V našem društvu je bilo podobno vozilo Opel Blitz, bil je letnik okoli 1940 in je med drugo svetovno vojno služil tudi kot reševalno vozilo. Sedaj se vozilo nahaja nekje na Štajerskem in je ohranjeno kot starodobnik.
Ja to vozilo se nahaja pri stari pošti ob Litijski ceti proti Sostru. Ga pa ima en možakar, ki odkupuje stara gasilska vozila in jih prodaja v bivšo jugo, kar bi po mojem mnenju morali prepovedati. Čez deset let bodo podobni možakarji odpeljali vso našo gasilsko kulturno dediščino izven države potem se bomo (bodo ) pa po glavi tolkli- zakaj smo ga le prodali....
Poleg tega Opla stoji še magirusova lestev, ki jo prodaja za 12000 EUR.
Prvo se opravičujem da sem tako pozno videl temo. Sem iz PGD Velika Polana. Vozilo je letnik 1965 vozilo smo dobili v dar iz pobratenega društva iz Avstrije.
Vozilo OpelBlitz smo do pred nekaj let uporabljali predvsem za gozdne požare.Potem nam je "zružo motor". Ker takega motora (6 cilindrov bencin) nismo
mogli nabavit smo ga umaknili iz voznega parka. Z leti smo kupovali nova vozila in je kmalu zmajnkalo prostora za to vozilo.