Nekaj podjetnikov v našem okolišu je dobilo prošnjo za denarno pomoč(oglaševanje)za izdajo te publikacije.Na te ljudi se naše društvo obrača kadar potrebuje pomoč.
Bo nekdo spet izkoristil gasilstvo za svoj dobiček?
Moderator: Vrsho
Potrudite se in zadevo pravočasno ustavite, sicer vam bodo pobrali zajeten kup denarja izpred nosa. Marsikje (tudi pri nas), se je žal to že zgodilo.pgd_babici napisal/-a:Ali ima kdo kakšno informacijo, glede izdaje in distribucije gasilske pobarvanke založbe Kreativa.
Nekaj podjetnikov v našem okolišu je dobilo prošnjo za denarno pomoč(oglaševanje)za izdajo te publikacije.Na te ljudi se naše društvo obrača kadar potrebuje pomoč.
Bo nekdo spet izkoristil gasilstvo za svoj dobiček?
Iz članka, ki ga je napisal V.K. ne veš ali so dobili novo vozilo policisti ali gasilci ali pa mogoče oboji.Novo policijsko vozilo je v začetku poletja blagoslovil Policijski
vikar Janez, gasilcem pa je župan Janko S. Stušek, ki je
tudi sam gasilec, zaželel varno vožnjo in čim manj intervencij.
Vozilo so gasilci predstavili domači javnosti v okviru
športno-zabavne prireditve Ko Radovljica zaživi, na kateri se
je letos zbralo več kot 15 tisoč obiskovalcev, kar je še enkrat
več kot lani. Prireditev, ki ima tudi dobrodelni značaj, saj so
na njej zbrana sredstva namenjena mladim družinam in delovanju
ter pomoči v sistemu zaščite in reševanja, že tradicionalno
organizirata Klub Radovljiških študentov in Prostovoljno
gasilsko društvo. Začnejo jo z veliko gasilsko parado
in prikazom gasilskih vozil ter starodobnikov. V. K.
Dolgo sem bil tiho, ker v rokah še nimam sponzorske pogodbe podjetij, ki so bila "vključena" v projekt v naši občini, po drugi strani pa tudi zato, ker sem bil "nategnjen" kot mislim, da še nikoli. Res je, da sem bil vprašan za sodelovanje, hranim tudi elektronsko pošto in dobro se spomnim besed o brezplačnosti. Res sem bil naiven, saj brezplačnega v ljubi Sloveniji ni nič, razen gasilskega dela. No, na to "brezplačnost" me je opozoril naš župan, ki je povedal znesek, ki ga je namenil "brezplačni" pobarvanki. Malo sem zaklel, pa sem bil tiho in si dejal, da zastonj pač ni nič. In so minili meseci in nekje pred novim letom brez vednosti GZ vendar z uporabo mojega imena na paketu v OŠ Mengeš pridejo pobarvanke.Igor80 napisal/-a:Gasilska pobarvanka je projekt namenjen izdaji preventiven publikacije za otroke v vtrcih in prvih razredih osnovne šole. Avtorski projekt je izpeljalo PGD Radovljica na svojem območju in ga nato naprej predalo Založbi Kreativa. Sedaj založa sodeluje z Gasilsko zvezo Koper, ravno tako pa Janez tudi v vaše društvo in zvezo dobite še ponatis te pobarvanke zaradi velikega uspeha, kot sam dobro veš smo vas vprašali za sodelovanje in projekt pri vas e ni zaključen. Je pa tako, da od tega nima nihče nič, razen da se s pobarvanko približate otrokom in občanom, seveda pa so za izdajo potrebna sredstva, saj je pobarvanka brezplačna. Za vse info se prosim obrnite na zs. Hvala...
Janez Koncilija napisal/-a:[In ne mi pisat, da od tega nima nihče nič, ker se oglasi lahko preštejejo in pomnožijo z zneski s pogodb, pa bo hitro jasno, kdo nima nič. Gasilci tistega območja res ne, ker je denar "odpotoval" v Radovljico, ali se skriva pod Kreativo ali pod PGD ali pod kamnom je pa drugo vprašanje.
Janez
Sem šele naknadno prebral članek iz povezave gosta iz česar je najbrž razvidno, da so kamero financirale firme z Gorensjke, avto pa ostala Slovenija.Radovljiški gasilci so vozilo kupili sami, s pomočjo donatorjev in lastnih sredstev, sredstva za kamero med drugim pridobili tudi s preventivnim projektom,ki so ga izvedli skupaj z založbo Kreativa: gre za pobarvanko, ki so jo brezplačno podarili otrokom v vrtcih in prvih razredih osnovnih šol. Projekt je bil odlično sprejet, tako, da so se v PGD Radovljica odločili, da ga predstavijo tudi v drugih krajih po Sloveniji. Igor Marijan je povedal, da v letu 2010 pričakujejo še enonovo vozilo. "
informacije ki jin lahko daš na ZS,pa kar napiši javno.Igor80
Jah, predpostavljam, da približno tako, kot v Mengšu, z obljubo, da nič ne stane in, da vse uredijo oni, mi, oziroma otroci samo pridobijo. Še dobro, da nisem šel pisat uvodnega besedila (to je bil namreč eden od predlogov). Naivnost stane, vendar sem doslej verjel vsaj gasilcem, zdaj pa tudi tega ne morem več.pgd_babici napisal/-a:,pestro pa bo ob previrjanju, zakaj in kako je prišel na ta dopis logotip OGZ Koper.To bom preveril v ponedeljek na sedežu zveze.

Jaz pravim , da kljub temu imamo , samo najti je treba.darko napisal/-a:Morda bo pobarvanka prav prišla za izbirni predmet, saj kaj dosti drugega nimamo za ponudit, čeprav je bilo zapisano da imamo ogromno gradiva za izbirni predmet v oš.
Darko
LP
8.3.2010 - obvestilo
Obveščamo vas, da založba Kreativa, ki trži gasilsko pobarvanko nima dovoljenja za uporabo logotipa Gasilske zveze Slovenije
Kaj in kako pa naj, saj so tudi njim denar pobrali izpred nosa in lahko samo preklinjajo, tako kot jaz.Brakno napisal/-a: Se mi pa zdi čudno da tudi njihova GZ nič ne odreagira saj je kar nekaj njihovih članov na tem forumu.