Elektronsko merjenje časa
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Elektronsko merjenje časa
Pozdravljeni,
glede na to, da bo v Zrečah elektronsko merjenje časa me zanima, če že ima katera ekipa kaj izkušenj s tem. Pravila, postavitev trojaka, delo C2....
Hvala in LP
glede na to, da bo v Zrečah elektronsko merjenje časa me zanima, če že ima katera ekipa kaj izkušenj s tem. Pravila, postavitev trojaka, delo C2....
Hvala in LP
-
imago mortis
Odg: Elektronsko merjenje časa
izkušenj nima nihče, ker bo sedaj stvar prvič preizkušena v praksi (razen če je kdo probal na vajah). Sam sem zelo skeptičen da bo ta stvar funkcionirala, ker je na C1 prevelika "odgovornost". Prej smo imeli 4 sodnike da izmerijo čas, sedaj pa bo to naredil C1 in če se "zmoti" dobi en lep bonus 10 pik. S takim štopanjem se samo poveča možnost kazenskih točk, kar pa ni ravno dobra smernica.
Re: Elektronsko merjenje časa
Mi nismo tega preizkusili niti na vajah, tako da ne vemo kako bo kaj. Si pa bomo morali pred nastopom pogledati nekaj ekip, da bomo videli kako kaj delajo. Je kakšna omejitev kako blizu tipki je lahko postavljen trojak?
Nevem zakaj je potrebno elektronsko merjenje časa, saj s tem nič ekipa ne pridobi na času lahko pa veliko izkubi. Če že silijo elektronsko merjenje časa naj potem silijo tisti način kateri se uporablja na olimpijadah, ko štoparico ustavi glavni sodnik. S tem načinom, ko uro ustavi C1 bo po mojem v Zrečah kar veliko ekip dobilo kazenske točke. Naprimer, kako naj vidi C1 ali napadalca (vodarja) oba držita ročnik z obema rokama in podnobno.
Matej_f ne razumem kaj misliš pod "delo C2", kar se tiče postavitve trojaka od stojala nisem nikjer zasledil, da bi bila razdalja kje definirana.
Matej_f ne razumem kaj misliš pod "delo C2", kar se tiče postavitve trojaka od stojala nisem nikjer zasledil, da bi bila razdalja kje definirana.
-
cevar 1
Jaz pa za elektronski sistem merjenja časa nimam nič proti samo če so ga že uvedli naj bi ga na začetku sezone ali pa naslednjo sezono ne pa na sredi pa še to najverjetneje samo za eno tekmo! C1 bo sedaj porabil kar kakšno pomembno sekundo več časa pa še možnost napak je večja kar je lahko pri končnem seštevku pokalnega tekmovanja zelo pomembno glede na to da je pri članih A prvih nekaj ekip kar tesno skupaj.
Mislim da to ni bila najbolj pametna poteza!
Bomo videli v soboto v Zrečah kako bo ta način deloval! Veliko sreče vsem!
l.p.
Mislim da to ni bila najbolj pametna poteza!
Bomo videli v soboto v Zrečah kako bo ta način deloval! Veliko sreče vsem!
l.p.
Odg: Re: Elektronsko merjenje časa
Zmotil sem se. Mislil sem C1.linkotite napisal/-a: Matej_f ne razumem kaj misliš pod "delo C2"...
Potem je bližje bolje, ampak tako da ne ovira N2...?linkotite napisal/-a: ...kar se tiče postavitve trojaka od stojala nisem nikjer zasledil, da bi bila razdalja kje definirana.
Kolikor sem slišal bi naj bilo tudi v Kopru elektronsko merjenje, če se ne motim.
-
Napadalec2
Kakšno tekmovanje je v soboto v Zrečah?
Liga GZ Slovenije.
-
Napadalec2
Trodelc?
Suha CTIF
-
imago mortis
probal na vajah in se mi ne dopade. Kaj bo v primeru da ima C1 dve desetinke bolji čas kot sodniki? Bonusa 10 pik? Verjetnost za to je pa kar velika, ker C1 je 15 metrov od glavnega dogajanja (napadalci, vodarji), sodniki pa na dveh metrih. Osebno upam da se stvar ne obnese. Naj dajo ustavljanje ure glavnemu sodniku (kot je bilo na olimpijadi) ali pa desetarju. On ima od tekmovalcev najboljši pregled nad vajo (če že mora tekmovalec ustavljat uro). Moje mnenje
-
Operativ`c
Jaz pa bi imel vprašanje glede cene elektronskih merilcev in pripadajoče opreme. Hvala za vaš odgovor.
