Novi PV-1 PGD Gornja Radgona

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odg: Novi PV-1 PGD Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

Rover se je poslovil od nas. Z njim sma šla dva na občni zbor v Radlje ( 06/02 ) in mi je v popolnoma zaledenelem cestišču "odneslo rit" in sem odletel v obcestni jarek in na streho.
Samo, da nebo preveč špekuliranj glede hitrosti - 40 km/h na lokaciji, kjer je 90 km/h omejitev!

Takšna pa je bila cesta:
Slika

Čestitke cestarom :evil:
policisti pa so mi poleg tega dali kazen 460,00 € in 6 pik :twisted:

Tako, da je sedaj Rover na prodajo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3634109&show=1

je mogoče kdo interesent? :D

Hvalabogu, da je bil Rover grajen kot tank...razen bolečega zapestja in kakšne manjše odrgnine ni bilo nič hujšega!
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Policaji so ti pa kot razlog dali neprilagojena hitrost razmeram na cesti ?
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
Uporabniški avatar
mundat

nejc321 napisal/-a:Policaji so ti pa kot razlog dali neprilagojena hitrost razmeram na cesti ?
Točno tako...Ko se je pripeljal naš TV-1 ( MAN LE 220 ) se je ustavil, in je avto na mestu drsel na ledu!!! ADIJO PAMET...
pa sem rekel policaju, da bi bila neprilagojena hitrost tudi 5km/h na uro pa je bil njegov odgovor samo "vem ja"... #-o
predsednik društva
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

mundat napisal/-a:
nejc321 napisal/-a:Policaji so ti pa kot razlog dali neprilagojena hitrost razmeram na cesti ?
Točno tako...Ko se je pripeljal naš TV-1 ( MAN LE 220 ) se je ustavil, in je avto na mestu drsel na ledu!!! ADIJO PAMET...
pa sem rekel policaju, da bi bila neprilagojena hitrost tudi 5km/h na uro pa je bil njegov odgovor samo "vem ja"... #-o

Tko je ponavadi. Samo da ste vi ostali brez hujših poškodb. Pleh pa je pleh.
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
ŠLO

Odgovor Napisal/-a ŠLO »

mundat napisal/-a:Rover se je poslovil od nas. Z njim sma šla dva na občni zbor v Radlje ( 06/02 ) in mi je v popolnoma zaledenelem cestišču "odneslo rit" in sem odletel v obcestni jarek in na streho.
Samo, da nebo preveč špekuliranj glede hitrosti - 40 km/h na lokaciji, kjer je 90 km/h omejitev!

Takšna pa je bila cesta:
Slika

Čestitke cestarom :evil:
policisti pa so mi poleg tega dali kazen 460,00 € in 6 pik :twisted:

Tako, da je sedaj Rover na prodajo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3634109&show=1

je mogoče kdo interesent? :D

Hvalabogu, da je bil Rover grajen kot tank...razen bolečega zapestja in kakšne manjše odrgnine ni bilo nič hujšega!

ali si se o prodaji vozila kaj posvetoval z UO društva???
ali to kar sam prodajaš ker si predsednik???

lp
Uporabniški avatar
mundat

Kakšno vprašanje?!?! #-o
Avto se prodaja po sklepu UO...brez takšnega sklepa nima predsednik pooblastil, da proda lastnino PGD...
sestavila se je tudi komisija, ki je odgovorna za odprodajo vozila!
predsednik društva
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Malo se bom oddaljil od teme in se bom dotaknil te nezgode, v takih pogojih na cesti nemoreš narediti prav nič, in potem te organi še tako kaznujejo in tukaj se vprašam zakaj ne kaznujejo pristojnih za čiščenje cest :twisted: če ti z terencom ne moreš ostat na cesti kaj pa potem ostali???
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
mundat

Dejan, tudi jaz sem to vprašal policiste, ampak brez pametnega odgovora. Tudi ko sta se policista pripeljala, sta se tudi onadva skoraj v "jarek skantala"...ko so zaustavili promet, da smo lahko avto potegnili ven, se je pripeljala ena gospa z Cliotom, se zaustavila in ji je avto na mestu "odneslo" v odbojno ograjo! Takšen led je bil!
Najbolj me boli teh 6 pik...ne smem več voziti na intervenciije.
p.s. pa da povem, da mi volan ni tuj - na leto naredim med 80.000 do 100.000 km...vozil sem že po vseh nemogočih pogojih, ampak tokrat pa mi ni uspelo da nebi odletel v jarek :(
predsednik društva
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

