HEROS čelada !

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Šmarčan
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odg: Re: HEROS čelada !

Odgovor Napisal/-a Šmarčan »

gapi napisal/-a:
Šmarčan napisal/-a:Ja v 4. kategorijo sodimo po novem.
Ja za las, za 51 prebivalcev od 01.01.2010 dalje.

Svaka čast županu, da je tako hitro to spremenil.

:D :D Smo se trudli, da je takoj zvedu za to varjanto :)
"Več kot nas je, slabš ne more bit"

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
Uporabniški avatar
b4d

Re: HEROS čelada !

Odgovor Napisal/-a b4d »

Osebno mnenje:
Pohvalno da ciljate na top opremo, kdo bo ce ne vi sami.
Skornji: mi uporabljamo Alico, vrhunski Italijanski škornji, v 3 letnih nobenih problemov, sicer pa Rosenbauerjeve nisem nikoli nosil da bi primerjal.
Rokavice: Safe grip so mi osebno malce prevec glomazne, Juba mi bolj sede.
Obleka: Trenutno so vse v določenem cenovnem rangu tam-tam po kvaliteti, konec koncev materiale izdeluje le peščica proizvajalcev, gledaš pač pri nakupu na postavitev dodatkov (se pravi žepov, ojačitev in podobno).
Čelada: Dobra odločitev, samo ne ga slepo pilit čez PAB, na podlagi izkušenj s PAB02. Ta nova HT04 je kul čelada, le pritrjevanje mi ni najbolj pri srcu, ker moraš razmišljat kako raztegnit pas ko daš masko na glavo :)
Podkapa: pazljivo pri nakupu, da vam ne podtaknejo kaksno nomex za glavo gret pozimi :)

Upam da izpeljete nabavo tako kot ste si zadali, srecno...
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Šmarčan napisal/-a::D :D Smo se trudli, da je takoj zvedu za to varjanto :)
Lahko pa bi župan Uredbo bral tudi drugače, v tem priemru ne bi bili IV. kat., bi bli III.kat (8+3=11, III.kat.)

Ma kot sem že večkrat zapisal na tem F, če bi bili župani pametni bi kategorije zviševali in ne zniževali, tako kot se to nekje dogaja.

Se oproščam ker sem malo zašel iz teme.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
hec

Odg: HEROS čelada !

Odgovor Napisal/-a hec »

Šmarčan napisal/-a:
hec napisal/-a:
Šmarčan napisal/-a:Pozdravljeni!

Prej kot slej bo potrebno pri nas opremiti 18 novih operativcev! Verjetno že v začetku leta!
Takole razmišljamo:
- škornji Rosenbauer Tornado
- intervencijska obleka Rosenbauer "Fire max-2" -nomex
- Čelada Heros 2 ali Gallet-ka?
- Rokavice Rosenbauer safe gripe 2
- Podkapa nomex-dvojna
- ščitnik za tilnik nomex

Veliko je že bilo razpisanega na to temo, ampak oprema se izboljšuje, pojavljajo se novitete zato me zanima vaše mnenje?

Imam kdo Devo? Prevent? Tud Bas je baje boljši kot prej?
Heroska tanova mi ni všeč-vaše mnenje?
Škornji-a imam še kdo kakšno opcijo??? Tornado mi je boljši kot Twister, vsaj na nogo mi bolje sede.

Dosedaj imamo 36 operativcev, ki so opremeljeni...
Vendar Basova obleka in Akrapovičeva čelada mi greta že ornk na bruhanje...

Lp!
Andrej
Glede na to da osebno poznam vašega župana....se sploh ne čudim da lahko tako razmišljate o opremi. Si pa ne znam predstavljat kakšno opremo imajo potem stari borci, če že novinci dobijo vse servirano.... #-o
Hec- to opremo bodo dobili "stari borci" in ne novi operativci.
Me pa res zanima kaj ti ni všeč pri našem razmišljanju?
Meni je vaše razmišljanje zelo všeč....upam da se bo tudi realiziralo. Če te prav razumem boste v društvo dobili 18 novih operativcev, ki so že stari borci....?
Napadalec2

Re: HEROS čelada !