Se popolnoma strinjam z vsem kar si napisal in edino logično bi bilo, da bi uro ustavljal glavni sodnik ali pa desetar. S tem načinom ustavljanja ure se bo kar solidno nabiralo kazenske točke. Tako je moje mnenje, če pa je kdo zagovornik takšnega načina štopanja kot bo v Zrečah, pa naj pove svoje argumente zakaj se mu dopade in kje vidi v tem načinu štopanja prednost, da bi pridobili kakšno desetinko na času v primerjavi z dosedanjim načinom štopanja, saj naj bi uveljavljali novosti da bi izboljšali ne pa poslabšali rezultate. Vendar pa je prinas v naši deželi zgleda tako, da je potrebno rezultate še bolj poslabšati, zato so uvedli na izbirna tekmovanja za državno še (po mojem mnenju popolnoma nepotrebno) razvrščanje, saj z razvrščanjem ne moreš pridobit na času lahko pa samo veliko izgubiš.imago mortis napisal/-a:probal na vajah in se mi ne dopade. Kaj bo v primeru da ima C1 dve desetinke bolji čas kot sodniki? Bonusa 10 pik? Verjetnost za to je pa kar velika, ker C1 je 15 metrov od glavnega dogajanja (napadalci, vodarji), sodniki pa na dveh metrih. Osebno upam da se stvar ne obnese. Naj dajo ustavljanje ure glavnemu sodniku (kot je bilo na olimpijadi) ali pa desetarju. On ima od tekmovalcev najboljši pregled nad vajo (če že mora tekmovalec ustavljat uro). Moje mnenje
Vem, da vse ravno ne spada v to temo, ampak ravno tako se je izšlo, da sem še to omenil zdraven!
LP
pozdravljeni,
pa je novo štopanje doživelo premiero. Meni osebno se ne dopade (ker sem cevar in mam zato več dela
), rajši bi videl da to naprej opravljajo sodniki
, njim bolj zaupam kot sebi
.
bi pa dal dve manjši pripombi organizatorjem:
1. povezovaka programa- vse lepo in prav dokler ti sredi vaje ne začne naštevat trenutnega vrstnega reda. To se je nam zgodilo, ko sem čakal na povelja vodarjev in napadalcev. Povelje za vodo 1 preslišal, čakal kdaj bodo klicali to vodo, s tem pa smo izgubili dragocen čas. Mogoče bi bilo dobro zvočnike obrnit proti publiki, ker so bili obrnjeni direkt na trojak in povr so bili še zelo glasni. Možno da sem samo jaz imel to smolo, ampak je ne privoščim nobenemu. Ni fajn ko zaradi zunanjega dejavnika zaj**** čas vaje...
2. sodnik za pripravo orodja- moral bi vedeti koliko obratov je po pravilih zaprt ventil na trojaku. Zaprl ga je kar do konca, kar je bilo na tistem trojaku 5,5 obrata... Sodnik bi moral vedeti da so po pravilih 4 obrati...
drugače pa lepo tekmovanje, teren je super, orodje je bilo dobro, kelnarce za pogledat, dobu eno pivo toplo, je bil pa radler mrzel
... Šmartno je v naletu, Šentjošt si lahko z njihovo noro štafeto privošči malo slabšo vajo, v ozadnju se pa nabira gužva
... september bo še napet...
pa je novo štopanje doživelo premiero. Meni osebno se ne dopade (ker sem cevar in mam zato več dela
bi pa dal dve manjši pripombi organizatorjem:
1. povezovaka programa- vse lepo in prav dokler ti sredi vaje ne začne naštevat trenutnega vrstnega reda. To se je nam zgodilo, ko sem čakal na povelja vodarjev in napadalcev. Povelje za vodo 1 preslišal, čakal kdaj bodo klicali to vodo, s tem pa smo izgubili dragocen čas. Mogoče bi bilo dobro zvočnike obrnit proti publiki, ker so bili obrnjeni direkt na trojak in povr so bili še zelo glasni. Možno da sem samo jaz imel to smolo, ampak je ne privoščim nobenemu. Ni fajn ko zaradi zunanjega dejavnika zaj**** čas vaje...
2. sodnik za pripravo orodja- moral bi vedeti koliko obratov je po pravilih zaprt ventil na trojaku. Zaprl ga je kar do konca, kar je bilo na tistem trojaku 5,5 obrata... Sodnik bi moral vedeti da so po pravilih 4 obrati...
drugače pa lepo tekmovanje, teren je super, orodje je bilo dobro, kelnarce za pogledat, dobu eno pivo toplo, je bil pa radler mrzel
-
Gost
O tem, da je bilo orodje na progi 1 dobro ni dvoma, kar pa o sesalnih ceveh na progi 2 ne bi mogli reči, saj se je 90% procentom ekip razpela spojka-pa vsem ista...?????