mundat napisal/-a:Dejan, tudi jaz sem to vprašal policiste, ampak brez pametnega odgovora. Tudi ko sta se policista pripeljala, sta se tudi onadva skoraj v "jarek skantala"...ko so zaustavili promet, da smo lahko avto potegnili ven, se je pripeljala ena gospa z Cliotom, se zaustavila in ji je avto na mestu "odneslo" v odbojno ograjo! Takšen led je bil!
Najbolj me boli teh 6 pik...ne smem več voziti na intervenciije.
p.s. pa da povem, da mi volan ni tuj - na leto naredim med 80.000 do 100.000 km...vozil sem že po vseh nemogočih pogojih, ampak tokrat pa mi ni uspelo da nebi odletel v jarek :(

in ti si to stoično prenesel in se nisi pritožil :?: :!:

pritožil bi se in bi šel pred sodnika, dokazal bi kake rzmere so bile, da so za nastalo (so)krive cestne službe za (ne)delo. Zgubit ne bi moral kaj dosti. Sam se ne bi kar tako (pre)dal...
Uporabniški avatar
mundat

Madona, smo že redno off topic :D
Zadeva je takšna...upam da nebom pozabil kaj napisat...
Ker v tistem trenutku nobenemu ni bilo nič, je policist napisal kazen in to je bilo to. Pol proti večeru je mene začelo boleti zapestje pune hakle in sem šel k zdravniku. Tudi mojega sopotnika je malo popustil šok in ga je začelo boleti tudi vse po spisku. Če bi to najudva že bolelo ko je bil policist tam, mi nebi napisal kazni, ampak kar predlog za sodnika za prekrške - kazen: odvzem vozniške od 1 meseca do 1 leta!
Po posvetovanju s kolegi policisti, je bilo najbolj pametno plačati kazen in se s tem stvar zaključi. V kolikor bi se pritoževal, bi še to prišlo pred sodnika da sma bila oba poškodovana ( sicer samo lažje ) in bi v kolikor bi izgubil še res izgubil vozniško. Zaradi moje službe si jaz tega ne morem privoščiti.

Lahko bi šel v tožbo, lahko bi dobil - lahkoo bi izgubil. V našem sodnem sistemu nikoli ne več! Plačal sem kazen ( polovičko ), šel bom na trening varne vožnje #-o in mi bodo točke ( 3 ali 4 ) odpisali. In vse bo nazaj kot je bilo.
Meni je v tem trenutku glavno da se nobenemu ni zgodilo kaj hujšega, problem avta smo v PGD rešili na zelo ugoden način :D ...za mene je zadeva zaključena.
Glede policista, ki mi je dal kazen pa je pač tak, da pač sem naletel na nekoga ki je očitno najbolj srečen, da lahko napiše kazen! Saj sem mu povedal svoje tam, ko mi je kazen dal. Kar konkretno sem si ga privoščil.
Če bi to bilo pač 50 metrov prej, bi prišli policisti iz PP Gornja Radgona in ne iz PP Lenart, ki jim pač dolj visi za Radgonske gasilce...
Zadeva je kaka je in je tudi za mene zaključena.... 8)
predsednik društva
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

mundat napisal/-a:Po posvetovanju s kolegi policisti, je bilo najbolj pametno plačati kazen in se s tem stvar zaključi.
po liniji minmalnega upora #-o tudi sam delam z policisti (bolj ali manj) vsak dan, sam sem se večini njihovih nasvetov začel odrekat. Pač je tako da se na zakonodajo in 'luknje' v njej ne znajdejo preveč oz. si večkrat zadeve razlagajo po svoje...ne vsi, so pa tudi takšni vmes. Najlažje je napisat kazen in svetovat plačilo le te. Enkrat sem dobil hkrati kazen za prehitro vožnjo (niso je izmerili) in kazen za neupoštevanje varnostne razdalje :!: zdaj pa razumi to če si pameten #-o

žalostno je, da pri tudi tak pri nas dobil kazen za prehitro vožnjo :roll: :
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/j_2bKKJyGR8&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/j_2bKKJyGR8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
Uporabniški avatar
Marko Š.

Odgovor Napisal/-a Marko Š. »

ŠLO napisal/-a:
mundat napisal/-a: ali si se o prodaji vozila kaj posvetoval z UO društva???
ali to kar sam prodajaš ker si predsednik???

lp
kot je Tomaž povedal. Kako je to vprašanje?
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Meni se zdi da je to vprašanje športnika Slovenskega nacionalnega športa, žalost :roll:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
mundat

In še zadja malenkost....registrska tablica :D

Slika
predsednik društva