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

Novo opremo bodo dobili gasilci s stažem, starejšo bodo pa predali mlajšim operativnim članom! Če prav razumem...
Uporabniški avatar
Šmarčan

Opremo bodo dobili izkušenejši operativci, ki so več na požarih, novi dobijo pač staro opremo.
Hec se opravičujem, sem te narobe razumel :)

Glede župana morem rečt, da imamo kr srečo. Nam je naklonjen zelo. Pa ne samo nam, ki smo osrednje društvo ampak tudi manjšim 1. kategornim društvom. Vsako leto pride eno društvo na vrsto za nov-sodobnejši avto, to je že kr tradicija :)
Za opremo verjetno ne bomo dobili celotnega zneska, ampak bomo razliko doplačali!

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
Uporabniški avatar
Šmarčan

b4d napisal/-a:Osebno mnenje:
Pohvalno da ciljate na top opremo, kdo bo ce ne vi sami.
Skornji: mi uporabljamo Alico, vrhunski Italijanski škornji, v 3 letnih nobenih problemov, sicer pa Rosenbauerjeve nisem nikoli nosil da bi primerjal.
Rokavice: Safe grip so mi osebno malce prevec glomazne, Juba mi bolj sede.
Obleka: Trenutno so vse v določenem cenovnem rangu tam-tam po kvaliteti, konec koncev materiale izdeluje le peščica proizvajalcev, gledaš pač pri nakupu na postavitev dodatkov (se pravi žepov, ojačitev in podobno).
Čelada: Dobra odločitev, samo ne ga slepo pilit čez PAB, na podlagi izkušenj s PAB02. Ta nova HT04 je kul čelada, le pritrjevanje mi ni najbolj pri srcu, ker moraš razmišljat kako raztegnit pas ko daš masko na glavo :)
Podkapa: pazljivo pri nakupu, da vam ne podtaknejo kaksno nomex za glavo gret pozimi :)

Upam da izpeljete nabavo tako kot ste si zadali, srecno...
Hvala za tvoje razmišljanje in nasvete!
PAB02 res nisem probal, bo treba...
Kar se tiče obleke mi nekako najbolj ustreza Rosenbauerjeva...pa sem jih kr neki poskusil in poslušal različna mnenja.

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
Uporabniški avatar
Scottusa
GE: PGD Brezovica pri Bo

Odgovor Napisal/-a Scottusa »

PAB02 je star model čelade. Tega mislim da se pri nas največ uporablja. Je pa sedaj nov model ht04, ki je iz kompozitnih materialov ter izpolnjuje nove standarde.
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

zaponka za čelado gallet

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Zdravo!

Zanima me, če kdo ve kje se da kupit zaponko za pritrditev galletove čelade katere je na pasu kateri pride pod brado.

Lahko je zaponka tudi rabljena od čelade, ki je zaradi morebitne dotrajanosti ali kakšnega drugega razloga več neuporabna in ne služi čelada več svojemu namenu. Pri nas se je v društvu ta zaponka zgubila in sedaj je čelada neuporabna zaradi te zaponke.

SLIKA ZAPONKE:
zaponka.JPG
Za pomoč se Vam že v naprej zahvaljujem.
LP
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

po mojem ne boš nič zgrešil, če boš povprašal pri uvozniku. Zdi se mi da je to Mi-star
Uporabniški avatar
Lojtra
Kraj: okolica ptuja

Odgovor Napisal/-a Lojtra »

Zdravo,

Pri Heros extreme me zelo moti bližina vizirja nosenga dela in brade! Tiste črne plastične trakce nastavlam koliko hočeš pa nikakor ne dobim optimalne nastavitve. Največji problem je ko zadevo poštima tako daleč, da bi za silo bla.. pa sama čelada zaradi teže zleze malenkost naprej in spet se pojavni ista zgodba. Zaradi bližine nosnega dela k samemu viziru je problem tudi rosenje.

še obstaja sploh kaka opcija nastavitev te čelale razen tistih dveh trakcov, da bi vizir maksimalno odaljil od obraza?

Lp
Slika
juhu

Odgovor Napisal/-a juhu »

pozdravleni zamina me ce ima kdo zavesico za heros smrat nomex+volna za zamenjat ali prodati lp
Odgovori