Ob 20.19 je v Medlogu, občina Celje, poleg podjetja za reciklažo odpadnega materiala in izdelavo sveč zagorelo na odlagališču odpadnih sveč. Ogenj se je razširil na cisterne s parafinom, na katerih je zagorela izolacija. Posledično je ogenj segrel tudi cisterno s plinom, ki je eksplodirala. V neposredni bližini se je nahajalo tudi osebno vozilo, ki ga je ogenj prav tako uničil. Ogenj se je razširil tudi na vreče z odpadnimi svečami in na sosednjo garažo. Zaradi visoke temperature so popokala stekla na vhodu proizvodne hale, v njej pa je zajel dva stroja in ju poškodoval. Ogenj so pogasili gasilci iz PGE Celje in PGD Babno. Opazili so tudi manjši požar v sosednjem podjetju za predelavo lesa, kjer pa so nastanek večjega požara s pravočasnim ukrepanjem preprečili. Gasilci PGD Babno bodo v jutranjih urah vršili požarno stražo.
vir: URSZR
Dokaj zanimiv požar za gasilce. Zanimivo bi bilo kaj več izvedeti o posredovanju. Kot je videti na posnetkih (12ur) je odprlo cisterno , verjetno z UNP).
foto: PGE Celje
Požar v Medlogu
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Požar v Medlogu
Hm meni se zdi zanimivo da je bilo prisotnih le 13 gasilcev, no vsaj tako piše. Zdi se mi dokaj malo za takšen obseg.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Prav zanimiva tale številka 13. Nedolgo tega smo debatirali o požaru v sopdnji Savinjski dolini kjer je gasilo 13 enot en hlev. Torej se stanje izboljšuje v vseh pogledih.Mrtinc napisal/-a:Hm meni se zdi zanimivo da je bilo prisotnih le 13 gasilcev, no vsaj tako piše. Zdi se mi dokaj malo za takšen obseg.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Veliko je odvisno od komentarja pri prijavi požara!Mogoče je bil prijavljen požar npr. kontejnerja oz. kupa smeti. Če je bil izvoz npr. PGE Celje z GVC 16/25 ali 24/50 in so zaradi tega, da nebi bilo zamere k sreči alarmirali še domače društvo, jih kaj več ni moglo biti. Ko si pa enkrat tam, in vidiš, da je ogenj že v off side-u, je vse odvisno od tistih, ki so tam, samo borabat, nimaš kej!!??
Sicer bojo pa fantje s prve bojne vrste kaj povedal, da ne bomo pametovali in ugibali!!??
l.p. Miro
Sicer bojo pa fantje s prve bojne vrste kaj povedal, da ne bomo pametovali in ugibali!!??
l.p. Miro
-
JackDaniels
Druga GZ!Oskar napisal/-a:Prav zanimiva tale številka 13. Nedolgo tega smo debatirali o požaru v sopdnji Savinjski dolini kjer je gasilo 13 enot en hlev. Torej se stanje izboljšuje v vseh pogledih.Mrtinc napisal/-a:Hm meni se zdi zanimivo da je bilo prisotnih le 13 gasilcev, no vsaj tako piše. Zdi se mi dokaj malo za takšen obseg.