Inštalacija digitalne televizije

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
URBI 112

Odg: Inštalacija digitalne televizije

Odgovor Napisal/-a URBI 112 »

Mislem da je bolš da prekličejo svojo izjavo na poveljstvu, predsedstvu!
Uporabniški avatar
lucky
Kraj: notranjska

Odgovor Napisal/-a lucky »

jahh... ne morem da sm tih,?? mogoče bi nas lahko prej kaj uprašali če smo za, saj mi na koncu posel izpeljemo :evil: :evil: , svašta, ( še dobr da sm Štromar :mrgreen: :mrgreen: )
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Gasilci so v tem turbo kapitalističnem svetu brezplačna delavska brigada. Dosti ljudi pri marsičemu potrebuje pomoč. Marsikdo ne more sam pospraviti po hiši, nacepiti drv, hoditi po hrano v trgovino...pa še vseeno tega ne počnejo gasilci. Je pa res, da ko bomo enkrat začeli, tega ne bo konca. Včasih je bilo to tako, da kdor je hotel TV, si je sam moral priskrbeti anteno in jo montirati, če je hotel gledati televizijo. Pa takrat ravno tako niso imeli pojma, kako naj to storijo. Sedaj bodo to delo opravljali gasilci? Mislim, malo je že smešno, pa ni ker je resnično.

Sicer pa me zanima, kako bodo sistemsko rešili to zadevo. Menda ne bodo uporabniki klicali na nujno številko 112 in operaterje tam obremenjevali s svojimi problemi s televizijo ter ob tem zavirali morebitne nujne klice? Ali se bodo vaščani obesili na telefon poveljniku??

Sicer pa so izbrali dober timing za odklop televizije, ravno takrat, ko gasilci nosimo okoli koledarje in fehtarimo za prispevke. Tako bomo primorani, če bomo hoteli kaj dobiti, zraven montirati še tv sprejemnike. Pa se upiraj če se moreš.

Pa lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Kaj se ton dajete: gasilci se klicu pac ne bomo odzvalu, ker to ni nase deli, nismo za to usposobljeni in tudi ne placani

Naj se klicatelji kar na Trzasko 221 obrnejo-tam je kdo placan za to.

Bi pa ze bil cas, da kdo jasno pove, kaj je nase poslanstvo!
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Če bomo tovrstno pomoč res prevzeli gasilci, naj še prej gospodje na GZS razjasnijo, kdo bo gasilcem plačal stroške tovrstnih "intervencij". Marsikam je namreč potrebno iti z avtomobilom (vsaj če kdo hitro želi pomoč), gorivo pa žal ni zastonj.

Država je z reklamno kampanjo prehod na digitalni sprejem tako zakomplicirala, da ni nič čudnega, da je marsikdo kar malo izgubljen - še posebej starejši, ki niso ravno odraščali s tehniko. Nekako na tak način se je končal tudi razvpiti popis nepremičnin. Še dobro, da niso še takrat za ponovni popis prosili kar gasilcev (ups, upam, da komu na GZS nisem dal kakšne nove ideje :oops: )
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

Pozdravljeni;

noben zakonski predpis, ki obravnava naše delo med nalogami, dolžnostmi ne omenja, da moremo gasilci nameščat digitalne pretvornike. Zato jih pri nas tudi ne bomo. Bom pa vsakemu, ki bo prosil za namestitev vljudno dal telefonsko številko gospodov na GZS in naj se oni potem menijo kaj in kako. Z tole zadevo se mi pa resno zdi, da so nekateri šli veliko veliko predaleč...Gasilci nismo več deklica za vse pač pa smo postali prostitutke!!! in to prostovoljne!

LP!
Bolj star, bolj nor!
RomanB

Odgovor Napisal/-a RomanB »

URBI 112 napisal/-a:Ja ko gledam program vulkan vidim da je že kar velika gužva za prijavo na tečaj inštalaterja tako da pohitite!
Slika
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Dejansko ni tako kot so napisali mediji. Sem preveril :D
Mediji so narobe povzeli. GZS je izjavila, da naj v društvih poskrbimo, da v kolikor bi kateri naši veterani rabili pomoč, da naj pomagamo svojim veteranom. V kolikor seveda imamo koga ki to zna narediti. To itak mislim, da nebi smel biti noben problem, da priskočimo na pomoč našim starejšim članom društva. Mediji ( kot pač so mediji ) pa so to narobe povzeli in nastalo je kaj je nastalo. Vsaj take so moje informacije.
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

RomanB napisal/-a:
URBI 112 napisal/-a:Ja ko gledam program vulkan vidim da je že kar velika gužva za prijavo na tečaj inštalaterja tako da pohitite!
Slika
Hvala da si mi polepšal dan! =D> :D :D
Uporabniški avatar
denistop
GE: Prepolje
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a denistop »

.....in ostalim......

Ne vem koga so to mislili?
TAKIH izjav Koren sploh ne bi rabil dajat!

Oj ta naša GZS, glavno da vlečejo denar, kateri bi lahko bil bolj pametno razporejen ali pa bi lahko bilo bolj pametno vodstvo, katero bi si ta denar zaslužilo!

LP
Priponke
Obvestilo GZ Slovenije.jpg
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

RomanB napisal/-a:
URBI 112 napisal/-a:Slika
Tale je pa ena boljših v zadnjem času, ki človeku izvabi nasmeh :D Tudi to potrebujemo,vedno bolj.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

denistop napisal/-a:.....in ostalim......

Oj ta naša GZS, glavno da vlečejo denar, kateri bi lahko bil bolj pametno razporejen ali pa bi lahko bilo bolj pametno vodstvo, katero bi si ta denar zaslužilo!

LP
sicer meni ta " in ostalim " tudi malo čuden :?
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

mundat napisal/-a:
denistop napisal/-a:.....in ostalim......

LP
sicer meni ta " in ostalim " tudi malo čuden :?
ja ostalim ne? vsem, ki si ne bodo znali sami naštelat Digi-sprejemnika.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Mene je danes starejša soseda prosila, če ji pridem namestit "črno skrinjico" in jo povezat s televizorjem in sobno anteno.
Kot zavedni gasilec, mi ni ostalo drugega, kot da sem se oblekel v gasilsko delavno obleko in šel. Lepo vse naredim in na koncu me poprosi še , če bi ji naslednji teden prišel nasekat drva ! :shock:
"Alo , gospa Lizika, to pa ni gasilsko delo in tudi smernic od GZS nimam !" sem ji odvrnil
"Zakaj pa imate v potem v gasilskem znaku sekiro?" mi je odvrnila :D
Tak , sedaj pa ne vem kaj naj naredim ?
Prosim GZS za nadaljna navodila. :axed:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Počakaj, da Lizika opazi, da ima znak tudi plamen. Mogoče te bo prosila, da ji potem hodiš še kurit v peč!?

L.p. Miro
Odgovori