Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
Kaj zdaj to pomeni, da ne smemo imeti svoje liste in kandidirati za stolček v občinskem svetu? Kjer bi lahko mogoče kakšen evro več pridobili za društvo.
Odg: Pravila gasilske službe - takšna in drugačna...
Ne vem če je to skladno z pravico vsakega državljana da kandidira , je voljen in izvoljen . Sicer pa , tako kot se ta pravila obdelujejo ne bodo sprejeta pred lokalnimi volitvami , za naprej bomo pa videli . Morda paše glavonje bojijo , da bodo društva brez njih uredila odnose z župani , potem se namreč lahko pokaže , da so nepotrebni . Po moje tako ali tako so ....
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
NO
PRAVILA GASILSKE SLUŽBE SO SPREJETA 16.6.2010!
LP
PRAVILA GASILSKE SLUŽBE SO SPREJETA 16.6.2010!
LP
Od kje pa ti tak podatek? Ko sem klical na GZS mi je bilo rečeno da bodo sprejeta jeseni.
imam v roki podpisane s strani ministrce
lp
lp
Ja jaz bi jih tudi potreboval, prav sedaj urejamo članstvo, pa bi bilo dobro, da nebi po starih pravilih delali.
mislim da je prijelo, komaj sem uredil
lp
lp
ni, moram urediti drugače
Če te jezi, mi jih pošli na mail, jih jaz objavim. LP, R.dragom napisal/-a:ni, moram urediti drugače
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Če je res, da je ministrica že podpiala nova pravila gasilske službe, zakaj vse tako na tiho ... in nič objave na spetni strani GZSdragom napisal/-a:imam v roki podpisane s strani ministrce
lp
Sicer pa - to so so splošna pravila in v njih še veliko stvari manjka.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Dragom,
hvala za PGS, sem jih na hitro pregledal in kot sem že napisal,
od dneva veljavnosti ne smemo
več gasiti z gasilnimi aparati, cevmi, armaturami, in še bi se dalo naštevati, ker niso tipizirani,
ja pa gasiti in reševati kot gasilci ne smemo več, če nimamo gasilske izkaznice
za taka pravila, pa moraš verjetno imeti kakšen
doktorat
katastrofa
hvala za PGS, sem jih na hitro pregledal in kot sem že napisal,
od dneva veljavnosti ne smemo
za taka pravila, pa moraš verjetno imeti kakšen
katastrofa
-
pgd_babici
- Kraj: Koper/Babiči
še nekaj o pravilih:
>> Skupnost občin Slovenije >>
18.06.2010
G. Miloš Lozič s Skupnosti gasilskoreševalnih zavodov, nam je posredoval informacije s sestanka za usklajevanje Pravil gasilske službe, ki ga je sklical g. Bogataj dne 15.6.2010 ob 11 uri v štabni sobi (klet) URSZR, Vojkova 61, Ljubljana.
Sestanek je bil sklican v zvezi z usklajevanjem predloga Pravil gasilske službe ter razprave o predlogu pravil na upravnem odboru GZS, dne 1.6.2010, in Pravil gasilske službe v gasilskih zavodih, ki jih je določila Skupnost gasilsko reševalnih zavodov Slovenije, dne 20.5.2010. G. Bogataj je zagotovil, da je v predlogu za usklajevanje upošteval Pravila službe v gasilskih zavodih. Dopolnjen predlog je že medresorsko usklajen.
Skupnost Gasilskih Reševalnih Zavodov je nato podala svoj predlog in sicer, da se predlog g. Bogataja (EVA 2010-1911-0013, 4.6.2010) na tem sestanku ne usklajuje ter da se imenuje delovno skupino, ki bo pripravila predlog skupnih Pravil gasilske službe.
