Rok Ušen-(Blondi) napisal/-a:Velikokrat lahko preberemo, da so gasilci ob prisotnosti policije in reševalcev odprli vrata stanovanja, kjer so našli ...
Vse lepo in prav. Zanima me, kdo je pravzaprav za to pristojen? Načeloma spada to pod tehnično posredovanje - torej koncesionar. Po drugi strani velikokrat zasledimo, da tudi nekatere druge enote to opravljajo. Zanima me, ali imate za to orodja za vlamljanje, ali za to uporabljate navadne vrtalnike - ali celo razbijate šipe?
K pisanju me je vzpodbudil današnji dogodek, ki si ga lahko ogledate na priloženi Kokoški. Če smo za tovrstne intervencije pristojne vse gasilske enote, potem imamo en resen problem . Uganete kateri?

Pozdravljen Rok
očitno pa le ni vse lepo in prav, če lepiš kokoš na forum jasno; s posebnim namenom!
Dostikrat sem prebirav ta forum...., priznam spustil sem se na nižji nivo, pa da ti razložim;
če komu ni jasno; intervencija na območju občine Braslovče , posredovali gasilci PGD Žalec.
lej Rok ni treba okol "povpraševat" kdo je za kaj pristojen.
Dogodek se je naredil, če ti kaj ni bilo všeč, bi me lahko poklical, ker si vedel kaj je!
Sicer piše lepo vse v spinu!
PS sam sem klical vašega poveljnika, vendar je bil nedosegljiv.... ostalo ve "Miler"
Aktivirani pa smo bili s strani PP Žalec!
Zakaj ? Morda ker smo resnejši, hitrejši, strokovnejši?
Vodja intervencije
Vid Blagotinšek