjim številom. :idea:

opisi svetilk so kvalitetni in pregledni, tako da se jih da primerjati med seboj.

pošiljanje je učinkovito, svetilko sem naročil včeraj zjutraj, dobil danes dopoldan, poštnina je brezplačna z nakupom nad 40 €.

svetilke lahko razdelite po proizvajalcu, svetilnosti in ceni (desni stolpec).

upam, da bo kaj v pomoč.

lp
A. Suban
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Re: Ročne svetilke

Odgovor Napisal/-a Suban »

Pozabu, da se ne objavlja linkov trgovin. Kdor želi, pošljem po ZS.

Moj namen pa ni bil reklama.

lp
A. Suban
šestica
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a šestica »

Imam problem, ki je v tem, da Energizer ne proizvaja več Hard Case Tactical svetilk. No, vsaj ne 1. generacije, 2. generacija je pa precej draga in ima preveč neuporabnih svari za gasilce.

Iščem cenovno ugodno svetilko, ki bi jo lahko pripel na intervencijsko obleko. Pri Streamlight imajo sicer 2 taki varianti, s tem da je ena precej draga in za na obleko (osebno mišljenje) prevelika, preštorasta (http://www.lightstheway.com/files/16701 ... T90513.jpg), in zelo majhna, cenovno ugodna in vzdržjiva (http://www.streamlight.com/product/prod ... px?pid=220), s slabo stranjo. Nima namreč baterij, ki bi jih lahko kupil vsepovsod (123A), in so glede na AA baterije dražje. Zdržala pa naj bi nekje do 6 ur delovanja.

Pozna še kdo kakšen model podobnih svetilk?

Drugače mi ostane le možnost, da imam svetilko na čeladi. Kar pa mi ni najbolj ušeč. Pa še butast nosilček stane cca 20€, in še to, da obstajata le dve vrsti svetilk , ki bi ju lahko imel na čeladi (Casco) s tem nosilčkom. In sem razmišljal, da bi tak nosilček naredil sam, ker zgleda smešno simpl.

Ima kdo že kakšne izkušnje s tem?
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

Hard case je Kitajski čirule čarule. Drugač je pa Streamlight survivor res ultimate gasilska svetilka. Ima zelo močno kljukico in zelo lepo paše v žep na prsih. Tako imaš roke frej pa še super ti sveti. Za na čelado ti pa priporočam tole http://www.rei.com/product/737855/petzl ... d-headlamp. Za cca. 50EUR boš imel dokaj zmogljivo Led svetilko, ki jo boš lahko uporabljal na čeladi ali pa pri recimo nočnem ribolovu.
šestica

Streamlight je res dobra svetilka, ampak se mi zdi precej velika. Predvsem pa draga. Petzlove naglavne svetilke tudi poznam. Pri njih mi ta nosilček ki se prilepi na čelado ni najbolj všeč, ampak kakor vidim ima tudi možnost da se jo da na zaponko in bi jo lahko imel pripeto na int. obleki. Ne vem pa koliko kaj ta njihov patent drži, da se ne odpne prehitro, odlomi, karkoli že.
Mrtinc

Odgovor Napisal/-a Mrtinc »

Mene zanima kako se tale Petzlova tactikka obnese pri notranjem napadu, ko so temperature nekoliko višje?
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Fuč bojo :D
Zato pa pravim, iz hofera kitajske ledice za 10€ za na čelado, da se ne spotakneš ko hodiš, za vse ostalo pa pravo ročno akumulatorsko svetilko za notranji napad.

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Ko je ravno gvora o svetilkah Petzl - poglejte še za novo serijo svetilk PIXA. Obstajajo 3 različne variante (25, 40 in 50 lumnov), vse pa imajo zaščito IP67 ter ATEX standard za cono 2 in 22.

http://www.petzl.com/en/page/pixa-headl ... ofessional

S priloženim nosilcem se lahko enostavno namesti na Rosenbauer Heros-smart čelade.
Milane
Kraj: Maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Milane »

Uporabniški avatar
mali_tona
GE: Malečnik

Odgovor Napisal/-a mali_tona »

Milane napisal/-a:Kolega je nabavu tole:
http://www.youtube.com/watch?v=4icHIqI2Ou4

:lol: :lol: :lol: ja pa mu pade v papir pa se vžge
Vijolčno sveti se nebo !
šestica

Bolana zadeva :D Raj si kupim od fenix-a al pa led lenser...ni nevarnosti da bi kaj zakuril :D
Explorer

Odgovor Napisal/-a Explorer »

http://www.nightsearcher.co.uk/Products ... fault.aspx

Na zgornji povezavi sem našel še eno LED svetliko. Glede na to da tukaj poteka debata o takih svetilkah, me zanima ali ima kdo od gasilcev tukaj kakšne izkušnje z njo.
IZ prebranega sem zasledil, da ima 5 funkcij (100% svetilnost, 10% svetilnosti, zatemnjenost, utripanje in oddajanje SOS), svetilnost 300 lumnov, polnjenje preko polnilca...

Če je že kdo uporablja me zanima ali bi bila lahko "naslednica" MAG-LITE, pri opravilih, "kjer ne rabiš obeh rok"...

Lep pozdrav in hvala za vse odgovore

Explorer
Jure S

Odgovor Napisal/-a Jure S »

Tole se mi zdi zanimiva alternativa:

Nikoli več ni potrebno skrbeti za polnjenje baterij!
http://www.511tactical.com/All-Products ... C3300.html#

LP, Jure
F9
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Zanimajo me vaše praktične izkušnje s svetilkami Led Lenser, predvsem vzdržljivost in sama kvaliteta :clubbed: 8)
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Odgovori