Bom odgovoril s prve roke.Tale kraj kjer je gorelo je resnično problematičen.To je dolina po kateri poteka cesta in na vsako stran so sami hribi.
Dejansko v tej dolini ne vleče doben telefon. Prav tako so problem UKW zveze. Še avstrijski signal je šibek. Nažalost tako je trenutno stanje.
majkel
Za odpiranje teme sem si sposodil kar Majklove besede. To je res prava groza. Ob nastanku požara je bil uničen stacionarni telefon (vir RTS TV)
in domačim ni ostalo druga kot klicanje z mobiteli, ki pa so leteli v sosednjo Avstrijo.
Požar je nastal na stanovanjski hiši v kraju Gaj nad Mariborom. Domačim je čez čas le uspelo dobiti nekako zvezo s sorodniki iz Ptuja. predvidevam , da so le ti obvestili 112 na Ptuju, potem še prevezave v 112 Maribor itd...minute pa tečejo.
Ne vem zakaj niso šli v pomoč Avstrijci , da jim je... vse po spisku. Mi smo že gasili na njihovi strani. Pa oni hodijo k nam na gasilske dirke, pa mi k njim na dirke, pa polna usta so nas sodelovanja. Pa neko verigo smo skupaj vlekli na Peco ali kam že , sedaj ko pa je človek v nesreči in se bori z ognjem pa ostane sam.
Pred nekaj leti sem bil na intervenciji NUS nekje na Kapli. Pokličem po GSM , ker UKV ne dela tam in oglasi se mi: " osterajhiše žandarmerai, pite ? " Groza.
Kako je to na meji z Italijo, Hrvaško , Madžarsko. Napišite kaj. Pa še to, moj bivši sodelavec dobro okreva in upam da ne bo imel posledic.