Predlog so predstavniki SGRZS podali na podlagi naslednjih stališč:
- usklajevalo naj bi se predlog Pravil službe, ki jih je pripravila delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov Gasilske zveze Slovenije, Združenja slovenskih poklicnih gasilcev in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, pri katerih pa SGRZS ni sodelovala, ob dejstvu, da gre za zelo pomembno in zahtevno tematiko;
- SGRZS ima svoja Pravila službe v gasilskih zavodih, na osnovi katerih se lahko usklajuje, ne more pa se usklajevati zgolj zaradi dejstva, da naj bi že bilo upoštevano vse, kar se je dalo upoštevati, to pa je kvečjemu nekaj nepomembnih določil;
- Skupna Pravila gasilske službe bi morala v prvi vrsti podrobno predpisovati vse tisto, kar je določeno z Zakonom o gasilstvu ( 5., 8.,9.,11c, 32., 40.člen), Bogatajev predlog pravil pa tega ne vsebuje, vsaj ne v celoti.
Ker je g. Bogataj vztrajal na usklajevanju svojega predloga in ker ga je pri tem podprla večina prisotnih, našega predloga pa niti ni dal v razpravo, je skupina SGRSZ zapustila sestanek.
>> Skupnost občin Slovenije >>
18.06.2010
G. Miloš Lozič s Skupnosti gasilskoreševalnih zavodov, nam je posredoval informacije s sestanka za usklajevanje Pravil gasilske službe, ki ga je sklical g. Bogataj dne 15.6.2010 ob 11 uri v štabni sobi (klet) URSZR, Vojkova 61, Ljubljana.
Sestanek je bil sklican v zvezi z usklajevanjem predloga Pravil gasilske službe ter razprave o predlogu pravil na upravnem odboru GZS, dne 1.6.2010, in Pravil gasilske službe v gasilskih zavodih, ki jih je določila Skupnost gasilsko reševalnih zavodov Slovenije, dne 20.5.2010. G. Bogataj je zagotovil, da je v predlogu za usklajevanje upošteval Pravila službe v gasilskih zavodih. Dopolnjen predlog je že medresorsko usklajen.
Skupnost Gasilskih Reševalnih Zavodov je nato podala svoj predlog in sicer, da se predlog g. Bogataja (EVA 2010-1911-0013, 4.6.2010) na tem sestanku ne usklajuje ter da se imenuje delovno skupino, ki bo pripravila predlog skupnih Pravil gasilske službe.
Predlog so predstavniki SGRZS podali na podlagi naslednjih stališč:
- usklajevalo naj bi se predlog Pravil službe, ki jih je pripravila delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov Gasilske zveze Slovenije, Združenja slovenskih poklicnih gasilcev in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, pri katerih pa SGRZS ni sodelovala, ob dejstvu, da gre za zelo pomembno in zahtevno tematiko;
- SGRZS ima svoja Pravila službe v gasilskih zavodih, na osnovi katerih se lahko usklajuje, ne more pa se usklajevati zgolj zaradi dejstva, da naj bi že bilo upoštevano vse, kar se je dalo upoštevati, to pa je kvečjemu nekaj nepomembnih določil;
- Skupna Pravila gasilske službe bi morala v prvi vrsti podrobno predpisovati vse tisto, kar je določeno z Zakonom o gasilstvu ( 5., 8.,9.,11c, 32., 40.člen), Bogatajev predlog pravil pa tega ne vsebuje, vsaj ne v celoti.
Ker je g. Bogataj vztrajal na usklajevanju svojega predloga in ker ga je pri tem podprla večina prisotnih, našega predloga pa niti ni dal v razpravo, je skupina SGRSZ zapustila sestanek.
LP Robert
Ja normalno....poklicno gasilstvo v tripartitnem usklajevanju (država, prostovolci,poklicni) pač ne more imet dveh zastopnikov 
Baje je bil danes še en sestanek v vezi pravil gs (poklicni).
O rezultatih bomo pa verjetno kmalu obveščeni.
Darko
O rezultatih bomo pa verjetno kmalu obveščeni.
Darko