erik
to kar ti pišeš to je bilo pred letom 2010 (to je prinesel Ur. list 45/2010)
v sedanjosti je tako, kot je že zgoraj zapisano, srečo imamo, da v Zakonu o gasilstvu piše da smo financirani iz proračuna občine.
samo društva, zveze se ne smejo prijavljati na javne razpise znotraj občine, v takem primeru ne smemo biti zraven, takšno imam stališče Komisije za prep. korupcije za mene.
lp
Združljivost funkcij - svetnik in predsednik PGD
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
erik99
Odg: Združljivost funkcij - svetnik in predsednik PGD
Bom z veseljem preveril na občini pri županu in pri nadzornikih
-
erik99
Evo za vse iz prve roke:
sploh ni pomembno, če si predsednik ali kakorkoli drugače vpet v katero društvo.V občinskem svetu je lahko vsak, ki opravlja kakšno funkcijo v društvu.Pa še primer;
v občini Straža pri Novem mestu je direktor občinske uprave obenem tudi predsednik gas. društva 3-kat.(imajo le dva društva v občini), obenem pa ima občina še svoje prostore najete od tega istega društva. Po pogovoru z direktorjem, ali imajo eni ali drugi glede tega kakšne probleme, mi je povedal, da so zadevo predstavili protikorupcijski komisiji, katera pa jim je dala pozitiven odgovor, se pravi, da je možno opravljati to zadevšno brez problema. Mislim pa ,da je še vedno najbolje kdaj na kavo z gospodom županom, pa bo vsega za vse dovolj. Z veseljem bi napisal vse podrobnosti, a se mi žal ne da, pa tudi vam ne brat, mislim pa da je sedaj stvar jasna!
sploh ni pomembno, če si predsednik ali kakorkoli drugače vpet v katero društvo.V občinskem svetu je lahko vsak, ki opravlja kakšno funkcijo v društvu.Pa še primer;
v občini Straža pri Novem mestu je direktor občinske uprave obenem tudi predsednik gas. društva 3-kat.(imajo le dva društva v občini), obenem pa ima občina še svoje prostore najete od tega istega društva. Po pogovoru z direktorjem, ali imajo eni ali drugi glede tega kakšne probleme, mi je povedal, da so zadevo predstavili protikorupcijski komisiji, katera pa jim je dala pozitiven odgovor, se pravi, da je možno opravljati to zadevšno brez problema. Mislim pa ,da je še vedno najbolje kdaj na kavo z gospodom županom, pa bo vsega za vse dovolj. Z veseljem bi napisal vse podrobnosti, a se mi žal ne da, pa tudi vam ne brat, mislim pa da je sedaj stvar jasna!
Svetniki so nepoklicni občinski funkcionarji zato so lahko predsedniki društev.
Tako je blo meni predstavljeno.
Tako je blo meni predstavljeno.
"Več kot nas je, slabš ne more bit"
LP
Andrej Lipuš
051/318-411
LP
Andrej Lipuš
051/318-411
-
Gost
Ker je tema že odprta, moje vprašanje pa se navezuje na dokaj podobno tematiko, sicer malo drugače: in sicer zanima me ali je združljiva funkcija predsednika PGD in poveljnika Civilne zaščite v Občini, potem ali je združljiva funkcija poveljnika občinske gasilske zveze in poveljnika civilne zaščite in še en primer ali je združljiva funkcija poveljnika civilne zaščite in osebe, ki je po poklicu policist... hvala za odgovore... pa se opravičujem ker sem malo zašel iz osnovne teme...
-
svetnik
Mislim da boš odgovor najlažje dobil na GZS ali pa se obrni na svojega župana in pa povprašaj kaj on meni o tem. 
Moje mnenje je, da poveljnik občinske gasilske zveze in poveljnik CZ nista funkciji ki sta združljivi. 84. člen Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami namreč določa, da poveljnik CZ med drugim preverja tudi intervencijsko pripravljenost vseh sil za zaščito, reševanje in pomoč v občini. To se pravi po domače povedano poveljnik CZ nekako nadzoruje vse sile za zaščito, reševanje in pomoč, kar pomeni, da ista osebe nadzoruje sama sebe. Ravno samonadzorovanje pa po mojem mnenju izbriše mejo med nadzorovanim in nadzornikom. To bi bilo lahko "napisano" tolmačenje glede na zakonodajo, druga problematično zadeva pa je tudi delo na terenu ob večjih naravnih in drugih nesrečah, ki pa se ne pokaže na papriju temveč v praksi.
lp
Bine
lp
Bine
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Na spletni strani GZS se nahaja odgovor Komisije za preprečevanje korupcije. Funkciji sta združljivi.
lp marko
lp marko
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski