Čini na uniformah
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Čini na uniformah
Pozdravljeni!
V društo pride velikokrat do nesoglasij mzaradi činov na svečanih uniformah (predvsem pri mladih starejših).
Da ne bi bilo vedno toliko zmede, me zanima, če se kje na internetu nahaja kakšna skica, kako pravilno locirati oznake, značek, itd. na uniforme?!?
Lep dan in NA POMOČ!
V društo pride velikokrat do nesoglasij mzaradi činov na svečanih uniformah (predvsem pri mladih starejših).
Da ne bi bilo vedno toliko zmede, me zanima, če se kje na internetu nahaja kakšna skica, kako pravilno locirati oznake, značek, itd. na uniforme?!?
Lep dan in NA POMOČ!
Re: Čini na uniformah
gasilec. net -> Celostna podoba
Zadnjič spremenil Zbiljc, dne 17. September 2010, 16:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Odg: Čini na uniformah
Natallija napisal/-a:Pozdravljeni!
Lep dan in NA POMOČ!
Tule so odlikovanja, stran 18 in 19.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
P nekaj o oznakah:
http://gasilec.net/ul-priloge/gasilske_oznake.doc
Za čine bi pa morala obstojati priloga PGS, ampak, jo ne najdem. Naj bi bila pa oznaka čina 10 mm od roba epolete. Če bi bilo po moje, bi bil čin čez celotno epoleto, pa ne bi bilo nobenih težav z nameščanjem, da lepšega videza niti ne omenjam. Ampak, moj glas se slabo sliši
Več o tem si lahko prebereš (in pogledaš) tukaj:
http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=11441
LP
Janez
http://gasilec.net/ul-priloge/gasilske_oznake.doc
Za čine bi pa morala obstojati priloga PGS, ampak, jo ne najdem. Naj bi bila pa oznaka čina 10 mm od roba epolete. Če bi bilo po moje, bi bil čin čez celotno epoleto, pa ne bi bilo nobenih težav z nameščanjem, da lepšega videza niti ne omenjam. Ampak, moj glas se slabo sliši
Več o tem si lahko prebereš (in pogledaš) tukaj:
http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=11441
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Lahko tudi pogledaš v enega od koledarčkov, ki jih izdaja GZS, iz preteklih let. Če se ne bo našlo, pa bom pogledal v arhiv, kjer jih hranimo!
Sicer pa o apoletah na delovnih uniformah ne bi izgubljal besed. Apoleta na delovni uniformi, ki ima za povrh prišito oznako o tipizacijski ustreznosti, je tako široka, da jo oznaka za čine stisne. Potem pa vse tako štrli, kot bi imel odprto rezervno padalo!?
L.p. Miro
Sicer pa o apoletah na delovnih uniformah ne bi izgubljal besed. Apoleta na delovni uniformi, ki ima za povrh prišito oznako o tipizacijski ustreznosti, je tako široka, da jo oznaka za čine stisne. Potem pa vse tako štrli, kot bi imel odprto rezervno padalo!?
L.p. Miro
-
Matjaž Zupan
Višji gasilec? Prvič slišim za kaj takegagubina napisal/-a:me zanima, kje lahko najdem sliko čina "višji gasilec".
Ko gasilce postaviš v zbor po velikosti, so v levi polovici višji gasilci, v desni pa nižji gasilci!!??
Sedaj pa šalo na stran.
Operativni člani v skupini gasilci nosijo čine: gasilec, gasilec I. stopnje in gasilec II. stopnje.
L.p. Miro
Sedaj pa šalo na stran.
Operativni člani v skupini gasilci nosijo čine: gasilec, gasilec I. stopnje in gasilec II. stopnje.
L.p. Miro
Poglej nova posebna pravila gasilske sluzbeMatjaž Zupan napisal/-a:Višji gasilec? Prvič slišim za kaj takegagubina napisal/-a:me zanima, kje lahko najdem sliko čina "višji gasilec".
Spodaj dodajam kopiran clen iz pravil gasilske sluzbe
F/ Strokovna usposobljenost in izvolitev gasilskih vodij
4.42 Gasilska strokovna usposobljenost
Za opravljanje gasilske službe morajo imeti gasilski vodje in njihovi namestniki naslednjo temeljno strokovno usposobljenost :
• gasilec: čin »gasilec«,
• vodja skupine: čin »višji gasilec«,
• vodja oddelka: čin »nižji gasilski častnik«,
• vodja voda: čin »gasilski častnik«,
• poveljnik PGD I. in II. kategorije: čin »gasilski častnik«,
• poveljnik PGD III. in višje kategorije: čin »višji gasilski častnik«,
• občinski poveljnik: čin »višji gasilski častnik«,
• poveljnik GZ: čin »višji gasilski častnik«,
• regijski poveljnik: čin »višji gasilski častnik«,
• poveljnik GZS: čin »visoki gasilski častnik«.
LP Zlatko
F/ Strokovna usposobljenost in izvolitev gasilskih vodij
4.42 Gasilska strokovna usposobljenost
Za opravljanje gasilske službe morajo imeti gasilski vodje in njihovi namestniki naslednjo temeljno strokovno usposobljenost :
• gasilec: čin »gasilec«,
• vodja skupine: čin »višji gasilec«,
• vodja oddelka: čin »nižji gasilski častnik«,
• vodja voda: čin »gasilski častnik«,
• poveljnik PGD I. in II. kategorije: čin »gasilski častnik«,
• poveljnik PGD III. in višje kategorije: čin »višji gasilski častnik«,
• občinski poveljnik: čin »višji gasilski častnik«,
• poveljnik GZ: čin »višji gasilski častnik«,
• regijski poveljnik: čin »višji gasilski častnik«,
• poveljnik GZS: čin »visoki gasilski častnik«.
LP Zlatko
Markovic Zlatko
PGD KROPA
PGD KROPA
-
Jakob
Če se ne motim naj bi bil enak kot za gasilca, samo plamenica je srebrne barve. Morda se motim?
Re: Čini na uniformah
Gasilec: Trak, širok 1 cm, rdeče barve in plamenica rdeče barve ter obroba rdeče barve.
Višji gasilec: Trak, širok 1,5 cm, rdeče barve in plamenica rdeče barve ter obroba rdeče barve.
Razlika bo samo v širini traku.
Lp, Uroš
Višji gasilec: Trak, širok 1,5 cm, rdeče barve in plamenica rdeče barve ter obroba rdeče barve.
Lp, Uroš
Odg: Re: Čini na uniformah
tale varianta bo verjetno prava.urosl napisal/-a:Gasilec: Trak, širok 1 cm, rdeče barve in plamenica rdeče barve ter obroba rdeče barve.
Lp, Uroš
hvala za info.
di-du-di-du
Glede nato da so bila pravila sprejeta, kdaj bodo čini dosegljivi ? Predvidevam da je potrebno kar nekaj podeljevanja na letošnjih občnih zborih ...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odg: Re: Čini na uniformah
Kje to piše ? Nam so namreč govorili drugače...urosl napisal/-a:Gasilec: Trak, širok 1 cm, rdeče barve in plamenica rdeče barve ter obroba rdeče barve.
Lp, Uroš
FIREFIGHTERS we are reversing new side!